Wedstrijden

Orange Lions mannen onder 20 naar de halve finale van het EK in de B-divisie

Na een regen aan driepunters gingen de Lions op solide wijze verder tijdens de kwartfinale van het onder 20 EK in de B-divisie. Na rust stonden ze de hele tijd aan de leiding, hoewel Slowakije steeds terugkwam. Toch bleef de ploeg van coach Peter van Noord rustig en bouwde de voorsprong uit naar een 80-68 overwinning, waardoor ze op zaterdag de halve finale gaan tegen Oekraïne spelen. Foto: FIBA Europe

Lees meer »

Orange Lions herstelt zich tegen Azerbeidzjan en is groepswinnaar, Belgian Lions plaatst zich voor de halve finale

Tegen Ierland ging er van alles mis: veel turnovers en slechts 1 uit 19 driepunters voor de Orange Lions. Een nederlaag van 51-54 was dan ook niet te voorkomen. Er moest tegen Azerbeidzjan gewonnen worden om de kans op het worden van groepswinnaar op het EK in de B-divisie te vergroten. Dat bleek geen probleem. Net als in de eerste twee wedstrijden werd er ook tegen Azerbeidzjan goed geschoten en wisten de Lions met 60-109 te winnen. Portugal won met ruime cijfers van Ierland, waardoor de Lions groepswinnaar werden en ze vrijdagmiddag om 12:00 uur in de kwartfinale tegen Slowakije spelen.

Lees meer »

Orange & Belgian Lions winnen twee wedstrijden op het EK onder 20

De Orange Lions zijn het mannen EK onder 20 in de B divisie goed begonnen. De eerste wedstrijd was een moeizame start, waarin de Lions het moeilijk hadden tegen Portugal. In de slotseconde wisten ze te winnen via Stef Van Bussel. Tegen Groot-Brittannië ging het aanvallend in een hoog tempo bij de Lions. Een ruime overwinning van 75-102 was dan ook aanstaande voor de Nederlandse formatie.

Lees meer »

Orange Lions dames onder 20 kampioen op het EK in de B divisie

Waar het drie dagen geleden in de slotfase niet lukte, lukte het de Orange Lions in de finale wel: winnen van de Belgian Cats. Het onder 20 EK in de B-divisie kreeg voor beide teams sowieso een gewenste uitgangspositie: promoveren naar de A-divisie. Toch was het zowel aan de Lions als aan de Cats om het toernooi fantastisch af te sluiten, met een trofee in de handen. Die eer was weggelegd voor de Orange Lions, die met 80-65 het kampioenschap bezegelden op het EK.

Lees meer »

Orange lions en Belgian Cats promoveren naar de A divisie en treffen elkaar in de finale

Zowel de Orange Lions als de Belgian Cats hebben zich eerder geplaatst voor de halve finale van het EK onder 20 in de B-divisie. Beide teams konden bij een overwinning op respectievelijk Tsjechië en IJsland promoveren naar de A-divisie volgend jaar. Dat is gelukt. De Orange Lions hadden het in de eerste helft zwaar tegen Tsjechië, maar de Tsjechen speelden een vreemd derde kwart met slechts zes punten. De Lions maakten daar gebruik van en wisten zich met 71-85 te plaatsen voor de finale.

Lees meer »

Belgian Cats winnen kwartfinale duel tegen Orange Lions in de slotfase

De wedstrijd bleef ruim 38 minuten lang in evenwicht, zoals je dat van twee topploegen mag verwachten. Vrijwel de gehele wedstrijd behielden de Orange Lions de voorsprong, maar zagen de Cats terugkomen tot gelijke hoogte. Door het pakken van meer aanvallende rebounds en dankzij een sterke Nastja Claessens en Sam Daelemans wisten de Cats uit te lopen. Met een 62-70 overwinning winnen de Cats, maar beide teams mogen zich aankomende zaterdag opmaken voor hun halve finale duels van dit EK onder 20 tegen IJsland en Tsjechië. Foto: FIBA Europe

Lees meer »

Kiki Fleuren back in action: Orange Lions 3x3 winnen van Puerto Rico en Italië

Afgelopen september overkwam Kiki Fleuren opnieuw een vreselijk moment: het scheuren van een kruisband. Dat gebeurde in 2017 al eerder, en dus was het vanaf dat moment weer een proces van helen en genezen. Gisteravond in Bordeaux kwam ze in actie namens de 3x3 Orange Lions, en op wat voor manier. Tegen Italië werd er door haar weer als vanouds geschoten vanaf de tweepuntslijn. Zowel tegen Puerto Rico als tegen Italië wisten de Lions als collectief te winnen als beide duel in de groepsfase succesvol af te ronden.

Lees meer »

Belgian Cats onder 20 groepswinnaar op het EK

Ook tegen Griekenland wisten de Belgian Cats te overtuigen. De onder 20 formatie zette in de beginfase direct de toon door met 0-12 voor te komen. Als collectief domineerden de Cats en hebben ze ook de derde wedstrijd op het EK onder 20 in de B-divisie weten af te sluiten. Met een 46-87 overwinning zijn zij de groepswinnaar in hun poule. Foto: FIBA Europe

Lees meer »

Monsterzege Belgian Cats onder 20 op Albanië, sterke comeback Orange Lions zorgt voor overwinning op Groot-Brittannië

Zowel de onder 20 ploeg van de Belgian Cats als de Orange Lions hebben hun tweede wedstrijd in de groepsfase van het EK onder 20 in de B-divisie gewonnen. Bij de Belgian Cats was het al snel duidelijk wie er zou gaan winnen. Tegen Albanië werd het verschil steeds groter, en uiteindelijk was het verschil in het voordeel van de Cats vervijfvoudigd, met een eindstand van 30-150.

Lees meer »

Belgian Cats onder 20 wint thriller in de openingswedstrijd van Kroatië, Ruime zege Orange Lions op Roemenië

Het bleef in de laatste minuut spannend tussen de Belgian Cats en Kroatië tijdens de opening van het EK onder 20 in de B-divisie in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Kroatië behield dankzij de vele driepunters de voorsprong, maar in de laatste minuut wisten de Cats de verdediging steeds verder aan te scherpen. Met nog 11 seconden te gaan vond Louann Battiston de ruimte om de overwinning veilig te stellen. Dat lukte, en zodoende wisten de Cats met 69-67 hun eerste overwinning te behalen.

Lees meer »

Orange Lions verslaan Belgian Lions

Zondagmiddag in Den Haag vond het duel plaats tussen beide Lions, aan Nederlandse en Belgische zijde. Deze oefenwedstrijd was voor zowel coach Arik Shivek van de Orange Lions als voor Dario Gjergja van de Belgian Lions een eerste krachtmeting om nieuwe ideeën en systemen uit te proberen. Daarom werd er ook veel gewisseld tijdens deze wedstrijd. De Belgian Lions speelden snelle aanvalspellen, terwijl het bij de Orange Lions een lange tijd vrij langzaam ging. Een 26-25 stand bij rust was dan ook te kenmerken, waarna de Orange Lions beter in de wedstrijd kwamen in het derde kwart. Een goede aanvalsflow met verdedigende tactieken zorgde ervoor dat de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven, waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 61-54 eindigde in het voordeel van de Orange Lions. Foto: Eric van der Ende

Lees meer »