Theater

Mareille Labohm heeft haar rode draad gevonden

Wat wil je, waar wil je heen en wat is jouw rode draad? Deze vragen hebben een grote rol gespeeld bij actrice en theatermaker Mareille Labohm gedurende haar opleiding en haar carrière. Haar overtuiging dat deze vragen je ver kunnen brengen, heeft ze bewezen. Zij heeft veel weten te bereiken vanuit de kracht van haar hart. Ze is iemand die door het leven ‘danst’ en ‘zingt’, en daarnaast van ontmoetingen houdt. “Het is denk ik daarom dat ik voor theater heb gekozen, omdat dat daar de hele tijd gebeurt en je daartoe wordt uitgedaagd,” vertelt Mareille. “Om op een bepaalde manier verrast te worden door bepaalde rollen of mensen met wie je mag werken, word je in je vak uitgenodigd om dieper op bepaalde onderwerpen, samen met emoties en gedachtegangen, in te gaan.”

Lees meer »

Kiki Heessels over haar routine en ervaring in het theater

Ze is de winnares van de tweede Wim Sonneveldprijs in de geschiedenis, in 1989. Haar voorstelling ‘Zeg maar Sneeuwwitje’ is het begin van heel veel moois geweest in de theatercarrière van Kiki Heessels. Ze beschikt over enorm veel routine en ervaring, en over enorm veel inlevingsvermogen dat haar steeds meer getalenteerd heeft gemaakt. Kiki barst van de energie, en dat maakt haar veelzijdig en sterk in wat ze doet!

Lees meer »

Succesvolle ontwikkeling voor Relinde de Graaff

Stel je voor, je krijgt op de Toneelacademie Maastricht te horen dat je te lief bent; hoe ga je dat ontwikkelpunt aanpakken? (Stem)actrice Relinde de Graaff heeft dat op een mooie manier aangepakt. Zij heeft van dat moment gebruik gemaakt om nog meer te groeien. Met succes, want inmiddels is Relinde een fantastische actrice die in diverse films, series en theaterproducties heeft gespeeld, en is ook als stemactrice erg bedreven. We gaan verder op hoe ze deze groei heeft weten te realiseren. Foto: Timon de Graaff

Lees meer »

Suzanna Pleiter boekt enorm veel progressie in het theater

Ze speelde in de voorstellingen 100% Coco en Zo Vader Zo Zoon, en aankomend theaterseizoen zal Suzanna Pleiter spelen in haar derde professionele voorstelling genaamd De Komedie Over een Bankoverval. Al op jonge leeftijd had Suzanna een droom om op het podium te staan, en de manier waarop ze haar droom gerealiseerd heeft is werkelijk prachtig! Haar kracht om te shinen en om als theaterbelofte te groeien hebben ze bij theaterproducent Pretpakhuis teruggezien. Het is hard werken om te komen waar ze nu staat, maar Suzanna heeft dat geweldig voor elkaar gekregen!

Lees meer »

Geweldige musicaltijden voor Sanne Bosman, met nog veel meer mooie uitdagingen

Ze is begonnen als musicalactrice, en tijdens de tweede productie is ze langzaam het stemacteren gaan doen. Sanne Bosman is haar veelzijdigheid nog meer gaan creëren, en is ook weer begonnen met theater: Nijntje de musical. Musical brengt zoveel mooie herinneringen naar boven, en nog steeds kan ze genieten van de bijzondere band die ze met mensen heeft opgebouwd! Ook Sanne heeft dit veel moois opgeleverd. Van musical kwam dubben, en van dubben kwam nog eens het inspreken van luisterboeken daarbij. Veelzijdigheid creëren en talent goed benutten; het is erg bijzonder om te zien hoe Sanne steeds meer bedreven is geraakt in wat ze doet!

Lees meer »

Renee Goris, wat een prachtig fantasierijk vermogen!

De 21-jarige Renee Goris zit gaat naar het laatste jaar van haar studie aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Sinds afgelopen maart is ze cultuurambassadeur van Balen. Ze is veelal bezig met poëzie, schrijven en theater maken. Haar creaties zijn enorm bijzonder, beschikken over magie, fantasie en enorm veel inlevingsvermogen. Dat maakt Renee bijzonder talentvol en een fantastische aanwinst voor theater!

