Inside view

Jente Jong zet verlies om in kunst

Het podium betekent voor Jente Jong meer dan alleen maar een plek om te performen. Voor haar is het een plaats waar ervaringen worden gedeeld. Een onderwerp dat veel terugkomt in haar werk is de diepe verbinding die zij voelt met haar eigen verlies. Jente is veelzijdig. Niet alleen komt het terug in haar werk als theatermaker en schrijver, maar ze organiseert nu een Zonder-Moederdag! Foto: Lize Kraan

Lees meer »

Aukje Kerkhof: Een Helend Beeld van kracht en empowerment

Aukje Kerkhof, een multidimensionaal talent, heeft haar eigen levensverhaal omgezet in een bron van kracht en heling. Na een veelzijdige carrière in theater en muziek, is ze inmiddels eigenaar en bedenker van Een Helend Beeld. Hier tekent ze helende beelden voor mensen die een trauma hebben meegemaakt en daar een nieuw beeld van willen maken, zodat ze met een ‘goed gevoel’ kunnen terugkijken op een vervelende periode. Ze wil hen laten zien dat ze in een heel moeilijk moment in hun leven toch veel kracht hadden om verder te gaan. Daar wil Aukje het meeste aandacht aan besteden. “Vaak hebben huisdieren of knuffels hen geholpen en kunnen ze een vervelende situatie een andere kleur geven,” vertelt Aukje. Wat ze nog meer te vertellen heeft, kan ze op een prachtige en liefdevolle manier verder mededelen. Aukje is echt een schitterend voorbeeld van veelzijdig talent en grenzeloze compassie.

Lees meer »

Dansend naar succes: het verhaal van de ZZ Leiden cheerleaders

Het Sportcomplex 1574 in Leiden bruist telkens weer van opwinding en energie wanneer het cheerleadersteam van basketbalclub Zorg & Zekerheid Leiden het veld betreedt. Deze talentvolle groep, onder leiding van de enthousiaste coach Britheny van der Krogt, betovert het publiek met hun spectaculaire optredens tijdens time-outs en in de rust. Dit artikel werpt een blik op de passie, toewijding en opmerkelijke talenten van deze dansers! De dansers Zoë, Anoushka en Fleur zullen vertellen over hun ervaring en de rest van het cheerleadersteam.

Lees meer »

Verwelkom de lente bij retreat Be in your Element

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 april 2024 vindt het retreat Be in your Element plaats bij retreat locatie Oetdoor te Haarlo. Dit retreat nodigt deelnemers uit om de elementen in henzelf te laten stromen, zich te verbinden met hun innerlijke kracht en de balans terug te vinden. Geleid door de seizoenen en geïnspireerd door de vier elementen, verwelkom aarde, water, vuur en lucht bij deze retreats. Tijdens Be in your Element maak jij een unieke reis naar binnen.

Lees meer »

Een uitwisseling van kracht, rollen en relaties: Ingeborg Wieten's vermogen tot verbinding via ontmoetingen

Goede tijden, slechte tijden; wie kent deze 33-jarige soapserie niet? Actrice en coach Ingeborg Wieten heeft daarin één van de eerste personages gespeeld, als Suzanne Balk. Ingeborg heeft heel veel weten te realiseren, en met haar kracht weet ze op een mooie manier voor verbinding te zorgen. Een verbinding die mensen heel veel kan geven! Ingeborg omarmt diverse ervaringen en ontmoetingen als deel van haar persoonlijke ontdekkingstocht, waar deze tocht haar ook zal brengen.

Lees meer »

Kracht en authenticiteit: Quirine van Hoek's streven naar unieke muzikale creaties

Quirine van Hoek, gepassioneerd musicus en violiste, neemt ons mee naar haar wereld van muziek waarin de viool een krachtig instrument is dat niet alleen klanken voortbrengt, maar ook als een spiegel van zelfexpressie fungeert. In 2018 is ze ook begonnen met zangles, wat ze nu ook langzaam integreert in haar werk als musicus. Van haar beginjaren aan de Hengelose muziekschool tot het streven naar een solocarrière en het najagen van authentieke muzikale creaties, Quirine's verhaal weerspiegelt de diepe connectie tussen artiest en instrument, en het streven naar een unieke muzikale identiteit.

