Inside view

Kracht en authenticiteit: Quirine van Hoek's streven naar unieke muzikale creaties

Quirine van Hoek, gepassioneerd musicus en violiste, neemt ons mee naar haar wereld van muziek waarin de viool een krachtig instrument is dat niet alleen klanken voortbrengt, maar ook als een spiegel van zelfexpressie fungeert. In 2018 is ze ook begonnen met zangles, wat ze nu ook langzaam integreert in haar werk als musicus. Van haar beginjaren aan de Hengelose muziekschool tot het streven naar een solocarrière en het najagen van authentieke muzikale creaties, Quirine's verhaal weerspiegelt de diepe connectie tussen artiest en instrument, en het streven naar een unieke muzikale identiteit.

Lees meer »

Barbara Gonggryp doormaakt een krachtige groei dankzij het ontdekken van TRE®

Wie ben je, wat wil je bereiken en wat wil je uitstralen; dat zijn drie cruciale vragen waarbij het antwoord heel breed en uitdagend kan zijn. Barbara Gonggryp stelde zichzelf deze vragen en heeft deze steeds beter weten te beantwoorden, onder andere door het ontdekken van Tension & Trauma Releasing Exercises, afgekort TRE®. Deze lichaamsgerichte methode, gebaseerd op het ontladen van spanning, stress en trauma, heeft haar krachtiger gemaakt en gebruikt ze nu om andere mensen te helpen. Het is prachtig om te zien hoe een gebeurtenis, het vinden van de juiste tools en het sterker worden, nu door Barbara op een fantastische manier wordt gebruikt om een steun in de rug te kunnen zijn voor iedereen die het nodig heeft! Loop je rond met spanningsklachten als gevolg van dagelijkse stress, ingrijpende gebeurtenissen of trauma, dan kun je Barbara altijd benaderen via haar website. Zij geeft jou de tools om zelfstandig de in je lijf opgeslagen spanning te kunnen ontladen en (oude) patronen te doorbreken!

Lees meer »

Violiste Frederieke Saeijs volgt haar eigen wijs

Frederieke Saeijs (links op de foto) begon op 7-jarige leeftijd met vioollessen volgens de Suzukimethode. Haar pad leidde haar door de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze uiteindelijk cum laude afstudeerde in 2004. Haar toewijding aan haar vak werd beloond met prestigieuze studiebeurzen en erkenning van vooraanstaande concoursen. Prachtige prestaties, geweldig talent en altijd blijven schaven aan haar spel doorgroeien is waardoor Frederieke sterker is geworden in wat ze het liefste doet. Het moest zo zijn: met vioolspelen inspireren en floreren! Foto: Carmen Reynolds

Lees meer »

Britheny van der Krogt dances the night away

Britheny van der Krogt deelt haar bijzondere momenten op het basketbalveld middels dansacts tijdens pauzes. Haar speciale focus is om met haar cheerleadersteam van Zorg & Zekerheid Leiden als team te functioneren. Opgaan in het vertonen van haar danskunsten voor een publiek: eens een droom, en nu de fantastische werkelijkheid!

Lees meer »

Aurora Solá excelleert als danseres, zangeres en entertainer, met enorm veel passie

Aurora Solá is een veelzijdige artiest met een bijzondere achtergrond. Ze heeft haar leven gewijd aan de kunst van dans, zang, en entertainment; op een geweldige manier. Vanaf haar jeugdige jaren tot haar huidige rol als leading lady in het theater-restaurant Paleis van de Weemoed in Amsterdam, heeft Aurora een bijzondere ervaring doorgemaakt. Ontdek de fascinerende reis van deze getalenteerde performer, terwijl ze haar passie voor kunst onthult. Foto: Joshua Bolwerk

Lees meer »

Sarah Sötemann: een artiest met passie voor muziek, cultuur en verbinding

Diep in het hart van het Nederlandse platteland, op een uitgestrekte boerderij die fungeert als spiritueel centrum voor bewustzijnsontwikkeling, bevindt zich Sarah Sötemann. Ze is een multi-getalenteerde artiest, cultureel ondernemer en de drijvende kracht achter het dagelijkse reilen en zeilen op dit unieke centrum. Hier, te midden van de natuur, heeft Sarah een inspirerende plek gecreëerd waar ideeën over kunst en creativiteit op een prachtige manier samenkomen.

