Wedstrijden

BAL pakt glorieuze overwinning op Landstede Hammers in Thriller

Een fantastische comeback en een zenuwslopend einde zorgden voor een spektakelstuk in de ontmoeting afgelopen zaterdag tussen Basketbal Academie Limburg (BAL) en de Landstede Hammers uit Zwolle, het bezoekende team dat afgelopen week nog in en tegen Bakken Bears in Denemarken won. Met een onheilspellende 0-11 start leek BAL een moeilijke avond te krijgen, maar een ware wederopstanding bracht hen terug in de wedstrijd. Met driepunters als hun geheime wapen overtroffen ze de verwachtingen wederom, en grepen ze uiteindelijk de overwinning met een beslissende driepunter van Milhan Charles. Deze adembenemende 71-69 zege op Landstede Hammers bevestigt hun positie in de Domestic League, en laat eens te meer zien dat BAL een geduchte tegenstander is om rekening mee te houden.

Lees meer »

BAL onder 19 loopt in de slotfase uit naar de overwinning op Triple ThreaT

Het tweede duel zaterdagmiddag in sporthal Boshoven: Basketbal Academie Limburg (BAL) mannen onder 19 tegen Triple ThreaT uit Haarlem. BAL domineerde aanvankelijk met een voorsprong van tien punten na de rust, maar Triple ThreaT liet hun veerkracht zien door sterk terug te komen en zelfs de leiding te nemen in de laatste acht minuten van het spel. Echter, een reeks driepunters van BAL gaf de doorslag, waardoor de thuisploeg uit Weert de overwinning veiligstelde met een eindstand van 74-66.

Lees meer »

Dames onder 21 van Basketbal Academie Limburg boeken indrukwekkende overwinning

Afgelopen zaterdag was een prachtige dag in sporthal Boshoven. Daar kwamen die dag drie teams van Basketbal Academie Limburg in actie: de dames onder 21, mannen onder 19 en de hoofdmacht van de mannen in de BNXT league. Alle drie de teams wisten hun wedstrijden te winnen na spannende slotfases. De onder 21 dames van BAL ontvingen Grasshoppers uit Katwijk in sporthal Boshoven, in afwachting van een intense wedstrijd tussen de twee ploegen. Wat volgde was een ware strijd op het basketbalveld, waarbij beide teams elkaar geen centimeter ruimte gaven, ook al begon BAL met een 17-4 voorsprong. Met wisselende voorsprongen en een nek-aan-nek race om de overwinning was het uiteindelijk BAL die met een krachtige eindsprint de overhand nam en de wedstrijd afsloot met een imponerende 70-60 overwinning.

Lees meer »

Overwinningen voor MBCA onder 12 2 en MBCA dames onder 16 2

Het duel tussen MBCA onder 12 2 en Onze Gezellen onder 12 1 betrof de nummers 1 en 2 in de competitie. Beide teams hadden tot dusver nog niets verloren na de winterstop. Voor één van de twee zou dat eindigen. Hoewel MBCA aan het begin van de wedstrijd een grote voorsprong had, zagen ze Onze Gezellen terugkomen tot gelijke hoogte. Verder dan dat kwam het niet, want uiteindelijk begon MBCA opnieuw afstand te nemen. Zij zouden ook deze wedstrijd winnen met 51-43.

Lees meer »

Belgian Cats gaan naar de Olympische Spelen 2024

Het is gebeurd: een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen 2024. De Belgian Cats moesten winnen tegen Senegal, en hebben dat waargemaakt. Een collectief aan kanjers wisten met 97-66 te winnen, en gaan daarmee naar Parijs voor dit groots sportevenement.

