1 tegen 1 met Diora Sas

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 08:30

Met haar kracht is ze een geweldige hulp voor haar BV Hoofddorp onder 16 teams. Diora Sas schuwt niet om de confrontatie aan te gaan onder het bord. Met deze kracht zorgt ze voor veel punten, zowel op landelijk niveau als namens het onder 16 2 team!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Diora Sas, 13 jaar en ik basketbal bij BV Hoofddorp onder 16 2 en ook onder 16 1 op landelijk niveau.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Vier jaar geleden ben ik begonnen met basketbal. Ik had een basket gekregen voor in de tuin, en aangezien ik een sport wilde kiezen koos ik voor basketbal.”

3.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben wel iemand die er doorheen wil gaan als er spelers onder de basket staan. Op fysieke kracht probeer ik tot scoren te komen.”

4.  Is er iemand waar je naar opkijkt?

“Ik vind Steph Curry erg goed, hoewel hij een andere manier van spelen heeft dan ik. Ik ben niet echt een schutter. Natuurlijk ben ik mijn schot aan het verbeteren, en dat gaat ook steeds beter.”

5.  Je hebt altijd bij BV Hoofddorp gespeeld. Hoe was het om daar voor het eerst te spelen?

“Eerst was het best zwaar, maar naarmate ik het vaker ben gaan doen werd het steeds leuker. Ik heb echt enorm leuke vriendinnen daar!”

6.  Vorig jaar speelde je bij onder 14 op landelijk niveau. Hoe was het om op landelijk niveau te spelen?

“In het begin was het best lastig, maar ik zat in een team met hele leuke vriendinnen en zodoende maakten we een sterk seizoen door, uiteindelijk door als tweede te eindigen in de competitie.”

7. Door deze tweede plaats speelden jullie na de competitie in de Final Four. Wat deed het met jou om tijdens zo’n evenement als de Final Four te spelen?

“Heel spannend vond ik dat! Er waren heel veel mensen en veel lawaai, maar het was heel bijzonder om dat mee te maken.”

8.  Je speelt nu ook bij onder 16 1 op landelijk niveau. Hoe is het om de stap te maken naar een hoger niveau?

“Wat je ziet is dat de tegenstanders van deze competitie sterker zijn dan waar we vorig jaar speelden. Niet alleen vanwege het feit dat er meer teams zijn, maar de trainingen veranderen ook naar hoe het team speelt. Daarmee zullen we steeds sterker worden dit seizoen.”

9.  Je speelt dit seizoen ook met onder 16 2 en jullie zijn ook ongeslagen koploper. Hoe zou je dit team omschrijven?

“Het gaat heel goed! Het team is erg gezellig, en ik heb het gevoel dat iedereen op hetzelfde niveau zit. Ik hoop deze flow in het team vol te houden. We kunnen nog altijd iets harder spelen dan dat we nu doen.”

10.  Zijn er wedstrijden die je nooit meer zal vergeten?

“Sowieso de Final Four van afgelopen seizoen. Ook wonnen we recentelijk met één punt tegen BC Flying Oost en Dozy Den Helder?

11.  Zijn er de afgelopen tijd trainers geweest die jou veel hebben gegeven?

“Ja veel trainers van Hoofddorp: Maria Breur, Marc Vermaat, Ralph de Groot en Patrice Knol. Ze doen allemaal enorm veel om het team als geheel beter te laten spelen.”

12.  Ik neem aan dat je bij Hoofddorp blijft spelen de komende tijd. Zullen we jou later terugzien bij dames 1?

“Zeker! Tegen die tijd zal ik zeker sterker zijn en ook meer schoten verzilveren.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.