1 tegen 1 met Jill Pinnock

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 08:30

Jill Pinnock speelt met het onder 16 team van MBCA Amstelveen op landelijk niveau. Tot dusver staat ze er goed voor, en is de Final Four nog altijd in zicht. Wellicht gaat haar team voor een nieuwe deelname aan deze eindronde van het seizoen!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Jill Pinnock, 13 jaar en speel bij MBCA onder 16 1.”

2.  Hoe ben je precies begonnen met basketbal?

“Heel mijn familie was al met basketbal bezig. Mijn broers speelden lang op hoog niveau. Daarom wist ik al wat van basketbal, en was deze keuze niet heel moeilijk.”

3.  Zijn er spelers waar je naar opkijkt?

“Van onze leeftijd vind ik de speelsters die vorig jaar met onder 16 kampioen zijn geworden heel goed. Echt mooi dat ze dat voor elkaar hebben gekregen! Verder wil ik net zo goed worden als Skylar Diggins-Smith. Zij speelt in de WNBA bij de Phoenix Mercury”

4.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ga voor het schot wanneer ik open sta, maar ben toch meer een driver. Ik speel op de guard positie, maar het wisselt af als er meerdere guards in op het veld staan. Op dat moment ben ik meer een forward.”

5.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen?

“Ik ben begonnen bij Almere Pioneers. In het begin was het best lastig, want net na de selectietrainingen ging ik gelijk door met trainen. Na een maand of twee kon ik al bij de onder 14 1 meespelen, en daardoor werd het wat makkelijker. Spelen bij MBCA is een groot verschil, maar het heeft echt geholpen om het landelijke niveau aan te kunnen.”

6.  Hoe zou je dit seizoen omschrijven?

“We hebben ons zo goed voorbereid, iets wat we elke week doen voordat we een wedstrijd spelen. We leggen de focus eerst op ons eigen spel, en later op hoe we moeten reageren op het spel van onze tegenstander.”

7.  Heb je een voorbeeld waarbij dat gelukt is?

“Tegen Peatminers wonnen we na een mooie comeback. Zij hadden eerst een run, maar daarna zijn we rond het einde van de wedstrijd snel verdergegaan. Het lukte uiteindelijk om te winnen.”

8.  Waar zouden jullie dit jaar kunnen eindigen?

“Wij zouden zeker de Final Four kunnen halen. Daarvoor zouden we goed moeten blijven focussen op onze tegenstanders en wat slordigheid uit het spel halen. Ik denk dat Triple Threat, HSVB en Leiden de teams zijn die het ons lastig kunnen maken. Toch is niets onmogelijk!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.