Maud van Susteren: “Ik wil gaan voor het hoogst mogelijke resultaat”

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 12:50

Al sinds kind is Maud van Susteren met basketbal in aanraking gekomen. Vanaf de jeugd is ze op hoog niveau gecoacht. Via een proefles is ze begonnen aan deze balsport.

Sterke speelster in de verdediging

Veel kinderen starten met basketbal via de Basketball’s Cool. Maud besloot om gelijk bij een club in Hoofddorp aan te sluiten. “Omdat mijn moeder in Den Helder heeft gebasketbald, leek het mij ook leuk om te gaan basketballen. Ik heb veel gehoord van mijn moeder dus wilde ik het gaan proberen.” Zodoende is Maud gaan groeien als speelster, en weet ook precies waarin ze beter wil worden. “Ik heb de fundamentals onder de knie. Ik werk hard voor elk balbezit en wil mijn tegenstander uit te wedstrijd houden qua verdedigen. Ik kan dribbelen, en ik weet ook waar ik mijn medespelers kan neerzetten, maar ik zou toch meer scorend vermogen willen hebben. Ik oefen momenteel ook veel op mijn schot.”

De stap naar een hoger level

Basketbal kan van alles creëren: vrienden, familie, prachtige tijden en de drang om in alle opzichten te groeien. Bij BV Hoofddorp heeft Maud al heel veel goeie vriendschappen overgehouden. “Ik vind het een hele leuke en gezellige organisatie. Ik speel nog altijd met veel dezelfde meiden sinds ik op basketbal zit. Ik heb ook nog veel foto’s in mijn kamer hangen van mij en mijn medespeelsters, ook wel mijn vriendinnen.” Iedereen bij Hoofddorp heeft een doel waar hij of zij naartoe wil. Via hard werken zal ook Maud dat doel gaan bereiken. “Ik speel sinds dit seizoen ook wedstrijden op landelijk niveau. Het is wel een stuk moeilijker, maar zeker niet zwaar of vervelend. Ik leer basketbal in een andere vorm en in een andere manier van spelen. Daardoor word je ook met de wedstrijd zelf heel wat sterker. Ik wil gaan voor het hoogst mogelijke resultaat. Ik zit ook op atletiek. Daar zie je ook gelijk dat iedereen daarvoor gaat en als je hard werkt voor je doel dat je doel werkelijkheid kan worden.”

Daar gaat ze, de zeer atletische Maud!

Onvergetelijk moment

Iedereen maakt weleens zo’n wedstrijd mee die altijd in het geheugen gegrift blijft. Maud herinnert zich ook zo’n moment. “We kwamen toen veel te laat aan bij onze wedstrijd. We stonden in een lange file. De tegenpartij had al gewonnen moeten hebben aangezien wij zo laat waren. Ze hadden netjes gewacht totdat wij aankwamen. Uiteindelijk mochten we toch spelen. De hele wedstrijd ging het gelijk op, met een wisselende voorsprong. Pas in de allerlaatste seconde wonnen we de wedstrijd. Dat zal ik nooit meer vergeten.”

Maud heeft als inspiratiebron Michael Jordan. Daar heeft ze voor school een quiz van gemaakt en verder heeft ze zijn documentaire The last dance gezien. Bij Hoofddorp zelf heeft Maud veel geleerd van haar jeugdcoach. “Toen ik begon met basketbal was Erwin Philips mijn jeugdcoach. De fundamentals binnen basketbal heb ik van hem geleerd. Mijn moeder en ik vonden hem op een leuke manier erg fanatiek coachend. Verder heb ik ook veel van Linda Somers geleerd. Het is echt fijn dat ik daardoor, via deze coaches, ook veel geleerd heb en sta waar ik nu ben.”

Reactie plaatsen

Reacties

Els Raap
3 jaar geleden

Ik ben de oma van Maud en ben uiteraard trots op haar.
Zelf ben ik nog steeds actief als hardloopster. Misschien heeft ze die gedrevenheid wel van mij geërfd. 🏀🏃‍♀️🏃‍♀️

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dank je wel Els!! Ik ben uiteraard ook super trots op Maud. Een mooie plek voor haar op mijn website is dan ook volkomen verdiend!!