Inside view

Marjolijn van der Zaag realiseert muzikale dromen

Je hoort en voelt de pure emotie in haar stem, gecombineerd met de enorme passie die zij heeft middels haar prachtige zangklank. De 24-jarige Marjolijn van der Zaag ambieert een muzikale doorbraak, dromen die steeds meer gerealiseerd zijn of gerealiseerd gaan worden. Ze staat altijd vrolijk en positief in het leven, wat je gelijk terugziet als zij eenmaal voor een microfoon staat. In 2021 bracht ze haar nummer My Dream uit, en vorig jaar zat ze in het Passion koor. En dat is nog niet alles. Ze speelt ook in de band Might B Loud, waar ze de tweede stem en ook leadzangeres is. Al heel lang had ze verschillende dromen, en de laatste tijd weet ze steeds meer te bereiken, daar ze nooit opgeeft aan hetgeen wat zij voor ogen heeft.

Lees meer »

Stephanie Bunk bezorgt mensen herkenning en geluk middels haar bijzondere tekentalent

‘Masterlijk; ZEER TEVREDEN’, ‘Een bizar talent en geen woorden voor het werk van deze dame’ en ‘Een waar kunstwerk’! Dat zijn drie van de vele mooie recensies die portret kunstenaar Stephanie Bunk heeft gekregen voor haar prachtige tekeningen die ze maakt. Deze portretten laten mensen hun ware ik zien, en zijn gemaakt in een realistische stijl. Bijzonder wat Stephanie heeft bereikt met haar talent, en vast staat dat ze steeds meer stappen gaat zetten!

Lees meer »

Sharlina Poelstra verrijkt met fantasie, innovatie en inlevend talent

Eerder kwam zij naar voren in een artikel over haar zus Carlice Poelstra, die tegenwoordig in Duitsland basketbalt. Sharlina Poelstra heeft twee fantastische gedichtenbundels uitgebracht, en beschikt over een enorme passie voor onderwijs. Ze is leerkracht, en draagt bij aan een wens tot het creëren van nieuwe lesmethoden. Dat maakt dat zij veelzijdig is, op vele bijzondere manieren!

Lees meer »

Evelien Bosch en Mark Gademan heten je van harte Welkom in het Verre Oosten

Stel je voor; je hebt een droom voor ogen die je later zou willen realiseren. Alleen, wanneer is later? Toen Evelien Bosch en Mark Gademan gingen trouwen hadden ze als doel om later in het groen te wonen en net zo’n magische trouwlocatie te runnen. Wat bleek; later bleek de periode te zijn toen heel Nederland, of beter gezegd heel de wereld, in de ban van corona was. Vanaf dat moment wisten ze dat later in 2020 nu was. Zo geschiedde; het idee van trouwlocatie alleen ging overboord, maar de plannen voor een geheel eigen accommodatie werd stapsgewijs gerealiseerd tot wat het nu is: Welkom in het Verre Oosten, een plek waar zelfontwikkeling centraal staat. In dit artikel zal Evelien Bosch in gaan op deze groepsaccommodatie en wat het vergt om zo’n idee voor elkaar te krijgen.

Lees meer »

Sterre Konijn gaat op in muzikale levendigheid

Naast zangeres is Sterre Konijn ook muziekdocente. Haar kennis over muziek heeft ze op een prachtige manier weten uit te breiden. Dat kwam voornamelijk doordat ze in Kopenhagen op de Complete Vocal Institute zoveel meer te weten is gekomen over het gebruik van de stem. Als Sterre praat over muziek, dan komt er zoveel in haar los en weet ze haar kennis en talent over te dragen op studenten. Foto: Merlijn Doomernik

Lees meer »

Anne-Linde van de Veen beleeft haar muzikale wereld

Kleinkunstmuziek is haar voorliefde. Anne-Linde van de Veen schrijft dan ook voornamelijk Nederlandstalige liedjes, maar zit ook in een rock ’n roll band. Dat is nog niet alles voor deze zangeres, want sinds kort heeft ze ook een psychedelisch ‎Voodoo Blues Band. Daar speelt ze gitaar en zingt ze. Muzikaliteit maakt haar wereld compleet, en daarmee beschikt Anne-Linde over bijzonder veel kennis over en passie voor muziek! “Op de dagen dat ik niet hoef op te treden dan droom ik over de optredens die nog gaan komen,” vertelt Anne-Linde. “In mijn gedachte voel ik die optredens al, en heb ik toch een gematigde dag vol fantasieën kunnen naleven.”

