1 tegen 1 met Pleun Emmelot

Gepubliceerd op 12 december 2020 om 10:50

Laatst hadden we diverse spelers van MBCA benaderd. Nu gaan we in op een speelster met een dubbele licentie, eveneens bij MBCA Amstelveen: Pleun Emmelot!

1.  Introduceer jezelf, wie is Pleun Emmelot?

“Mijn naam is Pleun, 15 jaar oud. Ik speel bij Landslake Lions Landsmeer onder 18 en bij MBCA Amstelveen onder 16, beiden op landelijk niveau. Daarnaast train ik mee met Landslake Lions onder 20, dus het is een heel druk jaar, naast het feit dat ik in het vijfde jaar van het VWO zit.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Mijn buurmeisje zat op basketbal. We zijn een keer een wedstrijd wezen kijken in de Indoor Centrum Landsmeer toe ik een jaar of zeven was. Vanaf toen ben ik bij onder 10 van Landslake Lions begonnen.”

3.  Wat is kenmerkend van jouw spel?

“Ik hou ervan om iedereen de bal te laten aanraken. Die extra passes is echt wat mijn spel echt kenmerk geeft. Ik ben wel iemand die veel assists geeft tijdens wedstrijden. Ik vind mijzelf ook meer een speelster die voor de drive naar de basket gaat in plaats van het afstandsschot te lossen.”

Een van de drives naar de basket.

4.  Waar zou je beter in willen worden?

“Om rust in mijn spel te houden, dus niet dat ik snel in één keer zou willen scoren of zomaar te passen. Ik wil meer kijken naar het spel en te beslissen op basis van de sterke punten van mijn medespelers.”

5.  Is er iemand die jou vroeger geïnspireerd heeft?

“Vroeger keek ik naar wedstrijden van Landslake Lions in Landsmeer. Molly McDowell heeft daar gespeeld, en haar spel was fantastisch om naar te kijken. Zoiets blijft je altijd bij en dat heeft enorm veel impact op mij gehad.”

6.  In hoeverre heeft haar spel impact op jou gehad?

“Hoe zij naar de basket dribbelde en haar schoten van buiten er vaak ingooide. Daarnaast was ik ook weg van haar verdedigende acties door veel steals te pakken in een wedstrijd. Haar spel was voor mij een enorme inspiratiebron!”

7.  Hoe is het om naast Landslake Lions nu ook bij MBCA te spelen?

“Landslake Lions is het team waar ik altijd ben gaan spelen, en ook mijn meeste trainingen heb. Ik vind het erg fijn om daar te spelen aangezien iedereen daar elkaar goed kent en ik daar bijzondere mooie tijden heb meegemaakt. MBCA vind ik een enorm goed georganiseerde organisatie! Alles klopt daar. Het is enorm goed gestructureerd. Neem bijvoorbeeld de coronamaatregelen; iedereen weet waar je wel of niet mag komen en iedereen weet waar hij of zij aan toe is.”

8.  Je speelt bij MBCA onder 16 Tweede Divisie. Hoe is het om op landelijk niveau te spelen?

“Bij Landslake Lions heb ik bij onder 16 landelijk gespeeld. Dit seizoen heb ik bij onder 16 een ander spel gecreëerd dan waar we vorig jaar zijn geëindigd. Ik merk dat ik veel meer mijn eigen vaardigheden qua dribbelen en afronden enorm heb verbeterd, doordat ik in een heel ander spel bent gekomen. Dat heeft echt enorm geholpen.”

9.  Tot nu toe ben je goed voor gemiddeld 12 punten bij MBCA. Is zoiets jouw handelsmerk?

“Het ligt eraan of de wedstrijd lekker loopt. Op het moment dat ik erin kom en onze energie is hoog, dan merk je dat mijn punten er ook makkelijker in vallen.”

Zowel van dichtbij als van afstand is Pleun zeer trefzeker! © Carla Hoekstra

10.  Is er een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“We hadden begin dit seizoen in Weert tegen Basketbal Academie Limburg een wedstrijd. We begonnen met een 20 punten achterstand, maar in de laatste 2,5 minuut hadden we er in korte tijd 12 punten in gegooid. Weert had dat ook niet verwacht. We verloren toen met maar zes punten verschil. Op dat moment zie je toch: hard work pays off. Ik denk dat we dit seizoen tegenstanders kunnen verrassen!”

11.  Wat is jouw verwachting dit seizoen?

“Ik hoop dat we kunnen groeien. We zijn een heel goed team, en we kunnen groeien in onze samenspel en vaardigheden. Ik hoop met MBCA de Final Four te kunnen bereiken. Bij Landslake Lions hoop ik hetzelfde. Dat team is ook meer bij elkaar en we weten zeker dat we ook daar voldoende potentie hebben.”

12.  Wat wil je op lange termijn bereiken?

“Eigenlijk ben ik iemand die het op de dag laat komen. Op dit moment is mijn hoofddoel om te spelen in de Vrouwen Basketball League met Landslake Lions.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.