Wedstrijden

Uball onder 16 wint thriller in Leiden

Niets leek Uball een overwinning in de weg te zitten bij rust. De Utrechtse formatie begon sterk in Leiden en beschikte in het derde kwart over een voorsprong van 16 punten. ZZ Leiden kwam sterk terug tot gelijke hoogte, maar eroverheen gingen ze niet. In de onder 16 Eredivisie pakte Uball met 81-83 de overwinning na een intense slotfase.

Lees meer »

Triple Threat dames onder 16 solide naar hun tweede overwinning

Al vanaf de eerste minuten zette Triple Threat een verdediging neer waar BS Leiden enorm veel moeite mee had. Een grote voorsprong was dan ook snel gerealiseerd voor de Haarlemmers. Enkel in het vierde kwart kon Leiden nog terugkomen, mede door geweldig spel van Nuna Neumann en Madeleine Smit. Verder dan 76-93 is Leiden niet meer gekomen. In Yamaira van der Goes en Lila van Stein had Triple Threat twee geweldenaars met 34 en 22 punten.

Lees meer »

Landslake Lions vrouwen onder 18 overweldigt

In Shanté Vermeulen en Mia Lieverst beschikte Landslake Lions over een fantastisch guard-tandem. Vermeulen strooide met assists en was goed voor heel wat driepunters, en Mia Lieverst was met de ene na de andere score goed voor 32 punten. Dat in combinatie met een fantastische effort van het hele team zorgde voor een monsterzege tijdens de tweede wedstrijd van de ploeg uit Landsmeer, en wel met 115-25 van Cangeroes Utrecht.

Lees meer »

Amstel State onder 18 blijft overeind tegen BAL

Over de eerste helft gezien konden beide ploegen, Amstel State Amstelveen en Basketbal Academie Limburg uit Weert, de eerste punten binnenhalen in de onder 18 Eredivisie. Zowel de thuisploeg als de bezoekers bleven in de buurt, maar doordat BAL na rust veel balverlies leed wist Amstel State de voorsprong steeds wat uit te breiden. Toch leek BAL nog terug te komen waardoor het nog alle kanten op kon gaan, maar verder dan 72-65 kwam BAL niet waardoor Amstel State wist te winnen.

Lees meer »

Winst voor BV Hoofddorp dames onder 16 2 en MBCA Amstelveen mannen onder 14

In de onder 16 B-klasse competitie bleef het tussen MBCA Amstelveen onder 16 2 dames en BV Hoofddorp onder 16 2 lang spannend. Tot 34-42 kon MBCA nog terugkomen in de wedstrijd, maar dankzij diverse goede scores van Rozy Bangu en Jacqueline Zurhaar (en de assists van Romy Wesselius) liep Hoofddorp uiteindelijk uit naar een 34-54 overwinning. MBCA onder 14 had tijdens de eerste wedstrijd in de onder 14 Eredivisie weinig moeite met Rotterdam Basketbal. Een sterke score-impuls heeft gezorgd voor een 118-65 overwinning.

Lees meer »

Filou Oostende wint BNXT Supercup na spannend slotduel

De basketbalkampioen van België tegen de kampioen van Nederland, oftewel de BNXT Supercup tussen Filou Oostende en Heroes Den Bosch. Na rust bedroeg de voorsprong 57-30 voor Oostende en leek het erop dat de thuisploeg zonder enige moeite voor de tweede keer oprij deze prijs zou pakken. Niets was minder waar. Heroes werd trefzekerder in de aanval en wist het verschil te verkleinen tot 86-82, maar doordat Oostende (spelend zonder Tre’Shawn Thurman) haar vrije worpen benutte, en in Breein Tyree een superster had met 35 punten, wisten ze met 90-82 te winnen. Bij Heroes Den Bosch ontbrak Kobe Webster.

Lees meer »

Orange Lions delven onderspit tegen Servië tijdens openingsduel van Eurobasket 2022

Tot zeven minuten voor het einde bleven de Orange Lions in het spoor van Servië, een van de titelfavorieten tijdens het Europees kampioenschap 2022. Worthy de Jong speelde een geweldige wedstrijd met 28 punten, en dat in aanloop naar zijn 5x5 basketbal pensioen. Servië gaf extra gas in de laatste minuten en won uiteindelijk met 100-76 in een duel waarbij ze lange tijd niet van de Orange Lions afkwamen. Foto: FIBA Europe

Lees meer »

Wederom schitterende WK zege van de Belgian Cats onder 17

Echte talenten weten tijdens een wereld toernooi niet in paniek te raken bij een achterstand die ongeveer de hele wedstrijd aanhoudt. Het onder 17 team van België rechtte op een mooie manier haar rug, en een belangrijke driepunter van Sam Daelemans bracht ze op een voorsprong welke niet meer werd weggegeven. De Cats winnen met 60-57 de derde wedstrijd tegen Japan tijdens het WK onder 17. Foto: FIBA Europe

Lees meer »