Lees meer »

Eva Lemaire weet met Theater Mooi Weer bezoekers te vermaken middels een geweldig avondje uit

Een theatervoorstelling bezoeken waarbij je vooraf lekker kunt eten en het idee krijgt dat je als collectief naar het theater gaat. Eva Lemaire is artistiek leider en regisseur bij Theater Mooi Weer; een echt Rotterdams publiekstheater dat met de jaren is blijven groeien. Groeien en door ontwikkelen is wat Eva ook altijd heeft gedaan, en dat maakt dat zij op een succesvolle manier naleeft wat ze nu doet. Ze weet fantastische voorstellingen te regisseren, en daarmee het publiek enorm te vermaken!

Lees meer »

Theater Poppekus maakt enthousiasme en een magisch gevoel los bij jong en oud

Het verzorgen van poppentheater; zoiets vergt creativiteit, herkenning en enorm veel inlevingsvermogen. Bij Theater Poppekus wordt dat op een fantastische manier gerealiseerd, voor zowel kinderen als volwassenen. Het opent een vertrouwd gevoel, waarin heel veel herkenning kan plaatsvinden, maar ook dat men opgaat in de verhalen en het wel en wee van de poppen. Tineke Jonkman (op bovenstaande afbeelding) is de eigenaresse van Theater Poppekus. Zij weet precies wat er nodig is om creatieve ideeën in poppenvoorstellingen te implementeren. Samen met Claudia Neeft en nog een aantal andere zzp-ers en vrijwilligers slaagt zij in het geven van mooie voorstellingen, vooral ook door de enorme hoeveelheid passie, energie en uitstraling die de dames op elk moment uitstralen! Theater Poppekus is een theaterinstantie waar al het werk, liefde en talent samenkomt, waardoor het een beleving is om hun voorstellingen te bezoeken!

Lees meer »

Inzet en hard werken wordt beloond, een fantastische verrijking voor Liesbeth Rood

Sinds 2017 maakt Liesbeth Rood locatietheater in en over bijzondere plekken in Haarlem en Noord-Holland met Theatergroep Lava. Theatergroep Lava doet ze samen met Marije Scheerder en Jiske Gunkel, en inmiddels hebben zij 12 verschillende voorstellingen gemaakt. Dat is niet het enige mooie initiatief waar Liesbeth zich mee bezighoudt. Ook werkt ze sinds 2007 voor Theater A La Carte. Daar maken ze voorstellingen op maat, vaak in bedrijven en instellingen. Liesbeth heeft zich altijd ingezet om verder te komen, om theater toegankelijker te maken en om voor enorm veel vermaak te zorgen. Haar effort en hard werken leidt tot mooie creaties, waarbij ze zowel zichzelf als haar naaste collega’s een enorme verrijking geeft!

Lees meer »

Een mooie positieve benadering leidt tot succes en mooie tijden voor Femke van Assouw

Op originele ideeën komen in moeilijke tijden. Femke van Assouw heeft samen met Linda van den Hout veel profijt gehad van onzekerheden omzetten in positiviteit. Femke vormt samen met Linda Paraat op Maat, een prachtig initiatief wat voor mooie ideeën en verrijkingen zorgt. Dat geldt zowel voor henzelf als voor studenten die Femke doceert in verschillende kunstvakken. Veelzijdig mag Femke genoemd worden. Ze heeft mooie tijden meegemaakt in de Efteling, en heeft met onder andere Arijan van Bavel getourd in verschillende voorstellingen: eerst met de voorstelling Prettig Gestoord en daarna met de voorstelling Boeing Boeing. Femke groeit, en weet haar studenten ook op een mooie manier te laten groeien met haar kennis en kunde. Een fantastische levendigheid laat haar nog meer groeien en fantastische momenten beleven!

Lees meer »

Levendigheid, groei, potentie en passie; kenmerken die bij Jasmijn van Arkel zijn terug te vinden!

Inmiddels is Jasmijn van Arkel twee jaar afgestudeerd aan de Koningstheateracademie. Ze is theatermaakster, videograaf en is samen met Albert Biondina te zien op het YouTube-kanaal Wijsneuzen. Bij Jasmijn zie je heel veel energie, energie waarbij je een enorm vermogen aan vermaak meekrijgt. Juist deze vorm van levendigheid maakt haar enorm potentieel, voor nog meer groei naar mooie theatermomenten! Foto: Mikel Neij

Lees meer »