Isa Pigot bewijst haar aandeel namens MBCA en Landslake Lions

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 13:00

Isa Pigot heeft veel mooie basketbaltijden meegemaakt. De 15-jarige forward speelt dit seizoen bij MBCA Amstelveen onder 16 en Landslake Lions onder 18. Met beide teams boekt ze progressie, progressie die ze afgelopen seizoen na een mooi seizoen heeft waargemaakt!

Presteren als team

Voor Isa was de keuze al gauw gemaakt. Ze wilde gaan basketballen. “Mijn vader heeft vroeger ook gebasketbald in Suriname en in Nederlands bij ASVU Amstelveen,” vertelt Isa. “We keken het ook vaak op TV. Ik wilde het ook heel graag proberen en een keer ging ik naar de Basketball’s Cool van MBCA Amstelveen. Op dat moment had het onder 12 team te weinig speelsters en mocht ik daar gelijk aansluiten. In het begin vind ik dat enorm spannend, maar ik kon echt goed meekomen.”

Ze weet precies waarom basketbal zo leuk is. In het teamgevoel gaat zij ook enorm op. “Het is erg leuk om samen een doel te bereiken, en ook wanneer het doel is bereikt blijft het geweldig. De sfeer tijdens trainingen is top en we leren steeds meer nieuwe dingen. Basketbal is vooral zeer dynamisch en beweeglijk, en dat vind ik heel leuk!”

Lovende woorden over Nadine Boesaart

Naast sterke spelers is een goede coach ook heel belangrijk. Isa heeft veel meegekregen van haar coach Nadine Boesaart. “We kwamen in een team met nieuwe meiden, en met Nadine als geweldige coach! Gedurende het seizoen zijn we enorm gaan groeien. Nadine hecht enorm veel waarde aan verdedigen, en dat vind ik ook leuk. Ze geeft enorm duidelijk aan wat er moet gebeuren, en iedereen kan dat heel goed opvolgen. Daardoor zijn we ook heel ver gekomen. Iedereen raakte heel hecht met elkaar, en we konden enorm veel praten over alles. Ik vind het jammer dat we half uit elkaar zijn gegaan, maar we zijn met een aantal meiden ook verdergegaan naar Landslake Lions onder 18.”

Spelen in de landelijke finale

Nadat het onder 16 team van MBCA in de halve finale won van Landstede Hammers, plaatsten zij zich voor de finale tegen Dozy Den Helder. Den Helder was een moeilijke tegenstander, zeker als het gaat om een kampioenschap. “Ik was heel zenuwachtig voor de wedstrijd. De andere wedstrijden tegen Dozy Den Helder hadden we verloren. We speelden voor heel veel publiek, maar richting het derde kwart gingen we naar de overwinning. Op het juiste moment stonden we er, en dat maakte het kampioenschap extra magisch!”

In actie namens MBCA onder 16 en Landslake Lions onder 18

Ook dit seizoen speelt Isa voor MBCA onder 16. Ze houdt met dat team tot dusver koers op een plek in de Final Four. “Natuurlijk is het onder 16 team anders dan vorig jaar, maar we hebben steeds meer vooruitgang geboekt; zowel individueel als collectief. We houden zicht op de top vier, en ik hoop dat we dat vol gaan houden om zo ook weer in de Final Four te spelen.”

Naast MBCA onder 16 komt Isa uit voor het onder 18 team van Landslake Lions. Veel speelsters van het kampioensteam van MBCA onder 16 komen daar in actie. “Het is voor mij de eerste keer dat ik onder 18 speel. Ondanks dat ken ik de meiden, en ook coach Nadine. Zodra je op hoger niveau speelt, word je ook steeds beter. Dat merk ik enorm. We zouden ook met onder 18 de Final Four kunnen halen. Als we als team zo blijven spelen en sterker worden, dan zit er heel wat moois op ons te wachten!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.