1 tegen 1 met Janna Vogelaar

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 12:50

Je ziet het vaker voor komen dat spelers en speelsters bij twee verschillende teams in actie komen. Janna Vogelaar speelde altijd bij Hanze Stars in Zutphen, maar voor haar komt er dit seizoen een tweede team bij. Een vrij grote stap, maar qua ontwikkeling kan het iets heel moois opleveren!

1.   Introduceer jezelf, wie is Janna Vogelaar?

“Ik ben Janna, 14 jaar. Ik train vier keer in de week bij Hanze Stars, en daar speel ik elk weekend een wedstrijd. Sinds dit seizoen speel ik ook bij MBCA in Amstelveen. Daar train ik dan één keer per week en als het mogelijk is dan speel ik ook in het weekend een wedstrijd met ze.”

2.   Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Mijn familie is veel met basketbal bezig. Toen ik zeven was, speelde mijn broer basketbal. Mijn opa en oma hadden de club opgericht waarin hij speelde. Mijn vader was zijn trainer, dus ik ging vaak naar de trainingen van mijn broer kijken. Zodoende is het allemaal begonnen bij mij.”

3.   Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben een point guard. Mijn stijl is om op snelheid te spelen en de bal vaak rond te passen naar een open speler.”

4.   Waar zou je beter in willen worden?

“Ik zou mijn verdediging willen aanscherpen. Ik merk dat mijn voetenwerk nog niet altijd even snel is. Mijn tegenstander zou ik het daarin lastig willen maken. Verder denk ik dat mijn schot ook nog wat scherper kan en trefzekerder. Niet dat mijn schot slecht is hoor, maar het kan nog altijd beter.”

5.   Hoe is het om nu met een dubbele licentie te spelen?

“Het zijn twee totaal verschillende clubs. In Amstelveen speel ik met meiden, en dat is landelijk. Zij zijn van mijn leeftijd. Bij jongens is dat anders. Zij zijn iets ouder, fysieker, groter en sneller. Ik vind het enorm leuk om dat te combineren!”

6.   Hoe is het om vlak bij de hoofdstad te basketballen?

“Het is zeker een eindje rijden. Echter, ik heb het er wel voor over. Ik vind de trainingen en het team enorm leuk!”

7.   Is het bij MBCA ook jouw eerste jaar op landelijke niveau?

“Ik heb bij de onder 12 met Hanze Stars met jongens landelijk gespeeld. Dit is de tweede keer dat ik op landelijk niveau speel, bij onder 16 dit keer.”

8.   Hoe ervaar je het bij onder 16?

“Het is leuk dat het een competitie rond mijn leeftijd is. Qua lengte en fysiek spel is het hetzelfde niveau als wat ik gewend ben.”

9.   Hoe verloopt het seizoen ten opzichte van vorig jaar?

“Het is wel wat drukker merk ik. Ik train wat meer, en elk weekend zit vol. Dit moet ik ook combineren met school, maar tot nu toe verloopt het wel goed. Hopelijk blijft het zo.”

10.   Wat is jouw verwachting van dit seizoen?

“Ik hoop dat we zo hoog mogelijk gaan eindigen. Het behouden van plezier en het opdoen van kennis vind ik ook heel belangrijk. Voor lange termijn hoop ik dat ik zo ver mogelijk kan komen en in het beste team kan zitten. Spelen in het buitenland lijkt mij ook hartstikke gaaf!”

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Vogelaar
4 jaar geleden

Hartstikke leuk verhaal, maar ik ben wel bevooroordeeld als opa.

Bryant Abath
4 jaar geleden

Dank je wel Peter! Janna heeft zeker enorm veel potentie!

Yvette Barthen
4 jaar geleden

Lieve topper! Wij zijn trots op jou & super leuk interview.

Bryant Abath
4 jaar geleden

Dank je wel Yvette!!