Stories

1 tegen 1 met Milos van der Valk

Beter worden, elke uitdaging trotseren en moeilijke momenten niet uit de weg gaan. De kracht die Milos van der Valk heeft kan leiden tot open deuren en nog meer mogelijkheden. Eerst maar eens bij Heroes Den Bosch doorgroeien!

Lees meer »

Sasja de Boer gaat voor een prachtige uitdaging met Flashing Apollo

Voorheen speelde de 20-jarige Sasja de Boer bij BV Hoofddorp en Flashing Heiloo. Dit seizoen speelt ze in een nieuw onder 21 team dat is voortgekomen uit Flashing Heiloo en BC Apollo Amsterdam: Flashing Apollo. Ondertussen speelt ze al 14 jaar basketbal, en daarnaast studeert ze communicatie en multimedia design aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer »

Basketball’s Cool Amstelveen bezorgt kinderen gegarandeerd basketbalplezier

Gedurende het basketbalseizoen is het elke zaterdag zover. In de Amstelveense Goudsmithal wordt er een hele ochtend gezorgd voor basketbalplezier bij kinderen, dankzij de Basketball’s Cool (BCool). Sinds jaar en dag zorgt dit initiatief voor een begin van een groeiende passie bij kinderen. Niet vreemd dat de hoeveelheid deelnemende kinderen met het seizoen toenemen. De BCool wordt verzorgd onder leiding van Han Crabbendam, en kan tegenwoordig spreken over een dusdanige groei dat ze momenteel elke zaterdagochtend circa 125 basketballende kinderen telt. Support by Report vond dat het tijd werd om dit mooie initiatief op zaterdag 28 januari te bezoeken!

Lees meer »

Mooie basketbalgeschiedenis van Ria Berkhout-de Wit

Steeds doorgaan, ondanks tegenslag en belemmeringen. Ria Berkhout-de Wit kent geen opgeven of stoppen, en dat heeft haar gebracht tot succesvolle tijden. Niet alleen dat, maar ook dat ze nog steeds basketbalt. Tegenwoordig is ze nog een solide kracht namens The Challengers in Hoofddorp. Het is heel bijzonder en mooi om te zien hoe iemand kracht put uit zelfs tegenslag; om zo wensen en doelstellingen koste wat kost te realiseren!

Lees meer »

Lindsay Frelink realiseert haar grootste missie

In het Nederlands rolstoelbasketbalteam terechtkomen en series gouden medailles winnen. Aan het begin van de succesjaren van de nationale rolstoelvrouwen kwam Lindsay Frelink in het seniorenteam terecht. De weg naar grootse successen werden ingezet, waarbij Lindsay haar grootste doel was om goud te behalen tijdens de Paralympics in Tokyo. Na een jaar van uitstel vanwege corona is het er uiteindelijk van gekomen! Foto: Bram Berkien

Lees meer »

Molly McDowell realiseert basketbaldromen door de kracht vanuit haar hart

In 2003 is Molly McDowell voor het eerst naar Nederland gekomen om te basketballen bij BV Lely in Amsterdam. Ze vond het een geweldige tijd in de Apollohal, waarna ze na één seizoen naar Oberhausen in Duitsland is gegaan. Later in 2008 is ze teruggekomen naar Nederland, en nooit meer weggegaan. “Ik had nooit gedacht dat ik ooit bijzondere plekken op de wereld zou bezoeken vanwege basketbal!” Nou, reken maar dat Molly een bijzonder fanatieke basketbalster is, zowel speelster als coach. Juist deze vorm van fanatisme maakt haar bijzonder en inspirerend!

Lees meer »

1 tegen 1 met Amina Neefjes

Bij de Amstelveense onder 16 basketbalteams van MBCA laat Amina Neefjes zien waarom zij een fantastisch kracht is. Naast onder 16 1 speelt ze ook bij onder 16 2. Ze gaat voor een mooie resultaat met haar teams!

Lees meer »

1 tegen 1 met Jill Pinnock

Jill Pinnock speelt met het onder 16 team van MBCA Amstelveen op landelijk niveau. Tot dusver staat ze er goed voor, en is de Final Four nog altijd in zicht. Wellicht gaat haar team voor een nieuwe deelname aan deze eindronde van het seizoen!

Lees meer »

Meervoudig rolstoelbasketbalkampioen Mariska Beijer overwint met haar sport

Mariska Beijer, de 31-jarige rolstoelbasketbalster die ook wel The Beast wordt genoemd, heeft meerdere Europese kampioenschappen gewonnen, alsmede een wereldkampioenschap en een kampioenschap op de Paralympics in 2021. Sinds 2018 is ze officieel de beste rolstoelbasketbalster van de wereld. Na haar college avontuur in Amerika waarbij ze succesvol haar BBA Marketing heeft behaald en 2 maal college kampioen en MVP is geworden, is ze parttime gestart als marketeer bij Stichting BEN, waarbij ze zich inzet voor de beeldvorming van rolstoelbasketbal in de maatschappij.  Tegenwoordig speelt Mariska in de Duitse 1 Bundesliga bij Hannover United. Foto: Bram Berkien

Lees meer »