Theater

Annerie van Loenen weergeeft de kunst van verbinding

Annerie van Loenen, een gepassioneerde theatermaakster, actrice, danseres en zangeres, heeft een carrière opgebouwd die doordrenkt is van creativiteit en verbinding. Met jarenlange ervaring in verschillende vormen van muziektheater en kindertheater, streeft Annerie ernaar om mensen te inspireren en te verbinden met betekenisvolle verhalen.

Lees meer »

Modderkruipers van Yentl en de Boer: een bron van kracht, inspiratie en zelfvertrouwen

Yentl en de Boer, het cabaretduo bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer, zijn sinds 2012 haast niet weg te denken uit de cabaretwereld. Bekend om hun prachtige teksten, muzikaliteit en bijzondere humor, hebben ze verschillende prijzen gewonnen en hun talent verder uitgebouwd. Hun laatste voorstelling Modderkruipers, die op 2 juni voor het laatst werd gespeeld, is een krachtige samenstelling van hun talent en creativiteit. Deze voorstelling heeft niet alleen entertainment geboden, maar ook diepe inspiratie, kracht en vertrouwen aan haar publiek. De bezoekers hebben veel van Modderkruipers mee naar huis kunnen nemen, en deze voorstelling heeft dan ook enorm veel succes opgeleverd: voor Yentl en Christine, de hele technische staf eromheen en de bezoekers die deze prachtige voorstellingen hebben gezien! Alles wat je nog meer over Yentl en de Boer wilt weten, of informatie over hun voorstellingen, kun je vinden op hun website: https://www.yentlendeboer.nl/

Lees meer »

Anouk Briefjes weergeeft de kunst van verhalen vertellen

Anouk Briefjes, een veelzijdige actrice en regisseur met een carrière overgoten van passie, deelt haar bijzondere ontwikkeling door de wereld van theater en film. Op haar 41e blikken we terug op haar jeugdige dromen; van de uitdagende jaren op de toneelschool, één van haar eerste filmervaringen in Pietje Bell 2 en het winnen van de Televizier-Ster voor De Zomer van Zoë. Met zoveel inzicht, talent en een drive om mooie prestaties waar te maken komen hele mooie momenten tot stand. Momenten die zij tot werkelijkheid heeft gebracht.

Lees meer »

Rixt Leddy doet verhalen leven middels haar onvoorwaardelijke passie

In de wereld van Rixt Leddy komen passie, talent en liefde voor het acteervak samen: van de eerste stappen op het lokale toneel tot uitgroeien op het podium en op televisie. Haar groei richting een talentvolle actrice bevat een reis die haar hart volgt op het betoverende pad van het theater en daarbuiten. Het gegeven om als collectief iets moois neer te zetten op het podium en om met het publiek een voorstelling te beleven is waar Rixt in op gaat. Als het gaat om de kracht van haar passie dan weet ze dat op een prachtige manier te beschrijven, net zo prachtig als hoe haar potentie haar heeft laten groeien als actrice!

Lees meer »

Kiki van Aubel sterkt haar talent op verbindende wijze

Van inspirerende jeugdervaringen tot haar diverse rollen in theater, film en op televisie; Kiki van Aubel heeft niet alleen haar dromen nagejaagd, maar is ook een krachtige verbinder geworden. Haar kracht is zowel te zien binnen de kunstgemeenschap als bij haar publiek. Omgang met mindere perioden heeft haar sterker gemaakt, en inmiddels is ze dankzij diverse stappen uitgegroeid tot een talentvolle actrice, presentatrice en verbinder. Foto: Rufus Hegeman

Lees meer »

DE MEIDEN van toen uiten hun creatieve krachten in het theater

Mariska Pronk (links), Kim Perfors (midden) en Catherine Sorgdrager (rechts), de creatieve breinen achter DE MEIDEN van toen, zijn een verrijking in de theaterwereld met hun muzikale theaterproducties. Deze getalenteerde vrouwen hebben met hun unieke achtergrond in theater en kunst hun krachten gebundeld om op schitterende wijze perspectief te bieden op "de vrouw van nu", zoals ze dat met hun muziektheatervoorstellingen zo mooi omschrijven. Met hun voorstelling Zienderogen gaan ze op vrijdag 22 december 2023 in première, en touren ze vervolgens heel Nederland door. Wie zijn zij? Wat drijft ze om in het theater te staan en wat is hun streven? We lichten deze dames uit, zowel individueel als DE MEIDEN van toen.

