Inside view

Dafne Holtland over haar muzikale avonturen

Samen met Sabien Bosselaar en Margriet Planting heeft Dafne Holtland fulltime professioneel muziek gemaakt, onder de naam Zazí. Al een jaar of 15 is Dafne bezig in de muziek. Op dit moment is ze samen met haar vriend Frank van Kasteren de tweekoppige band Kafka begonnen. “Frank en ik zijn vrij verschillend,” beweert Dafne. “Hij komt uit de rockwereld, en is echt een geslepen singer-songwriter, wat zwaar en melancholisch. Ik ben daarentegen juist meer up. We dachten dat dat nooit een match zou zijn, maar het tegendeel is gebleken. Ons eerste nummer Goldfish kwam meteen op de playlist van Radio 1, en toen is het balletje gaan rollen. Daarnaast heb ik zelf nog nummers uitgebracht, zoals het nummer Alles komt goed.”

Lees meer »

Susanne de Rooij weergeeft een mega mooie benadering in de muziek

Feest! Het bedrijf van zangeres Susanne de Rooij genaamd Heart4Music bestaat vandaag 13 jaar! Ze beschikt over groot vuur; vuur dat haar muzikaal talent aanwakkert en anderen daarmee wat moois geeft. Susanne is iemand met kracht, een prachtig stembereik, en een vocaal specialiste met avontuur en spanning in haar stem. Deze elementen maken haar bijzonder, op een dusdanige manier waardoor mensen en kinderen daar zoveel moois van meekrijgen! Ook niet onbelangrijk: dit jaar start ze haar eigen zangpraktijk op twee locaties: in 's-Gravenzande en Wateringen.

Lees meer »

Nederlands goalballteam beleeft European Para Championships in sfeervol Ahoy Rotterdam

Zowel in Ahoy Rotterdam als op social media is het Nederlands goalballteam onder de aandacht gekomen. Op de tribune was het erg sfeervol, en op TikTok is de wedstrijd tegen Zweden enorm vaak bekeken! De afgelopen dagen waren veel mensen toch nieuwsgierig over wat goalball precies inhoudt en hoe het gespeeld wordt. Nu zal je wellicht denken dat ik in dit artikel het verloop van het spel haarfijn zal uitleggen, maar dat doe ik niet. Ik zal in een beknopte vorm toelichten wat de bedoeling van het spel is, maar bekijk vooral de website en de social media die daarop terug te vinden is en dan zal je zien dat het spelletje zeker niet ingewikkeld is en goed te begrijpen is. In het kort gaat het om het volgende: goalball is een sport dat wordt gespeeld door mensen met een visuele handicap. Deze sport wordt in twee helften van 12 minuten gespeeld op een veld met twee teams van maximaal zes personen per team, van wie er drie van elk team in het veld staan met drie wissels. Door een onderhandse worp wordt een bal met een belletje erin naar het doel van het andere team geworpen, een doel dat zich strekt over de gehele breedte van het veld. De spelers van het andere team moeten op gehoor nagaan welke kant de bal op gaat, en proberen de bal uit het doel te houden. De winnaar van de wedstrijd is het team wie in 24 minuten tijd de meeste punten heeft gemaakt, of bij een verschil van 10 punten heeft het team met de voorsprong al gelijk gewonnen.

Lees meer »

Lisa de Graaf floreert als prinses, en maakt veel moois los bij kinderen

Stel je voor; je wilt van je hobby je werk maken. Hoe doe je dat, waar moet je beginnen en wat voor mogelijkheden heb je? Lisa de Graaf heeft dat proces op een succesvolle manier voor elkaar gekregen. De 23-jarige entertainster is te boeken als prinses, en in dat opzicht heeft ze met haar talent en fantastisch doorzettingsvermogen zoveel dromen tot werkelijkheid gebracht. Ook de vele andere ervaringen en opdrachten hebben haar gevormd tot waar ze nu staat: schitterend als een echte ‘all of a kind’! “Het is heel mooi om een stukje van jezelf in een karakter te mogen leggen,” vertelt Lisa. “Een bekend karakter zoals Assepoester is al heel vaak gespeeld, en ik hoop dat ik daardoor goed kan laten zien wie zij is als karakter, maar dat ik dat ook op mijn manier kan doen.”

Lees meer »

All of a kind Monique de Adelhart Toorop maakt geweldige voorstellingen waar, dankzij haar inlevingsvermogen

In de muziek heeft Monique de Adelhart Toorop zoveel bereikt. Veel producties hebben met succes uitgepakt, mede vanwege haar enorme inlevingsvermogen om muziek op een prachtige manier te ‘lezen’. Toch heeft muziek op een late leeftijd een doorslaggevende betekenis gehad in haar leven. “Na het Vossius Gymnasium heb ik economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam,” vertelt Monique. “Dat heb ik niet afgemaakt, waarna ik op het conservatorium terecht kwam. Een zangleraar vertelde mij dat ik auditie zou moeten doen. Ik werd aangenomen, en sinds dat moment begon mijn muzikale carrière. Doordat ik geen muzikale bagage had, beschikte ik over een vrije rol. Dat houdt in dat ik alle muzikale mogelijkheden heb aangepakt die ik voor ogen had.”