Lees meer »

STEM & STROOM: de reis van Lotte Nobelen naar innerlijke harmonie

In een wereld die voortdurend in beweging is, waar de hectiek van de dag de mensen meesleurt in allerlei gedachten, verschillende meningen en hardnekkige conditioneringen, staat daar een stem die ons uitnodigt om stil te staan bij jezelf. Lotte Nobelen, coach en stembevrijder bij STEM & STROOM, beschikt niet alleen over een fantastische zangklank, maar brengt ook een diepere boodschap van bewustwording en verbinding. Haar talent is meer dan zingen en klank maken; het is een reis naar het hier en nu, een reis naar binnen, naar jezelf. Een reis waarin Lotte ons aanmoedigt om naar onszelf te luisteren, emoties te omarmen en onze authentieke stem te laten horen; zoals jij mag zijn. Achter Lotte schuilt een mooie kracht; een verhaal van moed, doorzettingsvermogen en transformatie. Een verhaal dat niet alleen het pad van een zangeres weerspiegelt, maar ook de menselijke zoektocht ondergaat naar authenticiteit en het inzetten van je 'moeiteloze’ talent.

Lees meer »

Doriene Marselje verbindt en inspireert met haar harp

Van kinds af aan wist Doriene Marselje dat de harp haar muziekinstrument is. Deze overtuiging zou succesvol uitpakken. Ze begon op jonge leeftijd met harpspelen, en is inmiddels gegroeid tot een muzikante die op een levendige manier verbindt, inspireert, floreert en creëert. Zij wil bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in de harpmuziek, en met deze bovengenoemde elementen is ze op de goede weg om haar bijdrage tot uiting te laten komen. Via haar website kan je van alles over Doriene te weten komen, en is ze ook te boeken.

Lees meer »

Feestelijke honderdste editie van FIBA 3x3 World Tour in Amsterdamse Westergasfabriek

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober vond in de bruisende omgeving van de Amsterdamse Westergasfabriek een bijzonder jubileum plaats: de honderdste editie van de FIBA 3x3 World Tour. Dit wereldwijde basketbalevenement trok een volledig uitverkochte arena en bood spektakel van de bovenste plank. Met presentator Vincent Krieger, een voormalig basketbalinternational, aan het roer werd het evenement op een enthousiaste en deskundige manier geleid. Naast de intense basketbalwedstrijden werden de kinderen vermaakt met diverse cadeaus, waaronder drinkflessen, sokken, petten en 3x3 basketballen.

Lees meer »

Anna Fernhout vertelt op een mooie wijze over de kracht van muziek

Alles in mij doet ertoe; dat is een krachtige single van de 35-jarige zangeres en stembevrijder Anna Fernhout. Haar nummers zijn niet alleen enorm inspirerend en klankrijk, maar dragen ook een krachtige boodschap met zich mee. Mensen zijn goed en mooi zoals ze zijn, en op overtuigende en prachtige wijze weet Anna dat over te brengen. Het is een talent dat haar op haar manier mooi en bijzonder maakt! Foto: This is Me - Mark van Welzenis

Lees meer »

Dafne Holtland over haar muzikale avonturen

Samen met Sabien Bosselaar en Margriet Planting heeft Dafne Holtland fulltime professioneel muziek gemaakt, onder de naam Zazí. Al een jaar of 15 is Dafne bezig in de muziek. Op dit moment is ze samen met haar vriend Frank van Kasteren de tweekoppige band Kafka begonnen. “Frank en ik zijn vrij verschillend,” beweert Dafne. “Hij komt uit de rockwereld, en is echt een geslepen singer-songwriter, wat zwaar en melancholisch. Ik ben daarentegen juist meer up. We dachten dat dat nooit een match zou zijn, maar het tegendeel is gebleken. Ons eerste nummer Goldfish kwam meteen op de playlist van Radio 1, en toen is het balletje gaan rollen. Daarnaast heb ik zelf nog nummers uitgebracht, zoals het nummer Alles komt goed.”

Lees meer »

Susanne de Rooij weergeeft een mega mooie benadering in de muziek

Feest! Het bedrijf van zangeres Susanne de Rooij genaamd Heart4Music bestaat vandaag 13 jaar! Ze beschikt over groot vuur; vuur dat haar muzikaal talent aanwakkert en anderen daarmee wat moois geeft. Susanne is iemand met kracht, een prachtig stembereik, en een vocaal specialiste met avontuur en spanning in haar stem. Deze elementen maken haar bijzonder, op een dusdanige manier waardoor mensen en kinderen daar zoveel moois van meekrijgen! Ook niet onbelangrijk: dit jaar start ze haar eigen zangpraktijk op twee locaties: in 's-Gravenzande en Wateringen.

Lees meer »