1 tegen 1 met Liza Post

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 08:30

Zowel bij 3x3 als bij 5x5 is ze erg balvaardig! Liza Post heeft de stap genomen om naar Weert te gaan om bij Basketbal Academie Limburg te basketballen. Het 13-jarig talent zal worden gemist bij Binnenland, maar zal ongetwijfeld mooie stappen maken in haar verdere sportieve carrière!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Liza, 13 jaar en ik zit nu 9 jaar op basketbal. Ik doe ook freestyle basketball bij Galdino Haimé Showcase Basketball.”

2.  Hoe ben je met basketbal begonnen?

“Vroeger ging ik altijd met mijn moeder mee naar wedstrijden. Veel van mijn familieleden hebben gebasketbald. Mijn moeder, mijn oma, en mijn tante hebben gebasketbald, en mijn opa is nog voorzitter geweest van River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam.”

3.  Is er iemand die jou inspireert of een speler waar je naar opkijkt?

“Bij 3x3 basketbal vind ik Arvin Slagter echt geweldig! Afgelopen zomer heb ik zijn kamp bijgewoond. Qua 5x5 basketbal kijk ik echt op naar Natalie van den Adel. Zij heeft mij getraind en is de bekendste speelster die ik ken.”

4.  Waar heb jij zoal gebasketbald?

“Ik ben begonnen bij River Trotters. Daar heb ik zes jaar gespeeld. Daarna heb ik drie jaar bij Binnenland in Barendrecht gespeeld en nu ben ik naar Basketbal Academie Limburg in Weert gegaan.”

5.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen bij River Trotters?

“Dat was best lang geleden. Het was gelijk heel leuk, en ik wist dat de sport mij wel lag. Ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen ontdekken.”

6.  Voor hoger niveau ben je bij Binnenland gaan basketballen neem ik aan?

“In het begin was het moeilijk, maar daarna ging het steeds beter. Ik heb veel vaardigheden daar geleerd en veel zelfvertrouwen gekregen. Ik heb ook veel wedstrijden van de dames van Binnenland gekeken. Eva van Oosten speelde ook bij de dames, en is ook mijn coach geweest.”

7. De volgende stap naar Basketbal Academie Limburg is zeker een grote stap voor jou geweest?

“Klopt, ik ga daar met de onder 14 jongens spelen en met de meiden onder 16. Ze zijn daar wel goed om meiden te combineren met jongens.”

8.  Wat is jouw verwachting bij BAL?

“Ik hoop dat ik daar beter 1 tegen 1 kan leren spelen, dus makkelijker naar de basket kan gaan. Op dit moment moet ik het voornamelijk van mijn schot hebben, en het geven van assists.”

9.  Zullen we jou terugzien bij dames 1 van BAL op het hoogste niveau van Nederland?

“Dat hoop ik zeker, dat zou echt ontzettend geweldig zijn!”

Reactie plaatsen

Reacties

Thijs
2 jaar geleden

Leuk hoor!!

Germaine
2 jaar geleden

Heel veel suuces Liza! Mooi artiktl!

Mama
2 jaar geleden

Super trots op jou😘

Tante Rianne
2 jaar geleden

Super trots op jou nichie!

Jan Blokland
2 jaar geleden

Ga lekker door Liza. Veel succes gewenst.

Damian (Bal U14 1)
2 jaar geleden

Succes!🏀🏀🏀