Wedstrijden

BS Leiden op tijd wakker tegen koploper H.S.V. Basketball

Ondanks dat BS Leiden de gehele wedstrijd op voorsprong stond, kwamen de bezoekers uit Haren nog een paar keer dichtbij. In de tweede helft liet H.S.V. zien waarom zij tot deze wedstrijd de koploper was in de dames onder 16 Tweede Divisie. Een aantal and-1's brachten de thuisploeg in veilige haven, uiteindelijk tot 62-48.

Lees meer »

Belangrijke overwinning voor Guco Lier in de 2e Landelijke Dames competitie

Zowel de dames van Guco Lier als die van Hasselt en Titans Basketball Bonheiden bevonden zich op een gedeelde derde plaats in de 2e Landelijke competitie. Guco Lier nam het zondagmiddag in Sporthal Stadspark op tegen de bezoekers: Titans Basketball Bonheiden. Eerder won Guco Lier hun eerdere ontmoeting tegen Titans door met 53-63 in Bonheiden te winnen. In de eerste helft ging het gelijk op bij beide teams, waarna in het derde kwart Guco een sterk verdedigend kwart speelde en in de aanval als collectief de wedstrijd in hun voordeel besliste. Dankzij een 66-46 overwinning zijn zij gekwalificeerd voor de volgende ronde bij de eerste vier ploegen.

Lees meer »

Collectief spelend MBCA onder 12 wint van Landslake Lions

Gedurende de zevende en achtste periode liep MBCA onder 12 uit naar een grotere voorsprong. Een nieuwe competitie-indeling na de kerst is een goed moment geweest, want voorheen won onder 12 alle wedstrijden met bijzonder grote verschillen. Tegen Landslake Lions werd het een lastige opgave, aangezien de thuisploeg steeds in het spoor bleef van de Amstelveense bezoekers. Toch wist MBCA het als collectief klaar te spelen. In de laatste periode had het sterke verdedigen van Hanna Groeneveld enorm veel succes, en met haar snelheid en drives naar de basket had zij een belangrijk aandeel. Samen met Esmer Kiraz, Jordan van Kanten en Constantijn Baars liepen de bezoekers uit naar een ruime overwinning, maar deze overwinning is voor elke speler van MBCA gezien het collectief en het feit dat iedereen er veel aan heeft bijgedragen.

Lees meer »

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball schiet met scherp tegen Aris Leeuwarden

Het schot bleef maar vallen zondagmiddag in het Topsportcentrum in Rotterdam. Feyenoord kent een moeizame periode en staat zevende in de BNXT League. Ze ontvingen de nummer drie van de BNXT League: Aris Leeuwarden dat een goed seizoen afwerkt. Ondanks de verhoudingen in de competitie had Feyenoord geen moeite met de Friese bezoekers. Het schutterswerk hielp ze naar een comfortabele voorsprong. Rond het einde van de wedstrijd lieten ze nog veel toe in de verdediging, waardoor Aris 32 punten kon maken, maar verder dan 87-70 kwamen de bezoekers niet meer.

Lees meer »

Diverse BV Hoofddorp teams winnen spannende duels

Het was een goed weekend voor BV Hoofddorp. Op zaterdag wonnen diverse teams hun wedstrijden. De onder 16 dames begonnen het nieuwe jaar goed door gelijk te winnen van BC Shooters. Wie ook tegen BC Shooters moesten spelen waren de onder 22 dames van Hoofddorp, eveneens een zeer spannend duel. Dames 2 nam het op tegen dames 1 van Onze Gezellen. Het betrof een wedstrijd waarin beide teams steeds de voorsprong pakten, waarbij dames 2 van BV Hoofddorp de voorsprong op het juiste moment bemachtigde. Ook dames 1 moest in de Promotiedivisie spelen. De nummer vier Uitsmijters Almelo laat dit seizoen zien een grote aanwinst te zijn in de competitie. Ze lieten mooi spel zien, maar Hoofddorp wist na wat spannende momenten ruim te winnen.

