Wedstrijden

Weergaloos schutterswerk van Shanté Vermeulen zorgt voor een plek in de finale voor Landslake Lions

Vorige week verloor koploper in de onder 18 Tweede Divisie Landslake Lions met 56-51 van de nummer vier: Lokomotief Rijswijk. Zondagmiddag had Landslake Lions een overwinning van zes punten of meer nodig om door te gaan naar de finale van de competitie. Dat is gelukt, en wel via een bombardement aan driepunters van Shanté Vermeulen. Tien driepunters en 34 punten zorgden voor een groot aandeel in de overwinning. Ook Mia Lieverst en Yanti Samosir waren met 16 en 24 punten erg belangrijk waardoor er met 86-67 werd gewonnen.

Lees meer »

Mirakel in de Apollohal aanwezig voor dames 2 van Utrecht Cangeroes

In de Final Four van de Dames Eerste Divisie competitie won dames 2 van Utrecht Cangeroes (de nummer 3) vorige week haar eerste wedstrijd in Utrecht met 70-65 van dames 1 van BC Apollo Amsterdam (nummer 2). Vandaag was de return in de Apollohal, wat inhield dat Apollo met zes punten verschil of meer moest winnen om door te gaan naar de landelijke finale. Je weet dat basketbal een sport van 40 minuten is. Deze vuistregel zou ook nu eens te meer een cruciale betekenis hebben. Apollo stond met nog zeven minuten te gaan met 60-44 voor (en dus over twee wedstrijden met 11 punten voor), maar verloor zo vaak het balbezit in de resterende minuten dat Cangeroes terug kwam tot de barrière van vijf punten uit de vorige wedstrijd. Na veel persoonlijke fouten van Apollo en vrije worpen voor Cangeroes, en een belangrijke driepunter, wisten de bezoekers niet alleen binnen de vijf punten te komen, maar ook nog met 72-73 de wedstrijd winnen. Een marge van +6 is voor Cangeroes voldoende om zich te plaatsen voor de finale.

Lees meer »

Eerste week van de kwart en halve basketbalfinales zit erop

Nu de reguliere landelijke basketbalcompetities zijn gespeeld, is het tijd om te bepalen wie er in het weekend van 13 en 14 mei in Zwolle mogen strijden in de finales. Dat gebeurt op basis van de Final Four en de Final Eight. Support by Report bezocht een aantal van deze wedstrijden, en licht ze onderin toe.

Lees meer »

Ook BV Hoofddorp onder 14 kampioen

In de onder 14 Eerste Klasse competitie had MBCA Amstelveen onder 14 2 met een overwinning op Apollo bovenaan kunnen staan. Als BC Flying Oost dan zou winnen van Hoofddorp was MBCA kampioen, maar zou BV Hoofddorp van Flying Oost winnen dan zou er een gelijke stand op de ranglijst volgen waarna er een beslissingswedstrijd zou moeten plaatsvinden. Er ontstond echter een ommekeer in de situatie. BC Apollo onder 14 2 won namelijk zaterdag in en tegen MBCA met 54-60, en als Hoofddorp zou winnen van Flying Oost zouden zij kampioen worden. Dat zou ook het geval zijn. Gaandeweg het tweede kwart liep Hoofddorp uit naar een grotere voorsprong. Flying Oost kwam nog sterk terug, maar zag hoe de bezoekers opnieuw wegliepen naar een uiteindelijke 82-94 kampioensoverwinning. Wederom weet een team van BV Hoofddorp zich te kronen tot kampioen, in dit geval het onder 14 team van BV Hoofddorp.