Lees meer »

Belgian Cats in de laatste seconde onderuit tegen USA

De hele wedstrijd wisten de Belgian Cats op voorsprong te staan tegen Amerika. Met nog 4,5 seconden te gaan stond het 79-79, en had Amerika het balbezit. Kelsey Plum gaat omhoog, mist, maar Breanna Stewart tikt de bal in de eindzoemer erin. Er wordt nog gekeken naar de beelden of deze bal op tijd is losgelaten, en dat is het geval. Amerika wint hierdoor met 81-79. Een nieuwe kans om een plek op de Olympische Spelen te halen doet zich morgen voor de Cats voor tegen Senegal.

Lees meer »

MBCA meiden onder 16 plaatst zich voor de bekerfinale

Met twee driepunters oprij staat Landstede Hammers, de halve finalist tegen MBCA, op gelijke hoogte met 37-37. MBCA heeft moeite in de aanval, waar veel dezelfde bewerkingen zich voordoen zonder geslaagde aanval. Dat verandert wanneer Hannah Mannaerts in stelling wordt gebracht waardoor een aantal driepunters het verschil vergroot in het voordeel van MBCA. Deze impuls werd aangevuld door een sterke slotfase van Amina Neefjes in het derde kwart. Landstede kwam dit niet meer te boven, en MBCA wist zich zodoende te plaatsen voor de finale van de Basketball Cup door met 70-56 te winnen. De andere finalist betreft BS Leiden dat met 60-70 in Haren wist te winnen.

Lees meer »

Ruime winst voor Lokomotief meiden onder 18, thriller in het duel tussen Lokomotief jongens onder 14 en Apollo onder 14

Al vroeg in de wedstrijd wisten de onder 18 meiden van Lokomotief Rijswijk afstand te nemen van de bezoekers uit Voorburg CobraNova. Na rust werd het verschil steeds groter en had de thuisploeg het overwicht onder het bord. Een ruime winst van 91-32 zou dan ook het geval zijn. Spannender was het aan de andere kant, tussen Lokomotief onder 14 tegen BC Apollo Amsterdam. Vrijwel de hele wedstrijd stond Lokomotief voor, maar Apollo kwam steeds dichterbij. In het laatste kwart kwam Apollo door met een aantal belangrijke and-1's en afstandsschoten, had Lokomotief de kans om in de laatste seconde op voorsprong te komen, maar een sterk blok van Samuel van der Walle bezegelde de 63-64 overwinning voor Apollo.

Lees meer »

BV Hoofddorp meiden onder 18 en onder 22 winnen, MBCA onder 16 2 en Basketball Academy Utrecht onder 16 pakken ook overwinningen in Hoofddorp

Bij rust leek het erop dat het meiden onder 18 team van BV Hoofddorp een lastige wedstrijd zouden spelen tegen het onder 18 team van Racing Beverwijk. Bij rust stonden de bezoekers nog voor met 21-23, maar een sterkere verdediging bracht BV Hoofddorp naar een ruime thuisoverwinning. Het schot viel beter, waardoor het 57-38 werd na 40 minuten spelen.

Lees meer »

MBCA dames onder 16 blijft overeind tegen Basketball Academy Utrecht

Ook de onder 16 dames van MBCA zijn de onder 16 Eredivisie gestart met de tweede helft. Hun tegenstander in deze thuiswedstrijd betrof afgelopen zondag Basketball Academy Utrecht. Gedurende de wedstrijd wilde het bij beide teams in de aanval totaal niet lopen. Veel gemiste ballen werden gemist, en de wedstrijd werd vooral gekenmerkt door de grote hoeveelheid vrije worpen. Na rust liep MBCA uit en had Utrecht geen antwoord op de verdediging die werd neergezet. Het leidde tot een lange tijd niet scoren, maar dat was in het vierde kwart anders. Utrecht kwam terug tot vier punten, maar het grote hoeveelheid balverlies zorgde er niet voor dat het tij nog gekeerd kon worden. Hierdoor wist MBCA met 54-50 te winnen waardoor ze zich nu op de tweede plaats van de onder 16 Eredivisie bevinden.

Lees meer »