1 tegen 1 met Sem van der baan

Gepubliceerd op 20 januari 2022 om 08:30

Van onder 12 2 ging Sem van der Baan (nummer 9) naar onder 12 1 van MBCA Amstelveen om daar voor het eerst kennis te maken met het basketbalspel op landelijk niveau. Dat had gelijk succes, want Sem werd met het team landskampioen van de onder 12 competitie. Bij Sem en deze spelers is dus genoeg potentie! © bovenstaande afbeelding: Salem Photography

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Sem van der Baan, 15 jaar oud. Ik speel bij onder 16 2 van MBCA Amstelveen, in de Tweede Divisie. Verder zit ik ongeveer acht jaar op basketbal.”

2.  Hoe ben je precies begonnen met basketbal?

“Mijn broer begon eerst met basketballen bij MBCA. Hierdoor dacht ik eraan om het ook te gaan doen. Na een aantal trainingen vond ik het gelijk leuk!”

3.  In hoeverre verschil je qua spel met jouw broer?

“Hij is inmiddels gestopt. Hij is een grotere speler, maar ik zou beter kunnen finishen in de aanval.”

4.  Kom je verder uit een basketbalfamilie?

“Nee niet echt. Mijn vader houdt wel van sport en is ooit de voorzitter van MBCA geweest.”

5.  Wat voor type speler ben je?

“Ik ben een speler die een goed inzicht heeft op het veld. Verder kan ik aardig schieten en lukt het mij steeds beter om te finishen.”

6.  Wie inspireert je?

“Kobe Bryant, vanwege zijn mentaliteit en zijn harde werken.”

7. Hoe was het om voor het eerst bij MBCA te basketballen?

“Dat was toen in een andere hal. Ik voelde mij helemaal vrij, alsof ik volledig in mijn eigen wereld was; lekker met de bal in je handen en gaan.”

8.  Hoe was het om voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Van de onder 12 2 werd ik in onder 12 1 gezet. Dat vond ik enorm spannend, zoiets nieuws. Ik werd gelijk goed ontvangen door de jongens, en zo werd basketbal voor mij serieuzer.”

9.  Heb je destijds in de jeugd nog bijzondere tijden meegemaakt?

“Met de onder 12 lichting werd ik in 2017 Nederlands kampioen.”

10.  Wat kan je mij nog meer vertellen over dat seizoen dat jullie met onder 12 kampioen van Nederland werden?

“De eerste keer dat ik meetrainde was ik heel nerveus. Ik vond alles gelijk leuk, en het niveau was veel hoger. Brian Benjamin heeft mij als mens en als speler enorm geholpen. Doordat wij het heel goed met elkaar konden vinden, bereikten wij veel meer.”

11.  Hoe was het om dat seizoen de landelijke finale te spelen?

“Ik weet nog dat de wedstrijd tegen Leiden heel spannend was. Leiden moest deze winnen, en als wij deze wedstrijd wonnen, kon het niet verkeerd gaan.”

12.  Je speelt nu bij onder 16 2 van MBCA. Wat kan je mij vertellen over dat team?

“In de zomer trainde ik met onder 16 1 mee. Wij zijn niet zo’n groot team, want meestal doen er mensen van onder 16 1 mee. Echter, ik merk wel een verschil tussen het niveau van onder 16 2 ten opzichte van onder 16 1. Toch zouden we ver kunnen komen met het team dat wij hebben.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.