1 tegen 1 met Lauren Nijland

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 09:00

Peatminers, een basketbalorganisatie gevestigd in Vriezenveen. Zij staan bekend als een organisatie waarin iedereen elkaar kent en waarin alle spelers een familiegevoel creëren. Zo ook de speelster over wie dit artikel gaat: Lauren Nijland!

1.  Introduceer jezelf eens, wie is Lauren Nijland?

“Lauren Nijland is 15 jaar, en ik houd enorm veel van basketbal. Sinds ik 9 jaar ben, ben ik begonnen met basketballen bij Peatminers.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Mijn oom heeft vroeger gebasketbald, overigens ook als enige in de familie. Hij zit in het bestuur van Peatminers. Hij gaf aan dat basketbal en Peatminers bij mij zouden passen, wat ook zeker gebleken is. Van daaruit raakte ik geïnteresseerd en speelde ik mee op een toernooi in Vriezenveen. Sinds dat moment wist ik waar ik voor wilde gaan: nog beter worden en meer van deze sport ontdekken.”

3.  Was basketbal jouw eerste sport?

“Nee, mijn eerste sport was turnen en vervolgens zat ik op jazzdans. Na een tijdje was ik op zoek naar iets anders.”

4.  Met welke reden heb je gekozen voor basketbal?

“Basketbal is een leuke balsport. Wat ik gauw ontdekte, zeker in een organisatie als Peatminers: er ontstonden al snel vriendschappen binnen teams. Daarbij is het een sport waarbij je alleen kan winnen als je het met elkaar doet. Dat maakt deze sport uitdagend, maar ook ontzettend leuk om dat als team te doen en voor elkaar te krijgen! Ik heb ooit bij de Basketbal Academie Twente in Almelo getraind, maar die moest helaas stoppen. Dit seizoen probeer ik tevens mijn opleiding Basketball Trainer 2 (BT2) te halen.”

Lauren gaat voor niets of iemand uit de weg!

5.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik speel op de center positie. Qua spel en in de aanval ben ik soms wat voorzichtig en pass ik de bal naar een vrijstaande speelster in plaats van dat ik zelf ga afronden. Ondanks dat ben ik zeker geregeld goed voor heel wat punten.”

6.  Waar zou je beter in willen worden?

“Zoals gezegd, ik zou nog meer dreiging willen creëren onder het bord. Daarnaast zou ik ook beter willen schieten en meer drives naar de basket verzilveren. Daar werk ik nu aan, en dat gaat steeds beter!”

7.  Je speelt al een tijdje bij Peatminers. Wat maakt deze organisatie voor jou zo fantastisch?

“Peatminers is één van de redenen waarom ik basketbal zo leuk vind. Het is voor mij een hechte familie die je een warm welkomgevoel geeft elke keer als je het veld op loopt. Iedereen kent elkaar, en ik denk dat dat deze organisatie zo sterk maakt.”

8.  Met Peatminers hebben jullie tijdens de corona lockdown een actie opgezet waarin jullie via social media ballen naar elkaar passten. Hoe is dat initiatief begonnen?

“Dat initiatief kwam via mij. Het idee is om deze organisatie in verbinding te houden tijdens deze bizarre tijden waar we nu in zitten. Met 100 online passjes is dat initiatief toch goed gelukt!”

9.  Is er gedurende jouw carrière een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Met het onder 14 team van Peatminers werden we kampioen. Het was een hele spannende wedstrijd die pas op het allerlaatste moment werd beslist. Daarnaast zijn we afgelopen seizoen naar Denemarken geweest om voor de Limfjordscup te spelen. Dat was echt een hele gave ervaring! Uiteindelijk waren wij de winnaar van de B finale.”

10.  Heb je ooit ambities gehad om op hoog niveau te gaan spelen?

“Zeker! Ik zou bijvoorbeeld graag bij een basketbal academie in actie willen komen!”

Sterk in de afronding!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.