BV Hoofddorp meiden onder 18 en onder 22 winnen, MBCA onder 16 2 en Basketball Academy Utrecht onder 16 pakken ook overwinningen in Hoofddorp

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 10:30

Bij rust leek het erop dat het meiden onder 18 team van BV Hoofddorp een lastige wedstrijd zouden spelen tegen het onder 18 team van Racing Beverwijk. Bij rust stonden de bezoekers nog voor met 21-23, maar een sterkere verdediging bracht BV Hoofddorp naar een ruime thuisoverwinning. Het schot viel beter, waardoor het 57-38 werd na 40 minuten spelen.

Het lukte Basketball Academy Utrecht onder 16 net niet om vorige week in Amstelveen te winnen. De dames hadden een nieuwe kans in Hoofddorp, en sloegen na rust een gat van een groot verschil dat niet meer uit handen werd gegeven. Utrecht schoot met scherp, en wist daardoor met 49-63 te winnen.

MBCA onder 16 2 bezocht Hoofddorp met vol vertrouwen. Na de ruime winst vorige week op Gaasperdam Warriors gingen de bezoekers goed door in Hoofddorp. Het drietal Amina Neefjes (18 punten), Kensia Roseval (17 punten) en Pieke Kammeraat (15 punten) wisten aanvallend de toon te zetten, en zodoende wist MBCA de winst te pakken met 35-62.

Een goede afloop werd het ook voor het onder 22 team van BV Hoofddorp. De meiden wisten Cady '73 af te stoppen in de aanval, en zelf na rust sterk doorzetten. Een 65-39 werd daardoor bewerkstelligd.

BV Hoofddorp meiden onder 18 VS Racing Beverwijk meiden onder 18

De bezoekers uit Beverwijk beginnen goed aan de wedstrijd. Dankzij de afstandsschoten van Mahera Ashrafi en Mariam Afeel staat het 8 gelijk. Hoofddorp komt voornamelijk in de wedstrijd door het spel van Elisha Ubu. Haar kracht in de rebounds en onder de basket geeft een sterke impuls, net als de doorzetting van Romy Wesselius. Afgelopen seizoen lieten zij dat ook zien in het onder 16 2 team waardoor zij kampioen werden, waarin Cleo Barteram ook toen haar afstandsschot er vaak in schoot. Nu doet zij dat ook waardoor het 10-10 staat na het eerste kwart. Gelijk in de eerste minuten van het tweede kwart lijkt Hoofddorp uit te lopen. Ubu gaat verder met haar spel, en via Ellen Akkerman en de driepunter van Romy Wesselius staat Hoofddorp met 17-10 voor. De bezoekers gaan op dat moment weer door. Ze maken het Hoofddorp lastig in de verdediging, en opnieuw treffen de schoten van Afeel en Ashrafi doel. De schoten die Hoofddorp neemt willen allemaal niet meer vallen, en dat lukt wel bij Mariam Afeel waardoor de bezoekers met 21-23 voorstaan bij rust.

Een geheel ander Hoofddorp komt uit de kleedkamer. Ze slaan gelijk toe via Cleo Barteram en Romy Wesselius. Via Wesselius worden er meerdere drives naar de basket verzilverd, en bovendien weet ze al haar tiende rebound te pakken in het derde kwart. Via diezelfde strijdkracht gaan Ellen Akkerman en Cleo Barteram (18 punten van haar) door, waardoor Hoofddorp op een verschil van tien punten komt te staan: 37-27. Beverwijk weet de ring niet te vinden, en bij de thuisploeg lukt steeds meer. In aanvallende en verdedigend opzicht gaat het de ploeg goed af, en weet het verschil te maken. Ook Soukaina el Bachraoui en Shaquina Anches leggen wat extra in wat scoren betreft. Een ruime overwinning komt daardoor niet meer in gevaar. Het onder 18 team van Hoofddorp gaat met 57-38 winnen van Racing Beverwijk.

Sterk duel van Cleo Barteram

Mooie drives van Ellen Akkerman en Cleo Barteram

BV Hoofddorp meiden onder 16 VS Basketball Academy Utrecht meiden onder 16

De hoeveelheid persoonlijke fouten en het balverlies speelde Utrecht vorige week te parten tegen MBCA Amstelveen. Dit keer beginnen de bezoekers goed via het schot van Lisa Fooij. Toch gaat Hoofddorp beter verder in de eerste vijf minuten van het eerste kwart. Op snelheid wordt de 1 tegen 1 confrontatie gezocht, en zorgen Maud van Susteren en Rozy Bangu voor 8-5. Utrecht brengt dan Liza Post in stelling. Ze drukt gelijk af voor het schot, en met een driepunter maakt ze gelijk. Toch zorgt het nog niet voor een ommekeer in de stand. Hoofddorp gaat door met het zoeken naar 1 tegen 1 mogelijkheden. Diora Sas is daardoor samen met Liv Kors en Van Susteren sterk onder het bord. Het verschil is weer zes punten in het voordeel van Hoofddorp, maar de bezoekers vinden opnieuw Post die wederom een driepunter erin weet te krijgen. Hoofddorp gaat door, maar lijdt balverlies. Ook nu vinden de bezoekers Liza Post, die met haar drive naar de basket al op acht punten komt te staan. Bij Hoofddorp komt Rosalie Joustra dan in het veld. Ze maakt een sterke ontwikkeling door, getuige een machtige driepunter die Hoofddorp dichterbij Utrecht zet na het eerste kwart: 13-15. Het is een sterke periode die Joustra afwerkt. Ze zorgt voor een nieuwe voorsprong, en bedient met een mooie pass Janiek van Staalduine die voor 20-15 zorgt. Op het moment dat Hoofddorp lijkt weg te lopen is daar Marit Lokker bij Utrecht. Waar zij vorige week in Amstelveen pech had vanwege de vele persoonlijke fouten heeft ze nu de smaak goed te pakken. Ze verkleint samen met Isa van den Heuvel het verschil, en het verschil wordt weer nihil als Liza Post haar derde driepunter erin schiet. Hoofddorp raakt de controle kwijt gezien het vele balverlies. De bezoekers maken daar gebruik van, door opnieuw naar Post te zoeken. Wederom is het raak, haar vierde driepunter: 24-27 staat het dan weer voor Utrecht. Vanaf dat moment wil Utrecht verder uitlopen, maar een jumper van Lotte de Groot voorkomt dat voorlopig. Toch blijft Utrecht overeind. Post verzilvert haar vijfde driepunter waardoor het 28-32 wordt bij rust voor de bezoekers.

