Isabella Knol wil groeien met BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 12:50

Voor veel spelers binnen basketbal eindigt de onder 12 lichting snel. Afgelopen zomer is spelverdeelster Isabella Knol met BV Hoofddorp aan een nieuwe uitdaging begonnen. Een uitdaging die zal leiden tot heel veel leren en groeien binnen basketbal, maar zeker een proces wat zal lonen!

Spelverdeelster als ambitie

Op haar zesde kwam Isabella terecht bij de Basketball’s Cool van BV Hoofddorp. Vanaf daar begon haar avontuur bij deze familiaire organisatie. “Toen ik zes was kwam ik voor het eerst bij BV Hoofddorp terecht,” herinnert Isabella zich. “Bij de Basketball’s Cool deed ik mee aan een aantal proeflessen. Ik vond het gelijk erg leuk, maar ook best een beetje spannend. Het was toch iets nieuws waar ik aan begon, maar vanaf dat moment heb ik basketbal niet meer losgelaten. Mijn vader heeft vroeger ook gebasketbald in Hoofddorp. Eerst bij de Challengers, en daarna bij BV Hoofddorp. Samen met Ralph de Groot is hij een van mijn coaches, en ik leer erg veel van hem.”

Op dit moment is Isabella guard bij haar onder 14 team. Dat is ook de positie die ze ambieert. “Later wil ik een hele goeie guard worden! Ik vind dat een hele leuke positie om op te spelen, omdat je daarmee controle hebt over hoe het spel gaat en welke aanvallen er gespeeld gaan worden. Om daarin beter te kunnen worden wil ik mijn balvaardigheid verbeteren. Het is ook belangrijk om als guard goed te kunnen dribbelen.”

In de eerste wedstrijden liet Isabella zien goed te kunnen scoren. Haar linkshandige schot bezorgde haar team extra punten.

Terugblik naar onder 12

Het spel, en de hele beleving, is bij de onder 12 competitie natuurlijk net wat anders dan bij onder 14. Isabella herinnert zich nog mooie tijden gedurende haar periode bij onder 12. “Vorig jaar kan ik mij nog de eerst gewonnen wedstrijd herinneren. In het begin was het heel moeilijk. Ik weet nog dat we vlak voor het einde heel sterk zijn gaan verdedigen waardoor zij het heel moeilijk kregen. We gingen meer passen naar elkaar, sneller aanvallen en beter scoren.”

Nieuw avontuur in de Tweede Divisie

BV Hoofddorp kent veel landelijke teams, en ook veel spelers die van jongs af aan nog steeds binnen de Hoofddorpse formatie actief zijn. Ook voor Isabella is het een van de redenen om bij BV Hoofddorp te blijven spelen. “Ik speel sinds ik begonnen ben steeds met dezelfde speelsters in het team. Ik vind het enorm fijn om iedereen tijdens het seizoen weer te zien en om met elkaar wedstrijden te spelen.” Met diezelfde speelsters is Isabella begonnen aan een nieuw avontuur in de Tweede Divisie. Voor haar is het voor het eerst dat ze op landelijk niveau is gaan basketballen. “Ik vind het zeker leuk om te doen! Je leert er enorm veel van, met de wedstrijd meer. Het gaat wel allemaal een stuk sneller en ook een stuk ruwer. Mijn verwachting van dit seizoen is dat het vooral heel veel leren wordt. Leren om nog beter te worden in de basisvaardigheden, maar ook om betere aanvallen en spelletjes op te zetten. Ik hoop later als ik groot ben mee te kunnen doen met dames 1. Ik zou het erg leuk vinden als ik op het hoogste niveau mee zou kunnen doen!”

Er valt veel te leren, dan wel te bereiken voor het onder 14 team van BV Hoofddorp. Leren is altijd hard werken naar een prachtig resultaat waar je als team naartoe kan groeien. Groei en potentie zit er zeker in voor Isabella!

Grote 'stappen' richting groei!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.