Lees meer »

BV Hoofddorp onder 16 2 kampioen

Een beslissende wedstrijd om het kampioenschap tussen BV Hoofddorp onder 16 2 en Dozy Den Helder onder 16; bijna iedereen had op dat scenario gerekend. De formule zou simpel zijn: BV Hoofddorp verloor één keer van Den Helder, die op haar beurt al twee keer verloor van Hoofddorp. Echter, doordat het verschil op de ranglijst één overwinning was, en Hoofddorp nog maar één wedstrijd te spelen had en Den Helder twee, konden beide teams gelijk komen te staan en zou op neutraal terrein de beslissing moeten vallen. Het liep vorige week anders. Den Helder verloor van MBCA onder 16 2 met 63-49 en dat betekende ineens dat als BV Hoofddorp de laatste wedstrijd tegen K.T.C. uit Overveen zou winnen dat Den Helder na twee wedstrijden niet meer gelijk kon komen met Hoofddorp. Zaterdagmiddag vond deze wedstrijd van Hoofddorp tegen K.T.C. plaats. Hoewel Hoofddorp steeds een voorsprong van 15 punten had, kwam K.T.C. nog meerdere keren dichtbij. Gevaarlijk dichtbij zelfs toen met nog drie minuten te gaan het verschil acht punten was. Een eerdere fase in de wedstrijd liet zien dat K.T.C. zo acht punten in 30 seconden kan maken. Toch was de angst dat een ommekeer in de wedstrijd (en het kampioenschap) erin zou zitten ongegrond, en stelde Hoofddorp orde op zaken door met 64-53 te winnen. Een collectief als deze meiden van Hoofddorp weet wat het is om een beker in handen te nemen, en vooral ook om te strijden naar dit soort fantastische momenten! Foto: Jan van de Bilt

Lees meer »

Antwerp Giants wint van Zorg & Zekerheid Leiden met 12.125 getuigen tijdens The Night of the Giants

Eén keer in het jaar vindt het grote basketbalevent in Antwerpen plaats in het Sportpaleis: The Night of the Giants. Afgelopen vrijdag was het weer raak, met maar liefst 12.125 aanwezigen. Zij zagen hoe koploper van elite gold in de BNXT League Antwerp Giants het opnam tegen Zorg & Zekerheid Leiden. Ondanks een comeback van Leiden wist Giants er in het vierde kwart vandoor te gaan dankzij 10 punten van Ivan Marinković. Hierdoor kon Giants uitlopen naar een 76-64 overwinning.

Lees meer »

Dames 3 van Groene Uilen sprint in het laatste kwart naar de overwinning

Een goed eerste en derde kwart zorgde voor de voorsprong voor de thuisploeg BV Oaters uit Joure, maar in het tweede en vierde kwart toonden de dames van Groene Uilen karakter door de schoten op het juiste moment erin te schieten. De bezoekers uit Groningen plaatsten een enorme run waardoor ze uiteindelijk met een 61-72 naar huis terugkeerden.

Lees meer »

Triple ThreaT plaatst zich voor de halve finale

Den Helder Suns, Binnenland en Grasshoppers wisten zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs. Alleen de best-of-three serie tussen Triple ThreaT uit Haarlem en Topkip Lions uit Landsmeer bleef afgelopen paasweekend nog onbeslist doordat de Lions de stand op 1-1 zetten. Maandagavond op Tweede Paasdag kon een van beide ploegen in Haarlem bij winst zich plaatsen voor de halve finale. Tot in de laatste seconde bleef het onbeslist, maar via vrije worpen klom Triple ThreaT naar een voorsprong die bij 66-62 niet meer werd weggegeven.

Lees meer »

BV Hoofddorp onder 16 2 wint van Flying Oost na een curieuze slotfase

Als je denkt dat je twee punten achter staat met nog een paar minuten te gaan, maar die achterstand van twee punten wordt op een onverklaarbare reden een achterstand van vier punten; hoe ga je daarmee om? Dat overkwam de dames van het onder 16 2 team van BV Hoofddorp tegen Flying Oost. Tijdens een time-out werd bij een stand van 41-39 twee punten erbij geteld zonder score van Flying Oost waardoor het 43-39 werd. Dit bij elkaar leidde tot een onnodige verlenging na 40 minuten spelen. In deze verlenging kwam Hoofddorp met 48-50 voor te staan. In de laatste 20 seconden was de bal bij Romy Wesselius die op het belangrijkste moment koel en zuinig bleef en met een fantastische jumper de overwinning voor de bezoekers uit Hoofddorp bezegelde met 50-52.

Lees meer »