Lees meer »

De kracht van een creatieve doorzetter: Sjoukje Minkema’s vermogen om te groeien in het theater

In de wereld van theater kunnen sommige verhalen als een prachtige inspiratiebron worden beschouwd, en het verhaal over Sjoukje Minkema is er daar zeker één van. De 27e jarige Sjoukje is naast theaterdocente ook een actrice en trainingsactrice. Daarnaast heeft ze ook haar eigen bedrijf en vervult ze de rol van regisseur. Hoe is Sjoukje zo ver gekomen? Doorzetten, doorgroeien, weten wat jouw passie is en die lijn gaan volgen; dat heeft ze voor elkaar gekregen!

Lees meer »

Janneke Luijten uit haar theatrale kracht op talentvolle en gepassioneerde wijze

Een reis door de wereld van theater en film, bedreven door talent, passie, liefde, klasse en uitstraling. De liefde voor het podium ontstond voor Janneke Luijten al op jonge leeftijd, beïnvloed door haar vader en opa, beide gepassioneerde amateur-toneelspelers. Nu, als freelance actrice, laat Janneke het publiek genieten van haar veelzijdigheid en diepgang; zowel op het podium als voor de camera. Foto: Dian Oostvogels

Lees meer »

Yuri Disseldorp over de kracht van creativiteit en de kunst van het vermaken

In het speelveld van de Nederlandse theaterwereld is Yuri Disseldorp een veelzijdig acteur en theatermaker. Zijn tocht begon aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Yuri brak door op De Parade met eigenzinnige voorstellingen die een lach wisten te ontlokken aan het publiek. Yuri's kunst strekt verder dan entertainment; het biedt een inkijkje in zijn eigen rijke innerlijke wereld. De belofte van een intrigerende web serie voor de Efteling en een duister, interactief moordmysterieproject markeren slechts het begin van wat ongetwijfeld een nog grotere artistieke reis zal zijn!

Lees meer »

Theatermagie: het artistieke levenspad van Rianne Peterson

Theater is bijna niet meer weg te denken uit het leven van Rianne Peterson. De 28-jarige theateractrice uit Assen is van jongs af aan al dol op dansen, zingen en acteren. Ze danst al sinds haar achtste en begon met de vooropleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas om te zien of dit echt iets voor haar was. “Het was op dat moment echt heel leuk, maar ik merkte dat ik ook in aanmerking kon komen voor musical,” herinnert Rianne zich. “Ik ben toen naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gegaan om de vooropleiding te doen, heb daar auditie gedaan voor de vakopleiding musicaltheater en ik werd aangenomen. In 2017 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik met leuke producties mogen meedoen.”

Lees meer »

Mareille Labohm heeft haar rode draad gevonden

Wat wil je, waar wil je heen en wat is jouw rode draad? Deze vragen hebben een grote rol gespeeld bij actrice en theatermaker Mareille Labohm gedurende haar opleiding en haar carrière. Haar overtuiging dat deze vragen je ver kunnen brengen, heeft ze bewezen. Zij heeft veel weten te bereiken vanuit de kracht van haar hart. Ze is iemand die door het leven ‘danst’ en ‘zingt’, en daarnaast van ontmoetingen houdt. “Het is denk ik daarom dat ik voor theater heb gekozen, omdat dat daar de hele tijd gebeurt en je daartoe wordt uitgedaagd,” vertelt Mareille. “Om op een bepaalde manier verrast te worden door bepaalde rollen of mensen met wie je mag werken, word je in je vak uitgenodigd om dieper op bepaalde onderwerpen, samen met emoties en gedachtegangen, in te gaan.”

Lees meer »

Kiki Heessels over haar routine en ervaring in het theater

Ze is de winnares van de tweede Wim Sonneveldprijs in de geschiedenis, in 1989. Haar voorstelling ‘Zeg maar Sneeuwwitje’ is het begin van heel veel moois geweest in de theatercarrière van Kiki Heessels. Ze beschikt over enorm veel routine en ervaring, en over enorm veel inlevingsvermogen dat haar steeds meer getalenteerd heeft gemaakt. Kiki barst van de energie, en dat maakt haar veelzijdig en sterk in wat ze doet!

Lees meer »