Lees meer »

Mega comeback Orange Lions Academy wordt beloond tegen Landslake Lions

Gaandeweg de eerste helft liep Landslake Lions uit tegen het thuisspelende Orange Lions Academy. In de Sporthallen Zuid stonden de bezoekers nog met 33-51 voor in het derde kwart, maar in het vierde kwart werd er door OLA sterk gerebound, verdedigd en fastbreak situaties afgerond waardoor ze steeds dichterbij Landslake Lions kwamen. Met name Lynn Peters kwam sterker in de wedstrijd, en Keona Douwstra zette OLA met nog drie minuten te gaan op voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven waardoor het 75-73 werd voor de Amsterdamse thuisploeg.

Lees meer »

Landskampioen Den Helder Suns wint in Landsmeer

Doordat Topkip Lions terug bleef komen in de wedstrijd, bleef het lang spannend. Een goed schietende Charlotte van Kleef zorgde steeds voor een nieuwe comeback, maar de landskampioen bleef met de inbreng van Iris Vennema, Janiek van Veen en Lotte Toornstra overeind en won met 69-75.

Lees meer »

Cheyenne van der Linden wint eerste wedstrijd van 2023 met CB Aridane

Beter, en ook spannender, kon het team van Cheyenne van der Linden het nieuwe jaar niet beginnen. Haar team C.B. Aridane nam het thuis op tegen B.F. Leon. Met nog een halve minuut te gaan ging Ana Fernandez omhoog voor de gelijkmaker. Met succes, en met zelfs een and-1 daar nog bovenop zorgde ze met een vrije worp voor de 58-57 overwinning.

Lees meer »

MBCA onder 16 opent het nieuwe jaar goed middels spannende zege tegen Basketbal Academie Limburg

Bij rust leek niets een overwinning in de weg te zitten voor de mannen van MBCA onder 16. De nummer twee van de competitie voor kerst stond met 45-33 voor tegen Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert, de nummer vier voor kerst. BAL kwam terug, helemaal door een sterk spelende Relja Varagić met 27 punten; de zoon van de hoofdcoach van BAL in de BNXT League en inmiddels bondscoach Radenko Varagić. BAL pakte een voorsprong, maar zag dat MBCA terugkwam en uiteindelijk met 74-72 de overwinning pakte na een spannend slot.

Lees meer »

Lokomotief houdt na winst op MBCA zicht op de vierde plek

Van de laatste zes wedstrijden wonnen de onder 16 dames van MBCA Amstelveen er vijf. Ook de bezoekers uit Rijswijk, Lokomotief spelend in het rood, wonnen de laatste vier wedstrijden oprij. Voor een van deze teams zou zaterdagmiddag een einde komen aan de positieve reeks overwinningen. MBCA wil de vierde plek in bezit houden, en om deze te behouden moeten ze winnen om Peatminers uit Vriezenveen deze plek niet over te laten nemen. Lokomotief staat zesde en wil een stap dichterbij de top vier zetten. MBCA leed veel balverlies en kwam moeilijker tot scoren. Het sterke tandem Maaike Dunnewold en Frederique Visser deden met 27 en 20 punten enorm veel goed werk waardoor Lokomotief kon afstevenen op een 57-77 overwinning.

Lees meer »

BS Leiden stijgt naar de vierde plek in de Promotiedivisie

Het duel tussen dames 1 van BS Leiden en dames 2 van Batouwe Bemmel betreft de nummer nummers vijf en negen in de Promotiedivisie. Deze verschillen hoeven niks te betekenen, want anderhalve maand geleden verloor Leiden nog in de bekercompetitie van Batouwe. Zondagmiddag ging het beter bij de thuisploeg, met 22 punten van Kim Schrama. De spelverdeler van Leiden zorgt voor enorm solide spel die haar team als geheel veel meer doet realiseren. Dat was terug te zien tegen Batouwe in een 87-58 eindstand dankzij een sterk Leids collectief.

Lees meer »

BV Hoofddorp onder 16 2 ontsnapt in de laatste seconde

Je zou verwachten dat er een fout wordt gemaakt in de laatste minuten van de wedstrijd als een team op achterstand staat. Deze werd door de dames van Dozy Den Helder onder 16 niet gemaakt waardoor BV Hoofddorp in de slotminuut ontwaakte en opnieuw met één punt verschil won: 47-46.

Lees meer »