Grootse plannen voor Cindy van der Molen

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 11:00

Al lange tijd is ze binnen basketbal betrokken, ongeveer 18 jaar. Op het tweede hoogste niveau van Nederland gaat het Cindy van der Molen bij dames 1 van BV Hoofddorp goed af. Dat team heeft plannen om uit te komen op het hoogste niveau van Nederland. Onlangs is Cindy nog ten huwelijk gevraagd, en staat haar dus de komende tijd nog veel te wachten!

De ultieme uitlaatklep

Vijf dagen in de week is Cindy lerares van groep 6, en volgt ook een opleiding om gymleerkracht te worden. Kortom, Cindy heeft veel plannen en ambities in haar leven, welke tot nu toe allemaal goed op weg zijn. Basketbal behoort ook tot haar leven, aangezien haar broer ook heeft gebasketbald. “Vroeger moest ik altijd bij wedstrijden kijken,” beweert Cindy. “In het begin vond ik daar helemaal niks aan. Ik wilde eerst gaan paardrijden. Toen ik steeds meer wedstrijden zag begon ik het steeds leuker te vinden. De spelletjes en de speelstijl van mijn broer ben ik over gaan nemen. Ik ben iemand die gelijk wil gaan voor de beste mogelijkheden, en dat met heel veel strijdlust en passie. Ik heb daar veel van geleerd, waarna ik zelf begon met trainen. De kans om je te verliezen in het spel vind ik het meest aantrekkelijke. Zie het als de ultieme uitlaatklep van alles wat er buiten basketbal gebeurt.”

Cindy haar basketbalverloop

BV Hoofddorp is het enige team waar Cindy in actie is gekomen. In de jaren dat ze bij Hoofddorp basketbalt, heeft ze zichzelf steeds meer in de kijker weten te spelen. Van het dames 1 team, dat bestaat uit allemaal sterke speelsters, is Cindy een van de grote meiden die in de Promotiedivisie Hoofddorp op de kaart zet. “Het leuke is dat ik vanaf het begin met dezelfde soort meiden ben omgegaan. Toen ik 6 jaar was, heb ik vrij snel de basiselementen onder de knie gehad. Ik kwam nooit uit voor een onder 12 team, omdat ik voor dat niveau op jonge leeftijd al erg goed was. Ik kwam al snel bij een onder 14 team, waar we Noord-Hollands kampioen werden. Ook de rest van mijn huidige medespeelsters hebben vrij snel de fundamentals zo goed weten te beheersen dat we daardoor momenteel als collectief vrij sterk spelen. Na vier jaar kwam ik uit voor onder 16 onder Linda Somers. Daar kwam de tactiek meer om de hoek kijken. We zijn later ook eredivisie gaan spelen onder Chris van Kampen, en speelsters als Esther Fokke, Mirte Scheper en Evi Dekker. Ik weet nog dat ik toen zo’n eredivisie pasje kreeg met de sponsor Burger King erop. Daarna heb ik met dames 1 Eerste Divisie gespeeld, en later zijn we gegroeid naar de Promotiedivisie. In seizoen 2019/2020 presteerden we tot aan de coronastop erg goed! Ook zijn we in het verleden met BV Hoofddorp naar Amerika geweest. Dat was echt een hele gave ervaring! We speelden tegen meiden uit verschillende steden in Amerika waardoor we een roadtrip maakten om op onze locaties te komen. Dat ging van New York tot Atlanta en nog verder. Ook zijn we toen bij onze tegenstander wezen slapen in een soort gastgezin.”

De weg naar het hoogste niveau

In de Promotiedivisie is BV Hoofddorp al een goeie weg ingeslagen door zich te kunnen meten met de sterkste teams. Bij de Promotiedivisie zal het niet blijven wat betreft dames 1. Zij hebben plannen om in de Vrouwen Basketball League te kunnen deelnemen op het hoogste niveau. “We zijn allereerst met het financiële plaatje bezig, want dat moet allereerst natuurlijk voldoende perspectief bieden. Op trainingen kijken we individueel wat nodig is. Soms trainen enkel de guards met elkaar, of de forwards en centers. Soms trainen we weleens door elkaar. Nu in de coronatijdperk trainen we meer individueel. Bij mij is het vooral trainen op dribbelen en conditie. Bij Marcelle en Kirsten is het bijvoorbeeld trainen op het schot, want op dat niveau moet dat er natuurlijk structureel ingaan. Al zijn Marcelle en Kirsten natuurlijk fantastische schutters. Op die punten willen we steeds sterker worden. De potentie is er, en het team is daar ook gemotiveerd genoeg voor. Natuurlijk zal het in het begin vooral opbouwen zijn, maar we zullen zeker teams kunnen verrassen. We willen de prestaties ook vooral met onze eigen teamleden voor elkaar krijgen.”

Met haar spel namens BV Hoofddorp gaat Cindy zeker ver komen!

Een bijzonder moment

Cindy haar vakantieplannen zijn afgelopen zomer door de corona gewijzigd. Zij en haar vriend Roald zijn naar Praag gegaan. “Mijn ouders gingen toen ook mee voor een paar dagen. De rest van de dagen zouden wij met z’n tweeën doorbrengen. De laatste dag dat wij daar allemaal waren, toen waren we een broodje aan het eten. Mijn vader was behoorlijk zenuwachtig, dus die keek steeds op zijn telefoon. Hij kwam ineens met het idee dat we nu naar een brug moesten lopen in Praag. Nadat ik een aantal foto’s had genomen kwamen opeens de ouders van Roald aangelopen. Ik wist het eerst niet zeker. Ik was een praatje gaan maken met Roald zijn ouders, en toen draaide ik mij om. Opeens zat Roald op één knie met een ring in zijn hand. Dat was een bijzonder moment, om op zo’n onverwachts moment ten huwelijk gevraagd te worden!”

Lerares van groep 6, een opleiding tot gymlerares, plannen om op het hoogste basketbalniveau van Nederland uit te komen en huwelijksplannen; het kan op dit moment niet op voor Cindy, en voor Roald natuurlijk ook niet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.