Meet Sarah & Emma Bell

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 08:30

Twee zussen met een geweldige passie voor basketbal en talent om met het hoogste niveau van België mee te kunnen komen. Sarah en Emma Bell (links en rechts) hebben door steeds nieuwe uitdagingen te trotseren al veel meegemaakt gedurende hun carrière! Foto: FIBA Europe

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Sarah Bell, 21 jaar en speel nu bij de eerste ploeg van Phantoms Boom in de Top Division 1 competitie.”

“Ik ben Emma Bell, ook 21 jaar en speel ook in de eerste ploeg van Phantoms Boom, maar ook in de tweede ploeg op Eerste Landelijke niveau.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketbal, en wat maakt basketbal zo leuk?

Sarah: “We zijn begonnen sinds we vier jaar zijn. Onze broer Lawrence heeft ook gebasketbald, en zo zijn wij begonnen te spelen.”

Emma: “De connecties en de nieuwe vrienden die je maakt, maakt basketbal zo bijzonder en leuk. Je leert steeds meer nieuwe dingen, en je deelt ook alles op het veld met elkaar; ook de overwinningen.”

Sarah: “Ook (W)NBA kijken verrijkt het spel, want daarin zie je ook terug wat je in België nog niet terugziet. Toch is een speelster waar je naar opkijkt, Emma Meesseman, daar bijna gekomen.”

3.  Zijn er nog meer spelers waar jullie naar opkijken?

Emma: “Er zijn wel meerdere speelsters waar wij naar opkijken. Kim Mestdagh is ook iemand die op een mooie manier te bewonderen is. Zij is echt een goede schutter, iemand die ook nooit bang is om op belangrijke momenten het schot te nemen.”

Sarah: “Voor mij is het Antonia Delaere, omdat ze ook een heel veelzijdige speelster is. Dat vind ik echt een mooi voorbeeld, iemand die beschikt over een mooie werkethiek en inzet waar de nationale ploeg haar voordeel mee kan uithalen.”

4.  Hoe zien jullie jezelf en elkaar als speelsters?

Sarah: “Emma is voornamelijk gefocust op het driepuntsschot, daar is ze echt heel goed is. Ik ben meer iemand die echt van alles probeert te doen op het veld, vooral fysiek de strijd aan gaan.”

Emma: “Ik ben inderdaad een schutter. Het is ook wat ik enorm leuk vind, maar als er een speelster tegenover mij staat dan ga ik ook de strijd onder de basket aan. Sarah probeert veel verschillende dingen uit, en dat gaat haar ook goed af.”

5.  In hoeverre zijn jullie steeds meer gaan groeien naar een hoger niveau?

Sarah: “We zijn begonnen met basketballen in Willebroek. Later zijn zij samengegaan met Boom, en is Kangoeroes Phantoms geworden. We zijn altijd hier in de buurt gaan spelen. Later zijn we op hoger niveau gaan spelen, waardoor het ook serieuzer wordt vanaf dat moment.”

Emma: “Op dat moment sta je er niet echt bij stil. Het komt op je pad, en dan ga je er vanzelf in mee. Het is uiteindelijk gelukt om op het hoogste niveau van België te spelen.”

6.  Hoe is het om dan uiteindelijk op het hoogste niveau van België te spelen?

Sarah: “Je hebt toch een bepaalde verwachting voor ogen, maar aan de andere kant weet je natuurlijk nog niet hoe het er uiteindelijk uit zal zien. Er is ook een groot verschil tussen Tweede Klasse en Eerste Klasse, dus dat is in het begin ook even aanpassen.”

Emma: “Toch ben ik er zeker van dat we afgelopen seizoen er meer hadden kunnen uithalen. We behaalden de play-offs, maar we lagen er in de eerste ronde er al uit. Al met al hebben we toch een goed seizoen neergezet.”

7.  Ook hebben jullie gespeeld in de jeugd van de Belgian Cats. Hoe was het om voor het eerst deel te nemen aan zo’n groot Europees toernooi?

Emma: “Het waren hele mooi maar zware zomers, om zo veel te spelen en beter te worden. Ons doel was destijds met onder 16 om ons te plaatsen in de A divisie. Dat hebben we later wel meegemaakt”

Sarah: “Met onder 18 zijn we gaan spelen in de A divisie. Dat was natuurlijk een moeilijker niveau, maar we behielden onze plek in de A divisie uiteindelijk wel. Tijdens onder 20 zijn we in 2021 gaan meedoen aan de challengers vanwege covid-19.”

8.  Ook hebben jullie met Boom gespeeld in de EuroCup. Hoe hebben jullie dat meegemaakt?

Emma: “Dat is natuurlijk van een nog hoger niveau dan de Eerste Klasse hier in België. Hierdoor kan je jezelf nog meer uitdagen om beter te worden tegenover sterkere teams. Het vergt andere tactieken van het spel te spelen, en om zoiets mee te maken is gewoon fantastisch!”

Reactie plaatsen

Reacties

Chris and Marie-Anne Farrell
2 jaar geleden

Well done girls !!

Jim and Nathalie must be very proud of you.

Keep up the good work 👏👏👏

Trotse vader
2 jaar geleden

Nice