Lees meer »

Camiel Boomsma en Marieke Vos gaan op in klassieke muziek en Stichting Mirantibus

Op zevenjarige leeftijd begon Camiel Boomsma met pianospelen. Hij ging op zijn 16e naar de vooropleiding van het conservatorium in Amsterdam. Een stap waarin hij nog meer verdiept zou raken in de muziekwereld. Marieke Vos bevindt zich ook middenin de muziekwereld. Ze begon op haar zevende met klarinet spelen. Inmiddels gaan beide muziektalenten op in hun fantastisch mooie vaardigheid, en hebben ze twee jaar geleden Stichting Mirantibus opgericht. Het zijn een van de vele stappen en mijlpalen die Camiel en Marieke hebben bereikt!

Lees meer »

Marcella Smeele realiseert met Synergy For Music de behoeften van artiesten

De 35-jarige Marcella Smeele heeft de opleiding media- en entertainmentmanagement gedaan. Daaruit bleek dat ze het leuk vindt om te weten wat de drijfveer van mensen is, en waar mensen naar op zoek zijn. Dit alles doet ze namens haar bedrijf Synergy For Music. “Ik heb veel taken in de muziekindustrie gedaan,” vertelt Marcella,” van boekingen voor optredens, management en mensen ondersteunen als ze vast zitten of andere inzichten nodig hebben. Soms heb je daarvoor mensen nodig om mee te gaan praten over hoe je dat soort inzichten kan bewerkstelligen. Er is in Nederland niet echt een grote partij die zoiets aanbiedt. Daardoor kreeg ik al snel aanvragen binnen.”

Lees meer »

Warmte, spontaniteit en glans; muziek geeft Susanne de Rooij vleugels

Stralende ogen, een geweldige uitstraling en het uiten van een geweldig warme zangklank! Susanne de Rooij brengt met haar stem een bijzonder mooi geluid naar buiten, en maakt het waar dat alles wat zij qua muziek performt en zingt volledig uit haar hart komt. Ze is onder andere musical artiest en geeft ook zangles aan kinderen. Met haar bedrijf Heart4Music realiseert ze enorm veel dromen, niet alleen voor haarzelf, maar ook voor vele anderen. Muziek stond altijd centraal binnen haar familie. Ze ging naar dansles toen ze vier jaar was, en op haar zevende op pianoles. “Mijn eerste ensemble-ervaring kwam op mijn tiende toen ik naar een kerkkoor ging,” vertelt Susanne, “waarna ik uiteindelijk op mijn vijftiende in twee bandjes speelde; één op school en in een vluchtelingenband. Een aantal van deze mensen zie ik vandaag de dag nog steeds.” Susanne is gek op musical, dus ze ambieerde het om daarin verder te gaan. Van haar 24e tot haar 28e heeft ze de musicalopleiding gedaan aan het Nederlands Musical Ensemble.

Lees meer »

Marina van der Bij is zowel op als buiten het veld een belangrijke schakel binnen de basketbalsport

Vanaf haar zevende heeft de 35-jarige Marina van der Bij gebasketbald. Ze speelde onder andere met Rachel Roubehie-Fissa en had Patrick Frimpong en Klaas Stoppels als coaches. Halverwege haar basketbaltijd hield zij altijd de statistieken bij tijdens de wedstrijden van Aris Leeuwarden. Dat heeft ze ongeveer 13 jaar gedaan, waardoor ze ook veel eredivisiewedstrijden en veel verschillende spelers de afgelopen jaren heeft gezien. “Dat was vrij intensief,” herinnert Marina zich, “ook dat we tijdens weekenden in de oefencampagnes soms naar Luxemburg, Duitsland of België gingen.” Het teamgevoel beschouwt Marina als een zeer belangrijke schakel, en dat belangrijke element heeft ze altijd op een prachtige manier met haar meegedragen. Hierdoor is ze steeds meer opgegaan binnen deze sport, en ook namens Aris waarvoor ze heel veel moois heeft betekend!

Lees meer »

Stapels mooie boeken uitgebracht door Ineke Kraijo

Vroeger heeft Ineke Kraijo al veel gelezen, maar destijds had ze nog niet de ambitie om schrijfster te worden. Het liefst werkte ze met mensen. Ze is Nederlands recht gaan studeren en is later een aantal jaar advocate geworden. Na het volgen van een aantal cursussen zei de docente tegen haar dat ze talent heeft, en zie nu eens, inmiddels zijn we 39 boeken verder; met haar naam erop!

Lees meer »