Theater

Beth & Flo geeft met hun theatervoorstelling klassieke muziek nog meer verrijking

Getalenteerd, innovatief, creatief, inspirerend en bijzonder muzikaal; dat is hoe het pianoduo Beth & Flo, gevormd door Claudette Verhulst (links) en Elsbet Remijn (rechts), omschreven mag worden. Ze zijn klassiek geschoolde pianisten, maar houden ook enorm van theater. Sinds afgelopen jaar zijn ze met hun eerste cabaretvoorstelling Niet wat je denkt in het theater te vinden. In seizoen 2022-2023 is hun reprise van start gegaan! Foto: Nanieke van den Berg

Lees meer »

Ruth Bakker zorgt met Loet voor heel veel inspiratie en herkenning

Stel je voor; je wilt musicalster worden, maar uit alle enthousiasme komen er zoveel ideeën in je op om in het theater met een alter-ego te kunnen optreden. Ruth Bakker heeft zoiets werkelijkheid weten te maken. Haar alter-ego in het theater is Loet, en als Loet bezorgt ze kinderen spelenderwijs zoveel mooie voorstellingen, inspiratie, herkenning en bijzonder veel vermaak! Met succes, want na heel wat jaren zijn we erg veel voorstellingen van Loet verder, een paar dvd's verder, een boek en verschillende prachtige prijzen. Ruth is zeer veelzijdig, creatief en weet middels verbinden en inleven zoveel moois in een kind los te maken. Dat Loet nog enorm lang in het theater te zien zal zijn! Foto: Marjoleine van Kalken

Lees meer »

Regina Bijlsma wil haar droom richting cabaret realiseren

Door het ervaren van een ontzettend rijk leven put ze inspiratie om het theaterleven in te gaan. Regina Bijlsma studeert aan de Paul van Vliet Academie, en is een immens energieke en vermakelijke studente die laat zien dat je kan realiseren wat je wilt áls je maar wilt. Met haar ervaringen in haar leven heeft ze enorm veel kracht om haar droom te realiseren, hoewel ze veel meer is dan alleen een komiek. Echt een all of a kind is Regina, die het vermogen heeft om met haar karakter en passievolle energie anderen kan vermaken, inspireren, motiveren, aan het denken kan zetten en laten zien dat je kan schitteren op welke manier dan ook. De droom om cabaret te maken komt voor haar steeds dichterbij en is zeer realistisch in te denken!

Lees meer »

Claudia Neeft gaat met volle positiviteit op in de magie van theater

Ze is enorm creatief, zeer goedlachs en straalt bijzonder veel positiefs en enthousiasme uit. Claudia Neeft heeft al op jonge leeftijd ontdekt wat theater zo fantastisch maakt. Het is de magie die het theater bezit wat voor haar de doorslag heeft gegeven daarin verder verzeild te raken. Middels deze magie gaat ze steeds meer op in nieuwe ontwikkelingen en andere uitdagingen. Ze is naast theateractrice ook actrice op televisie geweest, en bovendien ook voice-over en ook presentatrice. Tevens is ze recentelijk bij een geheel nieuw initiatief aangesloten: Theater Poppekus. Zoals Claudia het theater beschrijft, en daarbij haar verdere ontwikkelingen en veelzijdigheid, zal ze veel andere mensen kunnen inspireren om sterker te worden in waar je voor wilt gaan; in goede en in minder goede tijden! Foto: Ninette Moorman

Lees meer »

Eva van den Dam heeft zichzelf ‘getraind’ om steeds beter te worden

Ze is actrice, presentatrice en ook zangeres. De 35-jarige Eva van den Dam is zeer veelzijdig doordat ze haar uitdagingen op haar eigen manier heeft weten door te ontwikkelen. Door veel te doen, in de zin van opleidingen en audities, is ze gekomen waar ze nu staat. “Mijn achtergrond ligt echt in het theater, want ik heb muziektheater gestudeerd,” vertelt Eva. “Daarna heb ik in een aantal musicals gespeeld. Alleen vond ik het lastig om dezelfde show steeds meerdere dagen in de week te doen. Op een gegeven moment heb ik besloten om te freelancen, en dat doe ik nu al een aantal jaren.” Makkelijk was het allemaal niet wat Eva heeft gerealiseerd, maar het harde werken heeft zich op een mooie manier uitbetaald.

