1 tegen 1 met Amina Neefjes

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 13:00

Bij de Amstelveense onder 16 basketbalteams van MBCA laat Amina Neefjes zien waarom zij een fantastisch kracht is. Naast onder 16 1 speelt ze ook bij onder 16 2. Ze gaat voor een mooie resultaat met haar teams!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Amina Neefjes, 14 jaar en speel basketbal bij het onder 16 2 team van MBCA Amstelveen. Soms speel ik ook mee met onder 16 1 op landelijk niveau.”

2.  Hoe ben je precies begonnen met basketbal?

“Van mijn ouders moest ik vroeger een sport uitkiezen. Zij zetten mij op basketbal, en bij MBCA voelde het gelijk heel goed.”

3.  Zijn er spelers waar je naar opkijkt?

“Zeker, het huidige onder 18 team van Landslake Lions! Vorig jaar werden zij met MBCA onder 16 nog landelijk kampioen.”

4.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik speel op de point guard positie, waarbij ik het spel opbreng. Soms speel ik ook op de forward positie.”

5.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen?

“Bij de Basketball’s Cool (BCool) ben ik voor het eerst begonnen bij MBCA. Daar vonden ze dat ik goed kon spelen, en zodoende ben ik bij het team aangesloten. Op dat moment had de BCool nog niet zoveel leden als dat zij nu heeft.”

6.  Hoe was afgelopen seizoen voor jou?

“Het was best lastig. Voor mij was het voor het eerst dat ik op hoog niveau ben gaan basketballen, en dat na twee jaar. Moeilijk was het wel, maar mijn teamgenoten hebben mij steeds meer gepusht om door te gaan.”

7.  Hoe zou je dit seizoen omschrijven?

“Als chaotisch, aangezien ik soms wel met onder 16 1 meespeel of soms niet. Toch is dat niet heel erg lastig. Ik heb mooie herinneringen aan de wedstrijd tegen Peatminers die we hier wonnen met twee punten verschil.”

8.  Waar zou je dit jaar kunnen eindigen?

“Als wij goed ons best blijven doen kunnen we wel kampioen worden. Bij onder 16 2 is bijvoorbeeld BV Hoofddorp een team dat snel speelt. Wij moeten daar op een goede manier op reageren om ook kans te maken om te kunnen winnen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.