Rosalie Joustra gaat op in enthousiasme van basketbal

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 12:50

“Ik doe niets liever dan kijken naar basketbal en beter worden in basketbal!” Dat is het eerste wat de 12-jarige Rosalie Joustra tegen mij zei begin dit seizoen. Bij BV Hoofddorp is ze een nieuwe weg in geslagen nu zij aan de slag gaat bij het onder 14 team.

Vanaf het begin al close met haar medespeelsters

Voordat Rosalie lid werd van BV Hoofddorp kwam ze in contact met de Basketball’s Cool. Daar is haar passie voor de sport toegenomen. “Toen ik zeven jaar was had mijn teamgenoot Isabella Knol mij meegenomen naar de Basketball’s Cool in Hoofddorp. Daar kwamen heel veel kinderen bijeen die voor het eerst gingen basketballen en daarin wilden groeien. We deden veel spelletje met een bal. Met veel van die kinderen waar we toen bij de Basketball’s Cool waren begonnen, speel ik nog steeds in Hoofddorp.

Rosalie haar moeder, Marjolein Knip, heeft zelf nooit gebasketbald. Achteraf, nu ze Rosalie op het veld ziet schitteren, heeft ze daar toch een beetje spijt van. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe Rosalie daarmee bezig is!” veronderstelt ze.

Bij onder 10 begon Rosalie met het spelen van haar eerste wedstrijden. “Ik vond dat super spannend in het begin, maar ik was gelijk al onder de indruk. We hadden een heel leuk mix team. Die toernooien zijn echt ontzettend leuk, en we leerden er ontzettend veel van. We kwamen ook voor het eerst in aanraking met de spelregels, en sinds dat moment zijn we dat steeds meer gaan begrijpen.”

Opbouwjaar bij onder 14

Rosalie zit met haar medespeelsters van de Basketball’s Cool inmiddels bij BV Hoofddorp in het onder 14 team; een team met bijna allemaal eerstejaars. “Dit jaar wordt gezien als een leerjaar. We zijn zeker onder de indruk van het spel en het niveau van de Tweede Divisie. Stapsgewijs zullen we steeds beter worden en in staat zijn het tegenstanders nog lastiger te maken. Op één teamgenoot na zijn we allemaal eerstejaars in de competitie. Vorig jaar speelde ik in een mix team met voornamelijk jongens. Daar wonnen we echt met extreem grote verschillen. Volgend jaar zullen we als tweedejaars veel sterker in deze competitie spelen, dus dat zal dan zeker wel goed komen. Aan onze inzet zal het nooit liggen!”

Sterk in de drive naar de basket!

Onvergetelijk moment

Bij onder 14 is het momenteel veel leren en beter worden. Voordat Rosalie die stap maakte, had ze twee seizoenen gespeeld om het kampioenschap. “We speelden tegen een Amsterdams team. Welk team dat was weet ik zo gauw niet meer, maar de eerste wedstrijd hadden we met 48-49 gewonnen. In de tweede wedstrijd werd met 47-49 verloren. Die laatste wedstrijd tegen hen was een wedstrijd om het kampioenschap. Wij stonden tweede en zij eerste. We begonnen die laatste wedstrijd heel sterk, en wisten gelijk dat we kampioen zouden worden. Dat was gelukt, want we wonnen met 55-22. Dat moment dat je dan kampioen wordt vergeet ik nooit meer. Het was echt een beleving! Later als ik groter ben zou ik graag willen spelen in de hoogste vrouwen competitie, met volle zalen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
2 jaar geleden

Super top dit kunstwerk. Rosalie is echt een topper en goed in basketbal denk ik super cool ik hoop dat ze een superstar word!!😻