Wedstrijden

MBCA onder 16 2 in de laatste seconden langs BV Hoofddorp

Zowel MBCA Amstelveen onder 16 2 als het onder 16 2 team van BV Hoofddorp stonden beiden aan kop met vier overwinningen. Eén van hen zou na de wedstrijd in de dames Vijfde Divisie alleen bovenaan staan met vijf uit vijf overwinningen. Aan het begin van de wedstrijd leek dat MBCA te worden, aangezien zij een sterke start kenden en een 22-9 voorsprong namen. Deze voorsprong werd echter volledig tenietgedaan. BV Hoofddorp nam de leiding over en breidde deze zelfs uit, mede dankzij een ontketende Lisa de Heij, die met 11 punten, 5 rebounds, 5 assists, 8 steals en 5 blocks een weergaloze wedstrijd speelde. Hoofddorp liep als collectief uit naar een 43-56 voorsprong met nog zes minuten te spelen. Toch ontstonden er problemen voor de bezoekers door persoonlijke fouten. MBCA profiteerde hiervan door via vrije worpen terug in de wedstrijd te komen. Dit bleek het keerpunt, en uiteindelijk wist MBCA in de laatste seconden met 59-58 te winnen.

In een spannend duel heeft landskampioen Grasshoppers wederom haar klasse getoond door de Supercup 2024 te winnen. Ondanks een moeizame start vocht de ploeg uit Katwijk zich knap terug tegen een gehavend maar strijdlustig Topkip Lions. Een beslissende run in de slotfase zorgde ervoor dat Grasshoppers uiteindelijk met 73-62 aan het langste eind trok, en daarmee opnieuw een nationale prijs aan de erelijst toevoegde.

BC Shooters heeft in een spannende wedstrijd tegen Landstede Hammers hun vierde overwinning in de onder 16 Eredivisie behaald. De thuisploeg begon sterk en liep uit naar een comfortabele voorsprong van 20 punten, maar zag deze in het derde kwart volledig verdwijnen door een indrukwekkende comeback van de Hammers. Ondanks de druk hield Shooters stand, en uiteindelijk trokken ze met 81-75 aan het langste eind in een zinderende wedstrijd vol wendingen.

Tegen Akrides ging het in de eerste helft gelijk op. Grasshoppers leed vaak balverlies, waardoor de bezoekers uit IJmuiden langszij konden komen. De turnovers namen na rust af, waardoor ook de schoten veel beter vielen bij thuisploeg. Hierdoor wist Grasshoppers uit te lopen naar een grotere voorsprong, uiteindelijk naar een 67-56 overinning.

In een spannende basketbalwedstrijd tussen Shooters en BV Hoofddorp trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Hoewel Hoofddorp sterk begon en in de openingsminuten de leiding nam, herstelde Shooters zich snel en nam het de controle over de wedstrijd. De bezoekers wisten zich nog knap terug te vechten, maar het reboundoverwicht en de verdedigende scherpte van Shooters maakten het verschil. Met een overtuigende 78-64 overwinning bleef Shooters in het spoor van Hoofddorp op de ranglijst.

Ruim 35 minuten hadden de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg, BC Shooters dames onder 14, de voorsprong in de wedstrijd. Zij waren sterk aan het rebounden, en waren geregeld trefzeker van afstand. Pas in de laatste twee minuten wist Grasshoppers sterker te rebounden. Sarah Fuchs pakte een aantal belangrijke aanvallende rebounds, en via zeven punten oprij van Annebel van der Plas wist de thuisploeg in no-time een voorsprong van zes punten te pakken. Dit was voldoende om in de laatste minuut de zege binnen te halen. Dankzij een 66-60 overwinning blijft de Katwijkse ploeg koploper in de onder 14 Eredivisie.

Waar het in het begin gelijk op ging, en Binnenland zelfs na zes minuten spelen een voorsprong pakte, liep Grasshoppers in het eerste kwart al uit richting een voorsprong van tien punten. Vanaf dat moment kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. De voorsprong werd steeds verder uitgebreid, waardoor Grasshoppers als collectief hun vierde overwinning oprij behaalde. Na 40 minuten spelen won Grasshoppers met 68-27 van de Barendrechtse formatie.

In de beginfase en aan het einde van de wedstrijd liep thuisploeg Spirou Charleroi uit naar een comfortabele voorsprong. Ondanks dat wilde PrismaWorx BAL geen seconde denken aan een nederlaag in Charleroi. Ondanks 36 keer balverlies maakte een hoog driepuntspercentage (57%) veel goed. Een driepunter van Revelinio Tholel zorgde voor overtime na 40 minuten spelen, waarna Spirou totaal niet meer tot scoren kwam. Driepunters van Hugo Minnig en Oshean Brathwaite maakten het verschil waardoor de bezoekers uit Weert hun eerste overwinning in de BNXT-League wisten te pakken met 78-89.

MBCA scoorde in totaal 32 punten in het tweede kwart, wat de toon zette in de wedstrijd tegen BS Leiden. Onder het bord wisten ze elkaar beter te vinden, mede dankzij Elina Maxwell en Kensia Roseval. Leiden had hier weinig tegenin te brengen en bood enkel wat verzet in de tweede helft. MBCA wist de wedstrijd met een 72-51 overwinning af te sluiten en behaalde daarmee ook succes in de tweede wedstrijd.