1 tegen 1 met Pieke Kammeraat

Gepubliceerd op 1 augustus 2022 om 08:30

Vanuit Zweden kwam ze terecht bij Dunckers in Hilversum. Na een paar jaar daar gespeeld te hebben heeft Pieke Kammeraat ook het kamp van de Litouwse point guard Deividas Kumelis bijgewoond. Komend seizoen zal ze in actie komen namens MBCA Amstelveen.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Pieke, momenteel 13 jaar. Ik heb gebasketbald bij de Dunckers in Hilversum, en vanaf komend seizoen zal ik bij MBCA onder 16 2 spelen.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Een tijdje terug heb ik in Zweden gewoond. Daar ben ik rond mijn 10e begonnen met basketballen. Mijn moeder gaf mij op bij een club, aangezien wij thuis ook een basket hadden. Het leek ons tijd om te beginnen. In Zweden leerde ik alle basics al gauw.”

3.  Wat maakt basketbal voor jou zo leuk?

“Het is een immens leuke sport. Het heeft een 50/50 verhouding tussen fit zijn en veel nadenken, qua spelstrategieën.”

4.  Over strategieën gesproken, wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben een shooting guard / small forward. Ik ben voornamelijk een teamplayer, gecombineerd met assists geven en schieten.”

5.  Is er iemand die jou inspireert of geïnspireerd heeft?

“Absoluut Deividas Kumelis, de Litouwse point guard van The Hague Royals en Aris Leeuwarden van de afgelopen seizoenen! Hij heeft bij de Dunckers echt hele leuke clinics gegeven! Hij kan driven, schieten, passen, van alles.”

6.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen in Zweden?

“Het was gelijk geweldig! Ik had de bal in mijn handen, en na heel wat sporten daarvoor gedaan te hebben wist ik gelijk dat dit het is. Ik heb voorheen aan tennis, hockey en zwemmen gedaan, dus het was echt een geweldige bevestiging dat dit mijn sport is.”

7. In hoeverre heb je basketbal in Nederland anders ervaren dan in Zweden?

“In Zweden lag de focus op fit zijn. We gingen vaak hard lopen met het team. Techniek maakte niet zoveel uit zolang je maar samen speelde. Hier is het veel meer gericht geweest op technieken en spelsituaties.”

8. Hoe was het om voor de Dunckers in actie te komen?

“Ik heb een lange zomer gehad. Het was vrij roestig, zonder veel conditie. Ik begon in het meiden onder 14 team, maar later mochten we al met onder 16 meetrainen. Tijdens de coronaperiode hebben we veel buiten getraind. Met dat team ben ik verdergegaan, en mijn moeder heeft samen met de club partijtjes georganiseerd op het buitenveld.”

9.  Hoe zou je de Dunckers omschrijven?

“Het is een leuke club. Vooral de eerste teams zijn sterke teams.”

10.  Deividas Kumelis is een voorbeeld van je. Je hebt destijds ook zijn kamp bij de Dunckers meegemaakt. Hoe was dat kamp?

“Ik ben met mijn team daarheen geweest. Ze hebben eerst gekeken naar wat wij konden, en wat we moesten leren. Daar hebben wij drie tot vier dagen aan gewerkt. Mijn schothouding is daar echt verbeterd.”

11.  Je gaat naar MBCA aankomend seizoen. Wat is jouw verwachting?

“Dat is vrij lastig in te schatten, want het zal voor het eerst zijn dat ik op hoger niveau zal spelen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Jeff de Vlugt
2 jaar geleden

Leuk interview