Ruime overwinningen voor MBCA onder 12 1 en onder 12 4

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 12:00

Het kan dit seizoen niet op voor het eerste onder 12 team van MBCA Amstelveen. Tot dusver hebben ze al hun wedstrijden in de competitie gewonnen, zo ook zaterdagmiddag tegen BV Hoofddorp. Vanaf het begin nam MBCA afstand en nam de verdedigende intensiteit toe. Alle spelers droegen bij aan een 71-29 overwinning.

Bij MBCA onder 12 4 ging het wat moeizamer in het begin. Een achterstand van 4-15 aan het begin van de wedstrijd tegen Blue Stars uit Diemen werd omgebogen tot een 73-41 overwinning toen de verdediging werd aangescherpt en de spelers elkaar beter wisten te vinden.

MBCA onder 12 1 VS BV Hoofddorp onder 12 1

Een sterke verdediging van Hanna Groeneveld, drives van Davide Offenberg en Constantijn Baars en rebounds van Jordan van Kanten; alles lukte al in de beginfase van de wedstrijd. Elkaar kunnen vinden in de wedstrijd maakt het zoveel meer eenvoudig. We zien bij Hanna Groeneveld de volgende elementen: verdedigen, strooien met passjes, driepuntsschoten verzilveren en al deze taferelen herhalen. Dat maakt haar een enorm belangrijke schakel voor het team, onmisbaar en bijzonder getalenteerd. Wat te denken van Davide Offenberg; ook hij verdedigt zo dat er steals ontstaan en dat hij met zijn kracht de ene na de andere basket verzilvert. Hetzelfde is te zien bij Constantijn Baars; gemiddeld zorgt hij voor 20 punten per wedstrijd. Ook nu laat hij zien waarom. Tegen Hoofddorp komt hij tot 16 punten en heel wat rebounds. Deze spelers zijn gelijk goed voor een grote voorsprong aan het begin van de wedstrijd. Vervolgens komt er een nieuwe lichting op het veld. Esmer Kiraz is daarin goed voor meerdere passes naar de openstaande speler, in dit geval Jordan van Kanten. Hij legt meerdere mogelijkheden door de ring en zorgt voor een groter verschil. Nog is het niet genoeg. Esmer Kiraz vindt Ybo Neyndorff die de volgende punten vastlegt voor MBCA. Het verschil loopt steeds verder op, en ook is een mooie positie weggelegd voor Danilo Bucher die het spel verdeelt en de openstaande spelers weet te vinden. Zodra spelers als Esmer Kiraz en Hanna Groeneveld gedreven zijn om het spel van de tegenstander te willen omzeilen lukt dat hen met hun verdediging en snelle afrondingen. Iedereen draagt bij aan het team gecoacht door Han Crabbendam en Ray Bucher. Ook deze keer is een ruime overwinning dan ook het geval bij 71-29 voor MBCA tegen Hoofddorp. Zij hoeven nog maar drie wedstrijden te spelen in de komende drie weken, waaronder twee belangrijke wedstrijden tegen BV Noordkop.

MBCA onder 12 4 VS Blue Stars onder 12 2

De inside pogingen van Blue Stars treffen allemaal doel waardoor er een groot verschil ontstaat. De voorsprong voor de bezoekers is 4-15, maar dan gaat MBCA beter verdedigen en meer kansen opzoeken. Iemand die dat doet is Bulut Beygo die zijn snelheid gebruikt en mooie acties naar de basket verzilvert. Ook Shawn van Kanten laat zijn kracht zien wanneer MBCA dichterbij Blue Stars komt. Twee schoten van hem zorgen voor een gelijke stand. Beide teams weten dan om en om toe te slaan, maar het is MBCA dat dankzij Atharv Kumar en Benjamin van Schooten de voorsprong pakt bij rust: 28-26. De thuisploeg begint ook goed met drie punten van Shawn van Kanten. Dat zal het begin zijn van een sprint die MBCA gaat inzetten. Thijs Piet gaat er samen met Theodore Plagerson en Nikalaos Papadopoulos goed voor staan in de resterende minuten. Het verschil gaat van drie naar 20 punten als een heel Amstelveens collectief zich opmaakt voor een mooie opmars. Keyan Charafeddine doet er nog een schepje bovenop, en samen met een verdedigende intensiteit van Momohiro Yanagi en Axel Clavel gaat MBCA ruim winnen van Blue Stars met 73-41.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.