Nicole Koopen: zeer actief basketballend in regio Noord-Holland

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 10:00

Hoppers wordt gezien als een club met een hecht familiegevoel. Inmiddels is Nicole Koopen (links op bovenstaande foto) al een tijdje actief bij deze familieclub, maar heeft daarvoor bij veel verschillende clubs veel ervaring opgedaan. Via gymles op school kwam ze met basketbal in aanraking.

Diverse clubs in Noord-Holland

Nicole basketbalt ruim 31 jaar. Zij heeft in die tijd van alles meegemaakt, zowel qua ervaring als clubs. “Ik begon met basketballen toen ik 16 jaar was. Mijn eerste club was Basketbalvereniging Stede Broec. Die organisatie bestaat inmiddels niet meer. Ik heb daar drie jaar gespeeld in twee teams, maar op een gegeven moment waren er geen damesteams meer. Ik ben toen overgestapt naar Enkhuizen, want dat ligt daar natuurlijk in de buurt. Daar speelde ik ook in twee teams, en heb daar jonge kinderen gecoacht. Na Enkhuizen ben ik op mijn 20e verhuisd naar Diemen, dus toen kwam ik in actie bij Blue Stars. Na mijn volgende verhuizing naar Amsterdam-West heb ik zeven of acht jaar bij AMVJ gespeeld. Na mijn backpack periode ben ik verhuisd naar Hoorn, en speel ik op dit moment nog steeds bij de Hoppers.” Nicole kan zich haar spel nog goed herinneren toen ze vroeger in de regionale competitie in actie kwam. “Ik ben een vrij bewegelijke center. Ik houd enorm veel rebounden, en wilde de bal niet laten aan de tegenstander.”

Herinneringen ophalen

In de tijd dat Nicole in en om Amsterdam basketbalde, heeft ze veel meegemaakt. Herinneringen kan ze nog als de dag van gister voor zich halen. “Blue Stars is een super gezellige vereniging. De kantine was net zo lang open totdat iedereen wegging. Dat betekende dat je soms nog rond 2:00 ’s nachts in de stad liep met je sporttas. Die kantine had ook zomaar tot 4:00 ’s nachts open kunnen zijn. Met AMVJ hadden we heel veel uitjes en deden we veel aan Sinterklaas, dus dan was je veel bij elkaar met het team. We gingen ook een keer met zijn allen naar Parijs. Basketbal heeft mij vooral kostbare vriendschappen opgeleverd!”

Het pakken van veel rebounds is één van haar eigenschappen.

Momenteel actief bij Hoppers Hoorn

Nicole komt uit voor dames 1 van de Hoppers. Ook daar laat ze zien goed te kunnen rebounden. “Dit is pas mijn tweede seizoen dat ik weer competitie speel. Voorheen zat ik bij de recreanten van de Hoppers, omdat ik toen ook een baan had op zaterdag. Nu werk ik bij de gemeente, dus daar werken ze niet op zaterdag. Bij dames 1 van de Hoppers hadden ze mensen nodig, dus toen ben ik weer begonnen. Ik heb die wedstrijden zeker wel gemist. Bij de recreanten organiseerden we wel kleine wedstrijden en toernooien, maar daar speel je niet voor de bond. Dat was ook zeker leuk! Bij mijn team spelen heel veel meiden al jarenlang met elkaar. Het team weet ook gemakkelijk te communiceren met elkaar. Aan fanatisme ligt het sowieso niet, we gaan altijd 40 minutenlang voor de overwinning!”

De toppers van dames 1 Hoppers!

Fietsen in mooi weer, zoiets kan enorm veel rust en ontspanning geven. We zien Nicole vaak met een fiets langs mooie velden fietsen, maar dan wel bij mooi weer. “Zoiets is ook lekker voor conditie-opbouw en in vorm blijven. Bij mooi weer zoek ik vaak de natuur op, dat zorgt voor meer rust en bezinning. Maar basketbal blijft natuurlijk het leukste om te doen!”

Altijd goed gekleed in fietsoutfit wanneer het mooi weer is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.