1 tegen 1 met Cayro Hazel

Gepubliceerd op 21 september 2022 om 08:30

Je combineert basketbal met honkbal, en bij die laatste sport bereik je enorm veel moois. Cayro Hazel heeft bijzonder veel talent voor beide sporten, en maakte met honkbal tot voor kort onvergetelijke tijden mee! Welke dat zijn, beantwoordt hij hier onderin. Foto: Linedrivecaptures

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Cayro Hazel, ik ben 13 jaar en woon in Hoofddorp. Ik speel basketbal bij BV Hoofddorp en daarnaast honkbal ik ook.”

2.  Om te beginnen met basketbal; hoe ben je daarmee in aanraking gekomen?

“Mijn moeder heeft vroeger op basketbal gezeten. Ik wilde het ook een keer uitproberen, aangezien het mij toen al een leuke sport leek. De eerste trainingen bij BV Hoofddorp vond ik gelijk heel leuk, en ben daardoor altijd gebleven.”

3.  Hoe was het om te beginnen bij BV Hoofddorp?

“Het is een gezellige en leuke club. Er zijn veel vrienden van school daarheen gegaan. Ze spelen ook op landelijk niveau, dus daar kan ik dan ook steeds verder in groeien.”

4.  Je hebt gespeeld bij onder 14 van BV Hoofddorp. Hoe zou je het afgelopen seizoen en het team omschrijven?

“Als best chaotisch, natuurlijk vanwege corona waardoor we een tijdje geen wedstrijden mochten spelen. De helft van het seizoen was daardoor gestopt, maar daarna werd het ook steeds leuker. We speelden op een hoger niveau dan normaal, en daarom verloren we ook vaak wat wedstrijden. Toch hebben we erg veel geleerd, en dat vind ik ook leuk. We hebben veel spannende wedstrijden gespeeld, en ook eentje met één punt verschil gewonnen waarbij we thuis speelden op dat moment.”

5.  Hoe is honkbal op jouw pad gekomen?

“Mijn vader en mijn moeder hebben gehonkbald en gesoftbald. Het zit in de familie, en mijn broer heeft vroeger ook gehonkbald. Toen ik vier jaar was, ging ik altijd met hem meetrainen. Ik was er ook goed in, waardoor ik op mijn vijfde ben begonnen.”

6.  In welk team speel je honkbal?

“Ik speel nu bij de Rabbits, dat is een Academy in Haarlem. Dat is het hoogst haalbare van mijn leeftijdsklasse. Het is zeker spannend, want het is een onder 15 competitie. Toen ik 11 jaar was, kwam ik er al bij. Ik speelde tegen jongens van 14 jaar die ook sterker waren. Dat is wel wat spannender dan reguliere wedstrijden spelen.”

7. Jullie spelen ook Europese kampioenschappen toch?

“Klopt! We zijn afgelopen juli naar Tsjechië gegaan, en daar zijn we Europees kampioen geworden tegen kinderen rond mijn leeftijd. Het was echt een fantastische ervaring om mee te maken! Hierdoor zijn we naar Californië gegaan om daar mee te doen aan de World Series. Daar hebben we als Europees team twee wedstrijden gewonnen en zijn we als zesde van de wereld geëindigd.”

8.  Hoe zou je dit soort hoogtepunten omschrijven?

“Als een van mijn beste tijden in mijn leven! Als kind wil je zoiets meemaken, en dat lukt dan ook. Het is iets wat ik nooit meer zal vergeten!”

Reactie plaatsen

Reacties

Jeff de Vlugt
2 jaar geleden

Mooi interview. Honkbal was ook mijn eerste sport! Ga zo door 👍