Phantoms Boom loopt uit naar ruime overwinning ondanks een sterk begin van Sparta Laarne

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 14:00

Een 0-16 voorsprong in het eerste kwart; dat zou een droomstart voor elke club zijn. Sparta Laarne begon op zo'n sterke wijze aan de wedstrijd. Verder liep Phantoms Boom het in het eerste kwart niet oplopen en maakte na tien minuten spelen alweer 18-18 gelijk. Daarna liep de thuisploeg steeds verder uit en wist Phantoms de laatste competitiewedstrijd te winnen met 82-52.

Gelijk aan het begin van de wedstrijd zoeken de bezoekers hun schutter op. Lore Capoen opent de wedstrijd met een driepunter. Phantoms heeft moeite met de verdediging die Sparta Laarne neerzet. De bezoekers pakken vervolgens opnieuw uit met een driepunter, dit keer van Sara Hostyn: 0-6. Ook pakken de bezoekers meer rebounds om het verschil te vergroten. Daar weet Capoen wel raad mee, en via de driepunters van Kim Beeckmans staat het al 0-16 en neemt coach Philip Wolk een time-out. Phantoms komt vervolgens beter in de wedstrijd. Merel Knaepen dribbelt naar de hoek om met een jumper voor de eerste punten te zorgen voor haar thuisploeg. Ook schroeft de thuisploeg haar verdediging op waardoor er nieuwe kansen ontstaan. Habibatou Bah is ook zo'n schutter waar je het schot op kan loslaten, en een driepunter geeft de ploeg het nodige zelfvertrouwen. Qua rebounden is het vooral Sophie van Hoof die veel rebounds pakt, en ook met een inlegger het verschil weer binnen de 10 puntengrens verkleint. Nog is het niet genoeg voor de thuisploeg. Hun verdediging heeft effect, en met een nieuwe kans is het schutter Sam van Buggenhout die een and-1 verzilvert. Op een jumper van Ilse Deforche na komt Sparta niet meer tot scoren, en via vrije worpen van Sarah Bell en jumpers van Ashlyn Rose Herlihy staat het na het eerste kwart alweer gelijk: 18-18. De thuisploeg gaat gelijk verder. Van Buggenhout snijdt naar de basket en verzilvert opnieuw een and-1 die voor de eerste voorsprong van de thuisploeg zorgt. Dat is het teken dat de thuisploeg gaat aansterken. De schutters weten de ring nu wel te vinden. Bah is opnieuw goed voor een schot van afstand, en Van Buggenhout en (onder de basket) Jaelencia Williams doen ook mee. Een mooi collectief van Boom verweert zich tegen de sterke start van Sparta Laarne dat nog wel wat terug doet via opnieuw een driepunter van Lore Capoen. Isabelle Degels sterkt het spel van haar ploeg aan als ze met een mooie pass Nina Marcou vindt. Hierdoor blijft het verschil nog altijd zeven punten bij rust: 35-28.

Lore Capoen met een van haar fraaie driepunters

Aan het begin van de tweede helft zijn het Habibatou Bah en Sam van Buggenhout die elk sterk uitpakken met driepunters en fraaie jumpers. Sparta wordt uitverdedigend door de thuisploeg, en als ook Sarah Bell een driepunter erin gooit groeit het verschil al richting de 20 punten voor Phantoms. Ook haar zus Emma Bell laat zien dat ze kan schieten. Haar driepunter zorgt voor 58-35. Zeven punten wist Sparta te maken, via een driepunter van Ilse Deforche en een jumper van Kato Aertssens. In het laatste kwart opent Chloe Bully via een drive naar de basket. Nog één keer doen de bezoekers nog iets terug via driepunters van Capoen en Deforche, en komt Lise Willems door met een mooie and-1. Ook de passes van Marie Derre zijn doeltreffend op de driepunter van Kato Buysse. Het is de thuisploeg dat doordrukt. Van Buggenhout en Bah zijn goed voor 16 punten, Sophie van Hoof pakt zeven rebounds, en ook de rest van het team verricht goed werk. Zie bijvoorbeeld de driepunter van Sam Daelemans. De Belgische jeugdinternational doet heel nuttig werk met de minuten die zij krijgt. Zhen Verburgt verdedigt sterk waardoor er balwinst ontstaat voor Phatoms en pakt ook nog eens drie rebounds in drie minuten tijd. Een efficiënte inbreng van haar. Het is Jill Govaerts die met een jumper voor de eindstand zorgt: 82-52 voor Phantoms die deze laatste competitiewedstrijd op een mooie manier weet af te sluiten.