Lees meer »

Talentvolle theaterbelofte Felicia Tielemans is bijzonder ambitieus

In het dagelijks leven werkt de 21-jarige Felicia Tielemans bij een zorginstelling waar ze met theater en muziek bezig is. Binnen de muziek verzorgt ze zanglessen, en sinds 2019 is ze samen met Ivanka ten Hoopen gestart met de TheaterCompany waar ze theaterdocente is. Met dit geweldige initiatief heeft Felicia enorm veel doelstellingen, iets wat ze met haar ervaring binnen het theater absoluut zal verwezenlijken!

Lees meer »

Carmine Calls bloeit op in de muziek

Van Hazy Jane tot aan Carmine calls en het uitbrengen van diverse singles; Roeline van Calkar (a.k.a. Carmine Calls) weet wat het is om te schitteren en op te gaan in de muziekwereld. Ze had diverse wensen, zoals het uitbrengen van een eigen CD en optreden in theaters. Wat dat laatste betreft heeft corona gezorgd voor veel moeilijkheden, maar sinds 15 mei jl. staat Roeline onder de naam Carmine Calls samen met haar muzikanten te schitteren in het theater.

Lees meer »

Bevlogenheid en immense theaterpassie doet regisseuse Jo van der Meij floreren, inspireren en schitteren

De 35-jarige Jo van der Meij is regisseuse, theaterdocent en actrice. Haar focus in haar carrière is het laten groeien van theaterspelers, zowel op professioneel als non-professioneel niveau. In 2009 is ze afgestudeerd aan de Amsterdamse theateracademie, en daarna heeft ze met een eigen theatervoorstelling door Nederland getoerd. Ze verbleef een tijdje in Amerika en Londen om ervaring op te doen, maar een zelfgeschreven stuk heeft haar weer naar Nederland gebracht en daar heeft ze het regisseren en lesgeven gevonden. Tegenwoordig geeft ze les bij de Paul van Vliet Academie. Jo is bevlogen, enorm gepassioneerd van theater en zet haar geweldige fanatisme om in het feit dat ze alle vormen van potentie wil overbrengen op haar spelers.

Lees meer »

Eveline Leijdekkers schittert door haar veelzijdigheid, passie en enthousiasme binnen muziek

Zangeres, arrangeur en vocal coach zijn. Eveline Leijdekkers heeft al enorm veel bereikt en meegemaakt binnen de muziekwereld. Ze treedt op in theaters, arrangeert vocale partijen en heeft een eigen album uitgebracht. Mooie prestaties en zeker een mijlpaal om te hebben meegemaakt. Ambities heeft Eveline zeker, maar voor nu gaat ze op in de muziek, met als gevolg dat er zoveel moois en prachtigs tot stand komt. Zowel met haar eigen stem als arrangeur! Foto: Van der Voorden Photography.

Lees meer »

Inge Bus omschrijft haar passie en inspiratie binnen theater op prachtige wijze

Sinds kleins af aan heeft Inge Bus de ambitie om op het podium te staan. Als ze het woord theater hoort dan is er bij haar een enorme glinstering te ontdekken. Ze gaat op in theater, en alles wat daarmee te maken heeft. “Op mijn zesde vond mijn moeder het een leuk idee dat ik op toneelles zou gaan,” vertelt Inge. “Ik meldde mij aan bij de toneelclub, en dat was gelijk enorm leuk!” Met alles wat Inge nog meer beschrijft is gelijk te zien dat theater haar ding is. Wie weet waarmee ze in de toekomst zal schitteren!

Lees meer »

Zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen schittert bij het uiten van haar zangklank

Al 23 jaar schittert Jannemien Cnossen tijdens de tournees met Herman van Veen. Muziek is haar passie, en zij straalt haar passie uit in zowel haar vrolijkheid als in het uitvoeren van haar prachtige zang! Jannemien is veelzijdig, en dat heeft ze de afgelopen jaren laten zien. Naast zingen kan ze ook stemacteren. Stella uit Winx Club, Professor Juniper uit Pokémon, Megara uit Hercules; dat zijn drie voorbeelden uit een grote hoeveelheid personages die zij heeft ingesproken. Wat maakt zingen en stemacteren haar passie? Dat kan ze op een mooie en prachtige manier vertellen. © bovenstaande afbeelding: Janetta Verheij.

Lees meer »