Wedstrijden

Winst voor Apollo mannen onder 14 en dames onder 16

Aan het begin van dit kalenderjaar wisten de mannen van BC Apollo onder 14 na een thriller te winnen van Lokomotief Rijswijk. Dit keer zouden de bezoekers uit Rijswijk naar de Apollohal komen. Ook deze wedstrijd werd erg spannend, maar de winst ging uiteindelijk naar Apollo met 82-74.

Zondagmiddag vonden er diverse wedstrijden in de Apollohal plaats. In de onder 16 mannen Eerste Divisie betrof het BC Apollo Amsterdam tegen MBCA Amstelveen, in de onder 12 mannen Eredivisie BC Apollo tegen Basketball Academy Utrecht en in de onder 20/22 Tweede Divisie BC Apollo tegen Flashing Heiloo. Alle drie de bezoekende teams wisten in de Apollohal te winnen. Onderin een toelichting over deze drie wedstrijden.

Koploper in de dames onder 21 Eredivisie, Triple ThreaT, neemt het thuis op tegen QSTA United. Het verschil op de ranglijst is groot, en zo leek dat in het tweede kwart ook het geval te zijn. Triple ThreaT nam afstand, maar zag in de tweede helft QSTA United steeds terugkomen. In de slotfase bleef de thuisploeg overeind en wist met 64-53 te winnen.

Met het duel tussen MBCA en Rotterdam kon de Amstelveense formatie de nummer één positie in de elite B nog meer versterken. De tegenstander uit heeft het in de elite B zwaar gehad, maar wonnen afgelopen maand nog wel tegen Basketbal Academie Limburg. Hoewel Rotterdam goed bij bleef in de beginfase, leverde dit duel in de onder 16 Eredivisie geen verdere spanning op. MBCA liep steeds verder uit, en won uiteindelijk met 99-68.

Op aanvallend, reboundend en verdedigend vlak hebben de onder 14 meiden van BC Shooters gedomineerd tegen de bezoekers Lokomotief uit Rijswijk. Er werd goed geschoten, sterk gedoken voor elke bal en voor elke mogelijkheid. Hierdoor kwam een ruime overwinning voor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg niet meer in gevaar.

Een sterk verdedigend Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert zette in de beginfase van de wedstrijd een sterke verdediging neer waar de thuisploeg BS Leiden het moeilijk mee had. Een zogeheten 'vier punten wedstrijd' kon uitmaken wie zich mocht mengen in de top drie van de onder 18 dames Eredivisie. In de laatste ontmoeting wist BAL met twee punten verschil te winnen, en in de eerste helft leek het erop dat dat opnieuw zou gebeuren. In de tweede helft kwam Leiden terug, en zelfs op een voorsprong van 13 punten. BAL kwam opnieuw terug, maar Leiden wist de winst intact te houden met 68-59.

BC Apollo Amsterdam weet met de meiden onder 16 een goede periode af te leggen na de winterstop. Eerder werd er al gewonnen in Leiden en tegen Hoofddorp en Utrecht. MBCA Amstelveen, de nummer 2 in de onder 16 Eredivisie, moest het opnemen tegen Apollo dat zelf derde staat in de competitie. Eerder ging het in de Apollohal mis. Ze stonden toen op een ruime achterstand, en kwamen te laat terug in de wedstrijd. Met nog 5,5 minuut te gaan is de voorsprong voor Apollo 51-55 na een achterstand van tien punten. Bij 55 punten stopte het in de aanval volledig voor de bezoekers uit de hoofdstad. Er werd veel balverlies geleden, de schoten vielen niet maar, en MBCA vond op tijd Adriana Reijnen en Ivy Panka onder de basket. Zij zorgden voor een 13-0 run waardoor MBCA de overwinning tegen Apollo kon opstrijken met 64-55.

Bij een voorsprong van meer dan 20 punten vlak voor rust leek het duidelijk: de mannen van Almere Pioneers onder 14 zouden afstevenen op een ruime overwinning tegen de bezoekers Heroes Den Bosch. Niets was minder waar. Na rust wist Heroes de thuisploeg ruim vijf minuten van scoren af te houden, en maakte zelf een mega run tot gelijke hoogte. Daarna kregen de bezoekers nog genoeg kansen om de voorsprong te vergroten, maar dat gebeurde niet. Pioneers stelde orde op zaken dankzij een aantal belangrijke rebounds en drives naar de basket. Dankzij een 78-69 overwinning is Pioneers zeker van een plek in de Final 8.

Een fantastische comeback en een zenuwslopend einde zorgden voor een spektakelstuk in de ontmoeting afgelopen zaterdag tussen Basketbal Academie Limburg (BAL) en de Landstede Hammers uit Zwolle, het bezoekende team dat afgelopen week nog in en tegen Bakken Bears in Denemarken won. Met een onheilspellende 0-11 start leek BAL een moeilijke avond te krijgen, maar een ware wederopstanding bracht hen terug in de wedstrijd. Met driepunters als hun geheime wapen overtroffen ze de verwachtingen wederom, en grepen ze uiteindelijk de overwinning met een beslissende driepunter van Milhan Charles. Deze adembenemende 71-69 zege op Landstede Hammers bevestigt hun positie in de Domestic League, en laat eens te meer zien dat BAL een geduchte tegenstander is om rekening mee te houden.

Het tweede duel zaterdagmiddag in sporthal Boshoven: Basketbal Academie Limburg (BAL) mannen onder 19 tegen Triple ThreaT uit Haarlem. BAL domineerde aanvankelijk met een voorsprong van tien punten na de rust, maar Triple ThreaT liet hun veerkracht zien door sterk terug te komen en zelfs de leiding te nemen in de laatste acht minuten van het spel. Echter, een reeks driepunters van BAL gaf de doorslag, waardoor de thuisploeg uit Weert de overwinning veiligstelde met een eindstand van 74-66.

Afgelopen zaterdag was een prachtige dag in sporthal Boshoven. Daar kwamen die dag drie teams van Basketbal Academie Limburg in actie: de dames onder 21, mannen onder 19 en de hoofdmacht van de mannen in de BNXT league. Alle drie de teams wisten hun wedstrijden te winnen na spannende slotfases. De onder 21 dames van BAL ontvingen Grasshoppers uit Katwijk in sporthal Boshoven, in afwachting van een intense wedstrijd tussen de twee ploegen. Wat volgde was een ware strijd op het basketbalveld, waarbij beide teams elkaar geen centimeter ruimte gaven, ook al begon BAL met een 17-4 voorsprong. Met wisselende voorsprongen en een nek-aan-nek race om de overwinning was het uiteindelijk BAL die met een krachtige eindsprint de overhand nam en de wedstrijd afsloot met een imponerende 70-60 overwinning.