Rianna Nasr omschrijft haar hecht teamgevoel bij MBCA

Gepubliceerd op 20 december 2022 om 09:00

Voor het tweede seizoen basketbalt Rianna Nasr bij MBCA Amstelveen. Rianna zingt ook heel graag. Ze heeft drie keer opgetreden bij Maxima, en haar ook één keer geïnterviewd. Ze kwam erachter dat ze basketbal ook leuk vindt, en zodoende is ze daarmee begonnen bij MBCA.

De eerste keer bij de Basketball’s Cool

Naast haar passie voor zingen kwam in 2021 een tweede passie voor Rianna. Bij MBCA is deze basketbalpassie begonnen bij de Basketball’s Cool van deze Amstelveense organisatie. “Doordat ik mij voornamelijk met zang bezighield, had ik mij voorheen nooit met basketbal beziggehouden,” vertelt Rianna. “Ik wilde wel op een sport gaan, en op school hadden we een basketbaltoernooi. We wonnen dat toernooi en ik ontdekte dat ik basketbal heel leuk vind. MBCA Amstelveen was de plek voor mij om te gaan spelen, en dus begon ik in 2021 bij de Basketball’s Cool (BCool). Doordat ik al wat ouder was, werd ik gelijk in een team gezet.

De BCool was echt heel drukbezocht met allemaal spelende kinderen. Eerst was ik best onzeker toen ik er kwam, maar toen ik in een meisjesteam terecht kwam wilde ik alleen maar meer!”

Rianna haar verdedigende kracht

Ze zeggen ook wel: defense wins championship. Rianna weet wat het is om deze eigenschap te beheersen, aangezien ze in de verdediging een sterke kracht is. “Ik verdedig enorm fel, zodanig dat ik het de tegenstander zo lastig mogelijk wil maken om te kunnen scoren. Het is een vaardigheid wat mij het beste ligt en waar ik mijn kracht uit wil halen. Natuurlijk ben ik mij steeds meer op mijn schot aan het richten, maar ik vind het makkelijker om voor de lay-up te gaan als ik de kans ervoor krijg.”

Het meemaken van de Final Four

Afgelopen jaar speelde Rianna in twee teams. MBCA onder 14 2 was haar officiële team. “Ik was vorig jaar de oudste van het team, maar ik vond het eerst wel spannend om voor het eerst in een geheel nieuwe groep deel te nemen aan het spel. Het was voor mij een goede push om gelijk goed te beginnen en vrijwel altijd te trainen, want mocht ik op landelijk niveau spelen dan kan ik tenminste goed meekomen. Dat was maar goed ook, want ik zat ook bij onder 14 1 in het team op landelijk niveau. Daarmee heb ik de Final Four meegemaakt.”

Mooi om zoiets in het begin gelijk mee te maken: een Final Four. Rianna liet dat moment niet lopen. “Ik zat destijds met een blessure, maar vond het toch heel speciaal om het te zien en mee te maken. Onder 14 kreeg het moeilijk tegen BS Leiden, maar toch heb ik voor het eerst van dichtbij kunnen meemaken hoe het is om in de Final Four te spelen, met een medaille na afloop.”

Haar huidige onder 16 2 team

Dit seizoen komt Rianna uit namens onder 16 2 van MBCA. Op dit moment staat ze op de derde plaats met dat team. “Onder 16 2 is een team waar iedereen er voor elkaar is. Ze hebben een mooie band met elkaar waarin we elkaar enorm veel helpen. Het team is ook zo verdeeld dat iedereen haar plek kent. Keslin Visser is bijvoorbeeld een goed schietende guard, en met haar zijn er nog een aantal speelsters van een andere club bij gekomen.”

BV Hoofddorp onder 16 2 is op dit moment de ongeslagen koploper. Hoe zou MBCA ervoor kunnen zorgen dat ze dichtbij een overwinning kunnen komen? “Tegen Hoofddorp zouden we meer druk uit moeten oefenen,” vertelt Rianna. “Ze zijn heel snel, en handelen snel in hun verdediging. Een sterkere snelheid en conditie zou ervoor kunnen zorgen dat we het aan zouden moeten kunnen.”

Wat zal er nog meer op haar pad komen? Vindt ze het goed zo, of wil Rianna nog meer bereiken binnen basketbal? “Ik zit er steeds meer over na te denken om verder te komen met basketbal. Uiteraard ben ik enorm blij dat ik op een teamsport zit, maar ik weet nog niet wat ik nog meer zou willen doen binnen basketbal. Ik ben voor nu heel blij met dit team, iets wat ik totaal niet had willen missen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.