1 tegen 1 met Cid van Timmeren

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 12:50

Vandaag gaan we het hebben over een van de Zuid-Hollandse talenten. Hij begon met basketballen bij DAS Delft en Lokomotief Rijswijk, en speelt op dit moment bij BS Leiden. De zeer fanatieke Cid van Timmeren is bezig om te groeien binnen basketbal.

1.   Heb je een droom die je met basketballen wilt bereiken?

“Naast school is basketbal waar ik het meeste tijd aan besteed. Ik wil daar later als ik groot ben heel goed en groter in worden. Als droom wil ik graag een scholarship proberen te verkrijgen of in Spanje te gaan spelen.”

2.   Ben je bij je eerste club al meteen begonnen op landelijk niveau?

“Nee, ik ben met U12 bij Lokomotief voor het eerst Landelijk gaan spelen.”

3.   Je hebt van Lokomotief de overstap gemaakt naar BS Leiden. Wat heeft je besloten daar aan de slag te gaan?

“Ik wilde meer uitdagingen tegemoet gaan. BS Leiden heeft niet zo lang geleden het kampioenschap gewonnen met het onder 14 team, dus het leek mij een goed team om sterker te worden in mijn spel.”

4.   Wat is jouw verwachting jouw huidige team?

“Als we weer normaal kunnen spelen, hebben we zeker kans om ook met dit team een kampioenschap te kunnen halen. Dan zouden we wel met het hele team deze prestatie moeten kunnen waarmaken.”

Cid wordt een steeds sterkere schutter!

5.   Wat zou jouw bijdrage daarin kunnen betekenen?

“Ik ben qua spel een point guard, dus ik breng veelal de bal op en voer het tempo in de wedstrijd op. Als ik diverse plays kan neerzetten voor al mijn teamgenoten, dan kunnen we als team dat goed samenspeelt en verdedigt het elke tegenstander lastig maken.”

6.   In de wedstrijden eindig je vaak met veel punten. Hoe heb je je scorende vermogen zo ontwikkeld gekregen?

“Ik had bij Lokomotief als coach Hong Ching. Hij heeft mij getraind op mijn fundamentals en mijn schot. Daar heb ik zo lang mee geoefend, en daar ben ik toen enorm in gegroeid; ook in resultaat per wedstrijden.”

7.   Zijn er spelers op het hoogste niveau die jou hebben geïnspireerd tot waar je op dit moment bent?

“In Nederland niet echt. Spelers in bijvoorbeeld Spanje of Amerika zie ik sneller als voorbeeld. Kobe Bryant en Michael Jordan zijn qua mentaliteit mijn voorbeelden. Je ziet in de Netflix documentaire The Last Dance hoe hard Michael Jordan heeft gewerkt aan het behalen van uitzonderlijke prestaties met geweldige teams.”

8.   Is er een moment geweest die je nooit meer zal vergeten?

“Nog niet echt. Het is weleens voorgekomen dat ik namens Lokomotief veel mooie assists gaf, mooie plays heb opgezet of gewoon best veel scoorde. Onvergetelijke wedstrijden zullen zeker nog komen.”

9.   Waar zullen we jou later zien spelen?

“Ik hoop dat ik over 5 jaar wat sterker en groter ben. Ik hoop dat je mij tegen die tijd nog een keer zal interviewen in Spanje, als ik met mijn nieuwe club op het strand lig.”

Reactie plaatsen

Reacties

Tony va Timmeren- Muilman
3 jaar geleden

Van nabij heb ik Cid kunnen volgen, wat betreft basketbal. Hij is een talent, zeer sociaal en komt vast nog verder in het basketballen

Sonja
3 jaar geleden

Super leuk dat je op deze manier talenten extra in de spotlight zet! Het geeft elk talent een stukje erkenning en extra drive om hun doel te willen bereiken. Bekender worden in de hoop te worden gezien waardoor ze steeds harder werken, beter worden en ze een stapje dichter bij hun doel komen of zelfs misschien wel gescout zullen worden! Dank voor het herkennen van Cids talent en het benaderen van hem voor dit leuke interview! Hopelijk komt uit wat hij jou vertelde bij vraag 9! Ik zal hem iig steunen no matter what!

Bryant Abath
3 jaar geleden

Super leuk Sonja, dank je wel :)!! Mocht het zo ver komen zoals in vraag 9 dan ga ik hoogst persoonlijk naar Spanje om hem te benaderen!

Rienk Bijlsma
3 jaar geleden

Heel veel succes Cid met je basketball carrière. Keep working hard and aim for the highest!

Ted
3 jaar geleden

Toen ik heel even de trainer/coach van Cid mocht zijn, heb ik ontzettend genoten van zijn drive en vermogen om nieuwe oefeningen razendsnel op te pakken. Spanje gaat hem zeker lukken!