Het voordeel is opnieuw voor de bezoekers. Na rust vinden zij opnieuw Liza Post die voor de zesde keer weet raak te schieten vanaf de driepuntslijn. Het verschil wordt groter, ziet ook coach Kim Bos van Utrecht, zeker als Lokker de positie als schutter van Post gaat overnemen. Maud van Susteren voorkomt voorlopig een groter gat via een drive naar de basket, maar aan de andere kant slaan Neve Boerkamp en Lokker gelijk toe. Hoofddorp probeert tot goede aanvallen te komen, maar speelt zichzelf steeds klem naar het bord. Een groot verschil is gemaakt, zeker als Lokker er goed doorheen komt: 42-56. Gelijk bij het ingaan van het vierde kwart wil Hoofddorp nog dichterbij komen. Dat lukt via de drives van Bébèl Rodrigues en Isabella Knol. Even lijkt het erop dat het nog kan, maar Utrecht gaat door met Boerkamp en Fooij. Beide teams krijgen moeite in de aanval, maar het verschil wordt niet kleiner. Utrecht schiet met scherp dankzij onder meer 20 en 12 punten van Liza Post en Marit Lokker. Ze winnen met 49-63 en herpakken zich daarmee na de nederlaag tegen MBCA.

BV Hoofddorp meiden onder 16 2 VS MBCA Amstelveen meiden onder 16 2

Ook het andere onder 16 team van Hoofddorp moest spelen. Daarin begint de thuisploeg, het tweede onder 16 team, goed tegen de bezoekers uit Amstelveen; eveneens een tweede onder 16 team. Via Jinte Vermaat en Cleo Barteram begint Hoofddorp goed, maar MBCA heeft het voordeel in de lengte via Retaj Kherrazi. Een sterke slotfase in het eerste kwart is weggelegd voor Pieke Kammeraat. Zij weet vaak vanaf de driepuntslijn sterk te schieten, maar in dit geval zorgt ze voor sterk spel onder het bord. Via zes punten oprij van haar staat het 8-12 na het eerste kwart. De bezoekers gaan door, dit keer via hun andere spelers die normaal gesproken op landelijk niveau spelen. Kensia Roseval toont zoals altijd haar doorzettingskracht, verdedigend en in de rebounds. Haar impuls geeft MBCA het voordeel, en een andere speelster is Amina Neefjes. Zij krijgt onder het bord een kracht over zich heen waardoor de bezoekers uitlopen. In het tweede kwart weet ze 11 punten te verzilveren die het verschil maken bij rust: 19-32 ondanks een aantal sterke afrondingen van Jinte Vermaat en Robyn van de Zand namens Hoofddorp.

Beide teams krijgen het na rust moeilijker in de aanval. De scores blijven grotendeels uit, maar het is MBCA dat doorgaat. Het drietal Kammeraat-Roseval-Neefjes zet de toon waardoor het verschil groter wordt. Op elk punt is Kensia Roseval aanwezig om voor balwinst te zorgen voor MBCA. Een sterke kracht om een groter verschil te realiseren, zeker ook als ze goed is voor een driepunter om het verschil verder te vergroten. Hoofddorp legt nog aan via Vermaat en Barteram, maar de winst gaat naar MBCA met 35-62 waardoor zij op de eerste plaats staan in de onder 16 Tweede Divisie.

BV Hoofddorp meiden onder 22 VS Cady '73 meiden onder 22

De bezoekers, Cady '73 uit Capelle aan den IJssel, beginnen goed met de drive naar de basket van Amina Hassen en Alyssa Croes. Lang zal het echter niet duren voordat BV Hoofddorp toeslaat, voornamelijk dankzij het sterke spel van Elisha Ubu in de rebounds en onder het bord. Samen met Isa Breur en Romy Wesselius maakt zij het verschil in de eerste tien minuten. Ook Mara Keur is trefzeker, en sterk om de voorsprong te kunnen uitbreiden. Het schot van Jacqueline Zurhaar is goed voor een grotere voorsprong, ook als Lotte Waaijer bijdraagt aan het sterke spel. Toch komt Cady '73 dichterbij als zij Matthanja Tonckens en Laurine Scholte vinden, maar een schot van Lucia Harmers zorgt voor 29-21 bij rust, waarbij Hoofddorp de voorsprong intact weet te houden.

Het wordt gelijk een formaliteit na rust, waarbij alle speelsters van Hoofddorp ontwaken. Drives van Zurhaar en Ellen Akkerman zijn nodig om de voorsprong te vergroten, en de rest draagt bij aan de overwinning die komen gaat. Wie er ook aan de bal komt, Hoofddorp speelt de wedstrijd als collectief klaar. Met een ruime 65-39 overwinning weet het onder 22 team van Hoofddorp voor de derde keer oprij de punten te pakken in 2024.