Max Willemse in actie namens Hoppers Hoorn

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 12:50

Het onder 18 team van de Hoppers begon het seizoen goed. De eerste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen, waarvan drie met ruime cijfers. Tijdens deze wedstrijden was te zien dat de Hoppers over meerdere wapens beschikken. Max Willemse is één van de spelers die bijdraagt aan de sterke start.

Enthousiast door zijn vader

De assistent-coach van onder 18 van de Hoppers is Frank Willemse, de vader van Max. Max werd door zijn vader geïntroduceerd in de basketbalwereld. “Ik zat eerst op voetbal, maar dat vond ik niet zo leuk,” aldus Max. “Mijn vader heeft vroeger ook bij de Hoppers gebasketbald, dus dan raak je er snel in verzeild.”

Max speelt met onder 18 van de Hoppers op landelijk niveau. Hij kan zich nog goed herinneren hoe het was om voor het eerst op dat niveau uit te komen. “Toen ik in het begin landelijk ging spelen, was ik vrij zenuwachtig. Ik vond het best spannend toen ik aan de bal was, maar al gauw ging het steeds beter en speel ik het spel op een vertrouwde manier zoals ik dat nu doe. Dit seizoen begonnen we heel goed. We hopen natuurlijk dat we ongeslagen kampioen worden. Tot nu toe gaat dat goed, haha. Echter, de eerste vier wedstrijden hebben we tegen de ondersten gespeeld. Ik ben dus zeker benieuwd hoe we het tegen de bovenste teams gaan doen.”

Deelname aan Hoppers Camp

“Een van de onderdelen is een specialisatie training op de posities waarop je tijdens de wedstrijden speelt.” Max vertelt hoe het is om deel te nemen aan het jaarlijkse Hoppers Camp. Dit camp biedt trainingen op het gebied van effectief basketballen en om nog beter je plek op het veld te leren kennen. “We hebben ook clinics gehad van diverse eredivisie spelers en van de coach van heren 1 van Hoppers. Tijdens de laatste dag doen we veel partijtjes, waardoor je met je team erg veel basketbalt gedurende dat weekend.”

Een echte teamspeler

De guard positie is een positie met verschillende mogelijkheden. Er zijn guards die of veelal scoren, of die het spel opbrengen, of die voornamelijk voor assists zorgen. Om in het kort de vergelijking met andere sporten te maken: een point-guard kan vergeleken worden met een middenvelder bij voetbal en een quarterback uit het American football. Max is ook een guard, maar wat voor één? “Ik vind mijzelf een teamspeler. Daarin kan voorkomen worden dat ik de bal iets teveel pass waardoor we gedwongen een schot moeten lossen. Ik vind dat ik wat meer het schot zou mogen nemen als ik vrij sta, hoewel ik wel vaak op 15 punten eindig.”

Links een van de vele assists van Max.

NBA wedstrijd in Parijs

Elke basketballiefhebber droomt ervan om een wedstrijd van de NBA live mee te maken. Voor Max is die droom in elk geval uitgekomen! “Begin dit jaar waren we met de familie naar Parijs gegaan. Daar vond een NBA wedstrijd plaats tussen de Milwaukee Bucks en de Charlotte Hornets. De Bucks wonnen met 116-103, met 30 punten van Giannis Antetokounmpo. We zaten zeven rijen achter de spelers. Het was echt geweldig om daar bij te zijn! Ik zou zoiets zeker nog een keer willen meemaken!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.