Lees meer »

Moniek Scholten verwerkt mooie artistieke creaties in mooie schilderijen

Schilderen werd een steeds grotere passie voor Moniek Scholten. Ze heeft een mooie online galerij, waar prachtige schilderijen terug te vinden zijn. Ze raakte steeds meer bedreven in het schilderen, en uit haar talent in verschillende vormen: kleurrijk, abstract en realistisch. Ze krijgt aanvragen van verschillende mensen om schilderijen in dat soort creaties te maken, en de manier waarop Moniek dat voor elkaar krijgt is geweldig: veelzijdig kleurrijk, creatief abstract en realistisch alsof het echt is!

Lees meer »

Familie, beleving, verrijking en enthousiasme: Sportoase Cheerleaders door de ogen van Britt Eyckmans

Britt Eyckmans is ondertussen al 16 jaar cheerleader bij basketbalclub Antwerp Giants. In 2007 is ze auditie gaan doen bij de Luvahgiants, zoals de cheerleaders organisatie toen heette. Ongeveer zes jaar later is een deel van de groep gestopt en samen met twee DJ’s van de Giants, die het entertainment tijdens de time-outs verzorgden, is ze begonnen met de nieuwe cheerleadersgroep genaamd Heat. Deze cheerleaders organisatie is een groot begrip geworden bij Antwerp Giants, en de meiden staan elke wedstrijd garant voor show en spektakel.

Lees meer »

Pedagogisch coach Nelleke Langendoen realiseert mooie schrijfdromen

Een boek van Marelle Boersma doet je ineens besluiten om haar schrijfcursus in Portugal bij te wonen. Voor Nelleke Langendoen heeft zoiets geleid tot mooie resultaten. Inmiddels is ze schrijfster van twee boeken: Angst voor morgen en Stervenskoud. Het laatst genoemde boek is een bundel samen met een verhaal van Lonneke Kossen-Groot. Naast schrijven is Nelleke pedagogisch coach binnen Stichting Kinderopvang Nissewaard. Veelzijdigheid, dat is wat Nelleke bijzonder maakt! Foto: Marianne Q fotografie

Lees meer »

Marieke Dollekamp trotseert meer uitdagingen binnen muziek

Al van kinds af aan is de 33-jarige Marieke Dollekamp een enorme liefhebber van muziek, en straalt dat nu uit met fantastische optredens. In 2021 kwam er nog iets bijzonders op haar pad. Samen met haar vriend Edwin de Groot schreef ze het nummer Stars in May, en wist deze uit te brengen op Spotify. Een bewonderingswaardige prestatie, vooral gezien het traject wat Marieke en Edwin daarvoor moesten afleggen voor het uitbrengen van het nummer! Foto: Silfan van der Kaap

Lees meer »

Monique de Bruin heeft zich ontwikkeld als veelzijdig zangeres

Vanaf negenjarige leeftijd is Monique de Bruin al bezig geweest met entertainen; qua zingen, dansen en alles wat met muziek te maken heeft. Met zingen ging het op haar 12e heel snel, waarbij ze op dat moment optrad in het Hofpleintheater in Rotterdam. Vervolgens ging ze naar de HAVO voor Muziek & Dans, niet als zangleerling maar als balletleerling. Ze wisten dat ze ook zong en vroegen of Monique een combinatie wilde maken voor dans en zingen. Vanaf dat moment is ze er steeds mee bezig geweest, waar allerlei prachtige projecten en ontwikkelingen uit zijn ontstaan. Monique is veelzijdig, enorm gepassioneerd voor muziek en met haar talent kan ze naast zangdocente en vocal coach onder andere worden ingezet als freelance zangeres voor studiowerk, backing vocals, sessies, cd-producties, projecten, invalklussen voor coverbands en nog heel veel meer!

Lees meer »

Marjolijn van der Zaag realiseert muzikale dromen

Je hoort en voelt de pure emotie in haar stem, gecombineerd met de enorme passie die zij heeft middels haar prachtige zangklank. De 24-jarige Marjolijn van der Zaag ambieert een muzikale doorbraak, dromen die steeds meer gerealiseerd zijn of gerealiseerd gaan worden. Ze staat altijd vrolijk en positief in het leven, wat je gelijk terugziet als zij eenmaal voor een microfoon staat. In 2021 bracht ze haar nummer My Dream uit, en vorig jaar zat ze in het Passion koor. En dat is nog niet alles. Ze speelt ook in de band Might B Loud, waar ze de tweede stem en ook leadzangeres is. Al heel lang had ze verschillende dromen, en de laatste tijd weet ze steeds meer te bereiken, daar ze nooit opgeeft aan hetgeen wat zij voor ogen heeft.

Lees meer »