1 tegen 1 met Keslin Visser

Gepubliceerd op 15 december 2022 om 08:30

Elke wedstrijd is ze gemotiveerd; bereid om verdere stappen te zetten, sprongen te maken en het team steeds verder op weg te helpen. Keslin Visser heeft dit seizoen de overstap gemaakt van Dunckers naar MBCA Amstelveen. Ook daar laat ze zien dat niets een mooie ontwikkeling uit de weg gaat!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Keslin Visser, woonachtig in Hilversum waardoor het een stukje rijden is om bij MBCA Amstelveen te komen. Het is mijn eerste jaar bij MBCA, want daarvoor basketbalde ik bij De Dunckers in Hilversum.”

2.  Hoe is basketbal op jouw pad gekomen?

“Vanwege mijn broer. Hij basketbalt ook bij Dunckers, en ik bezocht elke wedstrijd van hem. Zodoende ben ik er niet meer van af gegaan.”

3.  Is er een speler waar je naar opkijkt?

“Ik vind Paige Bueckers van de UConn Huskies een hele goede speelster! Ze is nu geblesseerd, maar qua schot vind ik haar heel sterk.”

4.  Je speelde voorheen bij Dunckers. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Het tweede jaar (afgelopen seizoen) kan ik mij het beste herinneren. Ik zat toen in een gemengd team, en we trainden vier keer in de week. Dat was best zwaar om zo gemengd te trainen, maar je wordt er zeker beter door.”

5.  Hoe zou je de Dunckers als club omschrijven?

“Als een zeer gezellige club! Ze organiseren veel dingen buiten de hal, voornamelijk tijdens de coronaperiode.”

6.  Wat hadden ze zoal georganiseerd?

“Eerst hadden ze clinics gegeven op zondagen, met een basketballer als Deividas Kumelis. Dat was echt leuk, om veel van een speler als hij te leren.”

7. Dit seizoen speel je bij MBCA Amstelveen. Hoe was het om de overstap te maken?

“Het is natuurlijk wennen aangezien je met de auto toch een stukje moet rijden. Toch is het heel goed te doen, en ik vind het heel leuk daar!”

8.  Je speelt bij onder 16 1 en 2. Te beginnen bij onder 16 2; hoe zou je dat team omschrijven?

“Het is vooral een heel leuk team waar we met z’n allen enorm kunnen lachen, en daarnaast ook wedstrijden op een goede manier kunnen eindigen. We staan tot dusver gedeeld derde in de competitie.”

9.  Je speelt ook met BV Hoofddorp onder 16 2 in de competitie. Wat denk je dat nodig zal zijn om van Hoofddorp te kunnen winnen?

“Snel omschakelen. Zij spelen heel snel, dus het is belangrijk dat als we de bal verliezen dat we snel terugschakelen in de verdediging.”

10.  Je speelt ook bij onder 16 1. Op welke manier zou je als basketballer op landelijk niveau verder willen groeien?

“Ik speel niet heel veel met onder 16 1, maar het is zeker van een ander niveau. Deze speelsters zijn ook wat beter, en daarom motiveert het je ook om zelf harder te werken en meer te bereiken. Natuurlijk wil ik ook steeds verder komen, dat is mijn voornaamste doel met basketbal!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.