Romy Wesselius richt zich op nog meer groei en ontwikkeling

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 08:30

Afgelopen seizoen speelde Romy Wesselius bij het tweede onder 18 team van BV Hoofddorp. Gaandeweg het seizoen bracht het haar teamleden nog meer bij elkaar, en is de focus op beter en sterker worden nog meer aanwezig. Haar motivatie, inzet, focus en groei is ongetwijfeld een prachtige inspiratie voor velen!

Basketbal in de familie

Als het gaat om inspiratie hoeft Romy niet ver te zoeken. Haar moeder heeft lange tijd bij BV Hoofddorp gebasketbald, en coacht nog steeds. “Mijn grootste inspiratie is mijn moeder geweest,” vertelt Romy. “Zij basketbalde vroeger ook, en toen ik een teamsport wilde kiezen zag ik basketbal wel zitten. Eerst heb ik proeflessen gevolgd bij de Basketball’s Cool bij coach Bert Pol, en dat vond ik gelijk erg leuk.

Mijn moeder vertelde hele leuke verhalen over basketbal en wat ze vroeger zoal heeft meegemaakt. Ze heeft altijd bij BV Hoofddorp gebasketbald, onder leiding van Coen Lammerts. Daar heeft ze meerdere kampioenschappen gespeeld en aan meerdere schooltoernooien meegedaan. Ik speel met rugnummer 25, waarmee mijn moeder ook heeft gespeeld.”

Beschikkend over intrinsieke motivatie

De manier waarop Romy beter wil worden is op een prachtige manier te omschrijven. Deze motivatie gaat haar ongetwijfeld ver brengen. “Ik heb altijd de drive om te winnen. Als guard zijnde breng ik vaak de bal op, en daar ben ik in mijn oude team zo op ingespeeld dat iedereen een eigen positie had. Toch kan ik ook wel van afstand schieten, en daar wil ik ook steeds beter in worden. Ook ben ik hard aan het trainen om meer rebounds te pakken. Door meer te trainen wil ik mij meten met de rest van de spelers, en hoger op komen. Als je een doel hebt, moet je er wel wat voor doen als je het wilt bereiken.”

De wens om op landelijk niveau te spelen

Romy heeft altijd al bij BV Hoofddorp gespeeld. Ze begon bij de recreanten. “Een van de eerste trainingen die ik mij kan herinneren was met Marie-Jose Keur en Maria Breur als coaches,” vertelt Romy. “We hadden een keer een oefening dat je moest dribbelen onder de tafel. Ik was vrij wendbaar, dus voor mij was dat geen probleem. Dat vond ik ook gelijk heel leuk. Sinds het begin speel ik al met een van mijn beste vriendinnen. Elk jaar zaten we bij elkaar in het team, en dat was ook een hele leuke ervaring, ook bij de jongens destijds.”

Toch zou Romy meer willen bereiken. Een mogelijkheid die voor haar zeker weggelegd kan zijn. “Ik heb nooit een heel seizoen op landelijk niveau gespeeld, maar wel een paar wedstrijden meegedaan met onder 14. Dat was wel enorm wennen, maar echt heel tof om dat mee te maken. Het lijkt mij echt geweldig om eens een heel seizoen op landelijk niveau te spelen. Het was toen ook al een heel leuk team. Het eerste team van onder 16 speelt in elk geval landelijk, maar de hele onder 16 lichting willen ze omhoogduwen richting dat niveau. Ik heb ook een vragenlijst ingevuld met vragen of ik bereid ben om meerdere wedstrijden in een weekend te spelen of om op landelijk niveau te spelen. Uiteraard wil ik dat; ik wil beter en sterker worden zoals ik eerder al zei.”

Hechter geworden als team

Afgelopen seizoen speelde Romy bij onder 18 2. Gaandeweg het jaar ontstond er meer behoefte naar meer aanwezigheid met elkaar. “Het was een heel hecht team. Iedereen klikte enorm met elkaar, en iedereen had de motivatie om ervoor te gaan. We waren altijd blij, ook al was er sprake van verlies. De gezelligheid was altijd aanwezig. Als we iets wilden, gingen we er volledig voor. Afgelopen juni hadden we een toernooi wat in werkelijkheid een 18+ toernooi was. Wij hadden gevraagd of we met een team konden meedoen. Dat hebben we gedaan, en het was erg gezellig! Zo hebben we meer van dat soort momenten gehad waarbij we meer samen zijn gekomen.

Ik denk ook dat de minder leuke dingen ons dichterbij elkaar hebben gebracht, zoals wat er bijvoorbeeld is gebeurd met Maia. In die periode werden we hecht met elkaar, iedereen stond voor elkaar klaar en dat was echt enorm fijn. Maia en ik hebben al in de recreanten met elkaar getraind. De kracht van Maia was dat ze iedereen het gevoel gaf dat ze welkom waren, en dat ze ertoe deden. Deze saamhorigheid is nooit meer weggegaan.”

Meetrainen met Orange Lions Academy

Een doel die Romy voor ogen heeft is dat ze bij dames 1 van BV Hoofddorp zou willen spelen. In voorbereiding daarop heeft ze al training gehad van een speelster en coach van dames 1. “Hogerop in de club spelen is echt iets wat ik erg graag zou willen. Kirsten van Poeteren heeft mij eerder twee keer in de week training gegeven met de onder 18 1. Ook ben ik getraind door Krista van Alten. Zij heeft mij gezien bij de try-outs voor de Orange Lions Academy. Ik kreeg wat trucs van haar mee. Een training meemaken van de Orange Lions Academy leek me enorm leuk om te doen. Iedereen die daar rondliep was enorm gemotiveerd om te bereiken wat ze willen. Ook Isabella Knol en Maud van Susteren kwam ik daar tegen. Vooral de focus op jezelf is heel belangrijk voor verdere ontwikkeling. Ook de tips & tricks die je meekrijgt zijn enorm handig. Deze heb ik ook gebruikt in mijn eigen wedstrijden, en dat heeft ook enorm geholpen!”

Foto: Jan van de Bilt

Zoals zij haar motivatie omschrijft, en weet waar ze naartoe wil, zal ze ongetwijfeld ver komen. Romy haar inzet is goudwaard voor welk team dan ook, omdat ze altijd gebrand is op sterker worden en nog meer mooie ontwikkelingen die ongetwijfeld op haar af gaan komen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.