1 tegen 1 met Jorn Sangers

Gepubliceerd op 18 januari 2022 om 08:30

Tegenwoordig komt Jorn Sangers uit voor Amstel State: een naam die is ontstaan door een samenwerking van MBCA en Harlemlakers. Hij speelt in de Eredivisie met Amstel State, en ziet het zeker voor zich om kampioen te kunnen worden met dat team.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Jorn, speler van onder 18 van MBCA dat nu door de samenwerking met Harlemlakers Amstel State heet. Ik basketbal op dit moment 10 jaar.”

2.  Hoe kwam basketbal op jouw pad?

“Ik was vier jaar oud toen ik begon met basketballen bij de Basketball’s Cool in Amstelveen. Dat was toen in de wijk Westwijk, en vanaf dat moment ben ik nooit meer gestopt.”

3.  Hoe was het voor het eerst bij de Basketball’s Cool?

“Dat was in het begin voor de lol basketballen, elke zaterdag. Ik had het daar enorm naar mijn zin, en dat maakte dat ik ging stoppen met voetbal en heb gekozen voor basketbal.”

4.  Wat voor type speler ben je?

“Ik ben zowel een point guard als een shooting guard. Soms wisselt dat, van spelverdeler naar schutter.”

5.  Is er iemand die je inspireert?

“Het is niet zo dat één speler mij inspireert, maar Steph Curry heeft een prachtig schot! Daar zit zoveel werk in om dat zo geperfectioneerd mogelijk te krijgen. Je vraagt je soms af hoe zoiets mogelijk is, alsof het een soort machine is die aan het schieten is.”

6.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“In het begin was het volledig nieuw. Ik begon in de onder 12 3 van MBCA, waarna David Pablos vroeg of ik wilde meespelen met het eerste team van onder 12. Dat vond ik toen spannend, aangezien ik nog nooit op hoog niveau heb gespeeld. Ik vond het gelijk al heel leuk, en je leert er enorm veel van.”

7. Tegenwoordig is MBCA een samenwerking aangegaan met Harlemlakers, en heten een aantal teams nu Amstel State. Is het anders om nu te basketballen onder een andere naam?

“Ik moet zeggen dat zoiets zeker nieuw is. Het zorgt wel voor meer aantrekkelijkheid, omdat er nu Eredivisie gespeeld wordt. Dat betekent zoal nieuwe spelers en wellicht een verandering in de teamopstelling. Het team komt steeds meer bij elkaar.”

8.  Wat zou je zoal binnen basketbal willen bereiken?

“Minimaal de Final Four halen met dit team. Het ligt heel dichtbij elkaar, maar kampioen worden zou er zeker in moeten zitten. Ons team is dynamisch en varieert in veel opzichten, waardoor dit soort doelen mogelijk zijn.”

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda vdb
2 jaar geleden

Wat een leuke jonge
Echt een tof interview.
Misschien moet ik basketbal ook gaan voort stellen aan mijn zoon.
Super leuk, ga zo door Jorn!