1 tegen 1 met Nina Marcou

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 10:00

Toen Nina Marcou Eerste Klasse ging spelen beschikte ze over een dubbele licentie. Ze speelde voor twee teams tegelijk, en werd steeds sterker en sterker. Momenteel komt Nina uit voor ION Waregem, en zal haar talent en potentie nog meer vormgeven om op een prachtige manier door te gaan met schitteren!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Nina Marcou, 20 jaar en ik speel basketbal bij ION Waregem. Ik studeer aan de universiteit in Gent. Daar studeer ik Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.”

2.  Hoe ben je precies met basketbal in aanraking gekomen?

“Mijn ouders hebben vroeger gebasketbald, net als mijn broer en zus. Daardoor ging ik, zodra het kon, met mijn zus mee naar de training. Hierdoor ben ik nooit meer gestopt.”

3.  Hebben jouw ouders op hoog niveau gebasketbald?

“Ja, mijn vader heeft in het tweede nationale gespeeld. Mijn moeder heeft ook redelijk hoog gespeeld. Omwille van studie hebben mijn broer en zus besloten niet meer op hoog niveau te spelen, maar mijn broer heeft nog wel in het tweede nationale gespeeld.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik speel mijn hele leven op de guard positie. Verdedigen is mijn sterkste punt, daarmee kan ik mijn team veel geven.”

5.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ik heb een aantal inspiraties, waaronder Julie Vanloo. Daar kom ik heel veel mee overeen, en zij helpt mij vaak als ik iets niet weet of hoe ik een bepaalde situatie het beste kan afhandelen. Ook Lore Devos is een grote inspiratie voor mij. Ik vind het heel tof dat ze naar Amerika is gegaan om te studeren en te basketballen!”

6.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Mijn eerste club was KB Avelgem. Na mijn tweede jaar daar bij onder 12 ben ik naar Waregem gegaan. Daar heb ik tot afgelopen seizoen met een dubbele licentie gespeeld. Hierdoor ik heb de afgelopen twee jaren gecombineerd met spelen in Waregem en Antwerpen. Zo kon ik ook in de Eerste Klasse blijven spelen.”

7.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen in Avelgem?

“Het was echt heel leuk om daar te beginnen! Daardoor ben ik altijd graag blijven basketballen.”

8.  Je bent na Avelgem naar Waregem gegaan, en daar speel je al een hele lange tijd toch?

“Dat klopt. Door hard te blijven werken ben ik uiteindelijk bij de hogere ploeg gekomen.”

9.  Je combineerde het spelen bij ION Waregem met spelen in Antwerpen. Hoe is zoiets tot stand gekomen?

“Ik ben in een zomer naar een basketball camp geweest. Daar had een coach mij opgemerkt en de assistent coach van Waregem wilde mij in het team hebben. Hierdoor kwam van het één het ander en kreeg ik een contract bij Antwerpen.”

10.  Hoe was het voor het eerst in de Eerste Klasse te spelen?

“Super leuk! Ik weet nog dat we op stage waren in Waregem. Daar had de coach twee speelsters geselecteerd, waarvan hij in een krant had gezegd dat wij speelsters waren waar hij altijd op kon rekenen. Het harde werken werd enorm beloond.”

11.  Zijn er bij Waregem bijzondere momenten gebeurd?

“Zeker! We werden met het onder 19 team kampioen van Vlaanderen. Dat was heel bijzonder, ook omdat het mijn laatste jaar bij onder 19 was.”

12.  Je speelt nog steeds Eerste Klasse in Waregem, en daar focussen ze zich nu op het ontwikkelen van jong talent toch?

“Ja, er is een werking met ervaren speelsters waarbij de jeugdspelers doorgroeien. In de eerste ploeg selecteren zij twee tot drie speelsters van elke leeftijdscategorie.”

13.  Wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen bij Waregem?

“We zullen moeten vechten voor elke overwinning en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Een exacte rankingspositie opnoemen heeft geen zin denk ik. Iedereen zou elke wedstrijd hard moeten werken om ook beter te worden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.