Inside view

Make way for the Rotterdam Cheerleaders!

Rotterdam Basketbal exists almost 70 years, and is playing on the highest level of The Netherlands since 1988. After a lot of different names for the club, they are called Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball for a while now. They also have some amazing cheerleaders: the Rotterdam Cheerleaders. In this article, Staisy, Priscilla, Jessie and Sam will tell us more about Rotterdam Cheerleaders!

Lees meer »

Bryant Abath brengt vierde basketbalboek uit getiteld: Als de leeuw brult

Na bijna drie jaar lang is het nieuwste project van schrijver Bryant Abath werkelijkheid geworden. Zijn vierde boek genaamd Als de leeuw brult is vrijdag 10 juni jl. uitgekomen en is al meer dan 60 keer verkocht. Dit boek gaat over de prestaties van de Orange Lions basketbalteams tijdens het afgelopen decennium. Alle nationale basketbalteams komen aan de orde: van de Nederlandse jeugdteams, het rolstoelbasketbal, 3x3 basketbal tot aan het 5x5 basketbal. Van al deze onderdelen doen zowel de spelers van de mannen als de vrouwenteams hun verhaal over deze prestaties. Het boek is via deze link te bestellen.

Lees meer »

Benieuwd? Bekijk het maar!

De covid-19 periode is voor iedereen een hele moeilijke periode geweest. Juist in dat soort tijden is het belangrijk om naar creatieve oplossingen te zoeken. Bodine Jeske bevond zich in de theatersector en Starworks Studio in de muziekindustrie, maar dat is vanwege de langdurige lockdown-periodes niet rendabel geweest. Dat zorgde tegelijkertijd voor een nieuw creatief idee: het maken van een kinderserie op YouTube genaamd Bekijk het maar. Hierin speelt Bodine Jeske Madelief; een pubermeisje dat verschillende baantjes aan het uitproberen is. Niet alleen op het gebied van film en theater is dit een mooi idee voor kinderen, maar tegelijk ook de realiteit die laat zien dat hoe het eruit ziet op de arbeidsmarkt.

Lees meer »

Sportdiëtist Josette van Toor en haar kennis over voeding

Wat is gezond eten? Voor sporters is niet alleen gezond eten belangrijk, maar ook functioneel eten. Dat houdt in wanneer je welke hoeveelheid op een dag moet eten, dan wel vlak voor een workout of wedstrijd. Josette van Toor heeft enorm veel kennis weten te vergaren over voeding, in meerdere opzichten. Met de jaren heeft ze steeds meer sporters kunnen voorzien van hele waardevolle informatie over voeding; over hoe je voeding zou moeten gebruiken. Het is belangrijk om ook te weten dat voor verschillende sporters andere voedingssystemen nodig is.

Lees meer »

Barbara Steen ontplooit zich op meerdere gebieden

Al een tijdje is Barbara Steen model. Bij een landelijke fotovereniging is ze jaren geleden terechtgekomen, aangezien ze in die tijd eigenlijk als hobby wilde fotograferen. Voornamelijk mensen fotograferen leek haar fantastisch. Alleen wat het allemaal kostte, ook qua tijd, was best een opgave voor haar. Op haar 17e heeft een fotograaf haar gevraagd om een keer model te staan. Vanaf dat moment is dat niet meer veranderd. Ook is Barbara trouwambtenaar en was ze in diverse televisieprogramma te zien.

Lees meer »

Karin Douma inspireert op prachtige wijze middels haar passie voor presenteren en stemacteren

Allereerst heeft ze filosofie gestudeerd, maar al gauw is Karin Douma daarna de journalistiek in gegaan. Een lange tijd heeft ze een radioprogramma gehad, aangezien radio haar grote liefde was. Ze heeft daarna een switch gemaakt en is inmiddels stemactrice geworden. Karin inspireert, als in dat haar overtuiging van presenteren leidt tot succes. Dat heeft ze bewezen, en nu schittert ze op een prachtige manier tijdens haar nieuwe uitdaging!

Lees meer »

Daniëlle Tielemans realiseert haar ambities door het opzetten van een eigen pedicurepraktijk

Ze trotseert nieuwe uitdagingen en beschikt over ondernemerschap. Voor Daniëlle Tielemans is een droom werkelijkheid geworden. Ze heeft middels hard werken, studeren en overtuiging het voor elkaar gekregen om sinds afgelopen najaar een pedicurepraktijk op te richten en uit te breiden: Pedicurepraktijk Daniëlle. Zoals gezegd, afgelopen najaar is het opgericht, maar het is nu al een mooi succes te noemen! Klanten komen er graag, en verlaten met geheel verzorgde voeten de deur.

Lees meer »

Sylvia Visser vervult grote wens middels schrijven

Voor Sylvia Visser is er in 2018 een droom werkelijkheid geworden. Ze bracht haar boek Het Schuurt uit, een boek waarin zij haar grenzen opzoekt als schrijfster. Tussen 2006 en 2012 was Sylvia docente Nederlands aan onder meer het Revius Lyceum en het Baken Park Lyceum. “Door een column van een oud-studiegenoot van mij raakte ik geïnspireerd om te gaan schrijven,” vertelt Sylvia. “Bij de eerste columns was ik al gelijk onder de indruk van het feit dat er 100 lezers waren.” Foto: Dennis Polman

Lees meer »

Inzage in de passie van Mariecke Fransen: Mind & Body

De 40-jarige Mariecke Fransen woont tegenwoordig in Zandvoort, waar ze haar Mind & Body studio heeft. Dat is studio waar ze met mensen ‘op reis’ mag gaan om de meest gelukkige en gezonde versie van henzelf te worden. “Op jonge leeftijd heb ik veel voor anderen gezorgd, maar niet zo goed voor mijzelf,” vertelt ze. “Toen ik 26 jaar was, openbaarde zich een eetstoornis bij mij. Hierdoor bleef de vraag of ik voor anderen werkzaam ben, of voor mijzelf. Een van de belangrijkste elementen is dat mijn stresslevel uitgevlakt blijft. Stress is een van de signalen in het lichaam om in een andere balans te bewegen, een balans die kan zorgen voor meer klachten. Hiervoor heb ik gekozen om een praktijk op te zetten, waar ik heel transparant ben naar mensen die ik begeleid.”

Lees meer »

Fleur de Leeuwe brengt eerste single uit: I Already Am

Afgelopen jaar publiceerden we een artikel over Fleur de Leeuwe. Hierin vertelde ze wat ze heeft gedaan om haar passie na te leven. Dat krijgt nog extra veel glans. Op maandag 14 maart 2022 gaat deze 30-jarige haar eerste single uitbrengen onder de naam Fleur Lion. Haar single heet I Already Am!

Lees meer »

Op weg naar Oost-Algarve: het bouwen en opzetten van een kleinschalig vakantieverblijf

Stel je voor! Je bent op vakantie in een prachtig kleinschalig vakantieverblijf en denkt: ‘zoiets wil ik ook doen!’ Dat overkwam Astrid Herngreen en haar vriend Serge. Na een vakantie in Italië begon het dromen.  Jaren later werd het toch serieus en kwamen ze terecht in Portugal, om precies te zijn in Oost-Algarve. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het vergt nogal wat om zoiets gerealiseerd te krijgen. De plannen vorderen op dit moment goed. Astrid vertelt in dit artikel wat er zoal bij komt kijken op weg naar hun mooie resort: Celebra a Vida!

Lees meer »