Lees meer »

Barbara Gonggryp doormaakt een krachtige groei dankzij het ontdekken van TRE®

Wie ben je, wat wil je bereiken en wat wil je uitstralen; dat zijn drie cruciale vragen waarbij het antwoord heel breed en uitdagend kan zijn. Barbara Gonggryp stelde zichzelf deze vragen en heeft deze steeds beter weten te beantwoorden, onder andere door het ontdekken van Tension & Trauma Releasing Exercises, afgekort TRE®. Deze lichaamsgerichte methode, gebaseerd op het ontladen van spanning, stress en trauma, heeft haar krachtiger gemaakt en gebruikt ze nu om andere mensen te helpen. Het is prachtig om te zien hoe een gebeurtenis, het vinden van de juiste tools en het sterker worden, nu door Barbara op een fantastische manier wordt gebruikt om een steun in de rug te kunnen zijn voor iedereen die het nodig heeft! Loop je rond met spanningsklachten als gevolg van dagelijkse stress, ingrijpende gebeurtenissen of trauma, dan kun je Barbara altijd benaderen via haar website. Zij geeft jou de tools om zelfstandig de in je lijf opgeslagen spanning te kunnen ontladen en (oude) patronen te doorbreken!

Lees meer »

Violiste Frederieke Saeijs volgt haar eigen wijs

Frederieke Saeijs (links op de foto) begon op 7-jarige leeftijd met vioollessen volgens de Suzukimethode. Haar pad leidde haar door de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze uiteindelijk cum laude afstudeerde in 2004. Haar toewijding aan haar vak werd beloond met prestigieuze studiebeurzen en erkenning van vooraanstaande concoursen. Prachtige prestaties, geweldig talent en altijd blijven schaven aan haar spel doorgroeien is waardoor Frederieke sterker is geworden in wat ze het liefste doet. Het moest zo zijn: met vioolspelen inspireren en floreren! Foto: Carmen Reynolds

Lees meer »

Britheny van der Krogt dances the night away

Britheny van der Krogt deelt haar bijzondere momenten op het basketbalveld middels dansacts tijdens pauzes. Haar speciale focus is om met haar cheerleadersteam van Zorg & Zekerheid Leiden als team te functioneren. Opgaan in het vertonen van haar danskunsten voor een publiek: eens een droom, en nu de fantastische werkelijkheid!

Lees meer »

Aurora Solá excelleert als danseres, zangeres en entertainer, met enorm veel passie

Aurora Solá is een veelzijdige artiest met een bijzondere achtergrond. Ze heeft haar leven gewijd aan de kunst van dans, zang, en entertainment; op een geweldige manier. Vanaf haar jeugdige jaren tot haar huidige rol als leading lady in het theater-restaurant Paleis van de Weemoed in Amsterdam, heeft Aurora een bijzondere ervaring doorgemaakt. Ontdek de fascinerende reis van deze getalenteerde performer, terwijl ze haar passie voor kunst onthult. Foto: Joshua Bolwerk

Lees meer »

Sarah Sötemann: een artiest met passie voor muziek, cultuur en verbinding

Diep in het hart van het Nederlandse platteland, op een uitgestrekte boerderij die fungeert als spiritueel centrum voor bewustzijnsontwikkeling, bevindt zich Sarah Sötemann. Ze is een multi-getalenteerde artiest, cultureel ondernemer en de drijvende kracht achter het dagelijkse reilen en zeilen op dit unieke centrum. Hier, te midden van de natuur, heeft Sarah een inspirerende plek gecreëerd waar ideeën over kunst en creativiteit op een prachtige manier samenkomen.

Lees meer »

STEM & STROOM: de reis van Lotte Nobelen naar innerlijke harmonie

In een wereld die voortdurend in beweging is, waar de hectiek van de dag de mensen meesleurt in allerlei gedachten, verschillende meningen en hardnekkige conditioneringen, staat daar een stem die ons uitnodigt om stil te staan bij jezelf. Lotte Nobelen, coach en stembevrijder bij STEM & STROOM, beschikt niet alleen over een fantastische zangklank, maar brengt ook een diepere boodschap van bewustwording en verbinding. Haar talent is meer dan zingen en klank maken; het is een reis naar het hier en nu, een reis naar binnen, naar jezelf. Een reis waarin Lotte ons aanmoedigt om naar onszelf te luisteren, emoties te omarmen en onze authentieke stem te laten horen; zoals jij mag zijn. Achter Lotte schuilt een mooie kracht; een verhaal van moed, doorzettingsvermogen en transformatie. Een verhaal dat niet alleen het pad van een zangeres weerspiegelt, maar ook de menselijke zoektocht ondergaat naar authenticiteit en het inzetten van je 'moeiteloze’ talent.

Lees meer »