1 tegen 1 met Isa Breur

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 12:50

Zou spelen in een competitie van je eigen leeftijd effectiever zijn dan spelen in een hogere competitie? Isa Breur heeft die laatste stap vorig seizoen moeten nemen aangezien het team waar ze in zou zitten in werkelijkheid te goed voor de competitie zou zijn. Na een eerste avontuur bij onder 16 zal ze dit seizoen doorstoten tijdens haar tweede jaar met onder 16!

1.  Introduceer jezelf eens, wie is Isa Breur?

“Isa Breur is een 14-jarige basketballer die in actie komt namens het onder 16 team bij BV Hoofddorp. Daarnaast zit ik in HAVO 3 en kan ik basketbal met school goed combineren.”

2.  Je speelt bij onder 16 van BV Hoofddorp. Speel je al een tijdje basketbal bij BV Hoofddorp?

“Ja, sinds ik zeven jaar was, ben ik begonnen met basketbal. Ik woon in Hoofddorp dus was BV Hoofddorp een uitstekende keuze. Overigens ben ik niet de enige binnen mijn familie die weg is van basketbal.”

3.  Wie binnen jou familie heeft er zoal gebasketbald?

“Mijn ouders hebben allebei op rayon niveau gebasketbald. Daarnaast basketbalt mijn tante ook, net als mijn neef en nichtje. Zij basketballen in Den Helder.”

Nog volop in ontwikkeling!

4.  Wat voor een type speelster ben je?

“Ik zie mijzelf als een schutter. Wanneer ik een open kans heb ga ik voor het schot. Naast schieten kan ik ook goed driven, dribbelen naar de basket en van dichtbij afronden.”

5.  Je bent altijd bij BV Hoofddorp gaan basketballen. Waardoor voel je je daar thuis?

“Voorheen heb ik er nooit over nagedacht om ergens anders te gaan basketballen. De teams waar ik in heb gespeeld hebben er altijd voor gezorgd dat ik elk seizoen steeds beter ben gaan basketballen. Bovendien is het bij BV Hoofddorp altijd erg gezellig. Iedereen kent elkaar en dat vind ik enorm prettig.”

6.  Wat zou je binnen BV Hoofddorp willen bereiken?

“Het hoogst mogelijke. Op dit moment zijn ze met dames 1 Promotiedivisie aan het spelen, en daar doen ze het heel erg goed. De plannen om een hoger niveau te bereiken is iets waar ik erg graag aan zou willen bijdragen, en waar ik zeker wil komen op lange termijn.”

7.  Is dit seizoen jouw eerste jaar bij onder 16?

“Nee dit is mijn tweede jaar bij onder 16. Afgelopen jaar hebben we eigenlijk noodgedwongen bij onder 16 gespeeld. We hadden te weinig speelsters bij de onder 14 en onder 16 teams. Er waren maar drie onder 16 speelsters, maar eigenlijk was de groep ‘te goed’ om in een onder 14 mix competitie te spelen. We zijn daardoor in de onder 16 competitie gaan spelen met in werkelijkheid speelsters die onder 14 zouden moeten spelen. In zekere zin is dit jaar het eerste officiële jaar bij onder 16.”

8.  Hoe is het om dan eerder dan gepland in een andere leeftijdscategorie geplaatst te worden?

“Het was in het begin wel wennen, aangezien de tegenstanders veel ouder waren. We hadden naarmate het seizoen vorderde een goeie band met het team opgebouwd, dus aan het spelniveau raakten we gewend. Ik heb veel meer geleerd dan dat ik dat bij onder 14 gehad zou hebben, omdat de tegenstanders ook al van een hoger level waren. Als ik bij dames 1 in actie wil komen is het de bedoeling dat ik daarvoor nog veel ga leren en beter ga worden. Dit soort stappen bij onder 16 zijn al een begin geweest, en dat wordt nog veel groter!”

Trainend op haar schot als schutter! Hopelijk kan Isa haar droom verwezenlijken door in de toekomst bij dames 1 te spelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.