Winst voor Apollo mannen onder 14 en dames onder 16

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 17:30

Aan het begin van dit kalenderjaar wisten de mannen van BC Apollo onder 14 na een thriller te winnen van Lokomotief Rijswijk. Dit keer zouden de bezoekers uit Rijswijk naar de Apollohal komen. Ook deze wedstrijd werd erg spannend, maar de winst ging uiteindelijk naar Apollo met 82-74.

Vlak voor rust wisten de onder 16 meiden van Apollo er een aantal driepunters erin te gooien waardoor het verschil ten opzichte van BV Hoofddorp opliep. Hierdoor bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en wist met 61-43 te winnen.

BC Apollo mannen onder 14 VS Lokomotief Rijswijk mannen onder 14

De bezoekers uit Rijswijk beginnen goed door scherp te schieten. Allereerst is het Dimitar Rangelov die goed is voor een driepunter, waarna Nathanyell Smith hetzelfde doet. Via deze twee spelers loopt het verschil al op naar negen punten in het voordeel van Lokomotief: 3-12. Apollo gaat op zoek naar een goede aanvalsmethode. Daarvoor vinden ze de snelheid van Myles van der San, die daarmee het verschil verkleint. Geleid door zijn drive komt Apollo dichterbij, zeker als ook Maximos Nikolopoulos onder het bord sterk is: 14-16. Toch valt Lokomotief niet stil en zet een nieuwe run in. Opnieuw is het Nathanyell Smith die de bezoekers laat uitlopen, maar Apollo antwoordt snel via Tommaso Malara en Branco Wolff, die via hun inbreng voor 19-22 zorgen na het eerste kwart. Apollo begint goed aan het tweede kwart. Het is Wolff die Apollo voor het eerst op voorsprong zet via een drive naar de basket. Wolff is in zijn element en gaat zijn ploeg voor in de strijd. Beide teams laten elkaar niet los. Na de steal van Lokomotief gaat Roshaugn Smith naar de basket en zet Lokomotief weer naast Apollo: 37-35.

Apollo komt beter in de wedstrijd en heeft Wolff tot zijn beschikking. Ook in deze fase gaat hij goed verder. Naar de ring is hij moeilijk af te stoppen, en zo vergroot Apollo de voorsprong naar tien punten: 50-40. Lokomotief weigert te capituleren. Ze vinden in Finn Hoppzak een nieuwe impuls. Opnieuw verkleint Lokomotief het verschil, zeker als Roshaugn Smith goed is voor de drive naar de basket: 55-52. Apollo zorgt voor een antwoord en vindt deze met een belangrijke driepunter van Tommaso Malara. Het blijkt een welkom antwoord te zijn, zeker als hij ook goed is voor een and-1, waardoor het verschil weer groter wordt in Amsterdams voordeel: 61-54. Het is een teken om verder uit te lopen. Myles Boone en Wolff vervullen deze wens, net als Joao Santiago die het verschil met een succesvolle jumper op een voorsprong van 14 punten zet voor Apollo. Toch is de wedstrijd nog niet gespeeld. Sem Ying is erg snel en verzilvert allerlei scores voor Lokomotief, waardoor zij terugkomen tot 78-73. Het is weer een wedstrijd, maar Lokomotief moet fouten maken in de hoop dat Apollo vrije worpen zal missen. Dat gebeurt niet. Myles Boone is goed voor de laatste vrije worpen, waardoor Apollo de wedstrijd wint met 82-74. Hierdoor staan zij nog altijd tweede in de onder 14 Eredivisie.

BC Apollo vrouwen onder 16 VS BV Hoofddorp vrouwen onder 16

Aan het begin van de wedstrijd gaat Liv Kors namens Hoofddorp naar de basket en scoort ze een lay-up voor de bezoekers. Vanaf dat moment neemt Apollo het over, omdat Hoofddorp moeite heeft met scoren. Anna den Hollander is in de beginfase meteen goed voor zes opeenvolgende punten. Verdedigend maakt Apollo het Hoofddorp lastig, en via Maeve Leysner staat het 12-2 voor de thuisploeg. De bezoekers geven echter niet op. Met bijdragen van Maud van Susteren en vrije worpen van Rosalie Joustra verkleinen ze het verschil. Lotte de Groot weet ook kansen te creëren voor haar team, maar Daylisa Deul zorgt ervoor dat Apollo het eerste kwart afsluit met een 17-9 voorsprong. Hoofddorp begint het tweede kwart goed met een score van Bébèl Rodrigues en Liv Kors. Toch weet Apollo door te zetten, met scores van Angel Lettering en Esther Berthelet. Hoofddorp blijft echter aanvallend sterk spelen. Isabella Knol vindt met een mooie pass Diora Sas, die goed afrondt onder het bord. Meerdere speelsters van Apollo komen ook in de wedstrijd. Anna den Hollander blijft op schot. Net na haar eerste driepunter maakt ze in de buzzer nog een tweede, waardoor Apollo bij rust met 34-21 leidt.

Ook na de rust wordt Den Hollander gevonden en vuurt ze met succes een driepunter af. Via Wynona Tjien Fooh wordt het verschil 20 punten. Daarna gaat het gelijk op tussen beide teams. Joustra gaat sterk naar de basket, maar aan de andere kant doet Maeve Leysner het ook goed. Ook vanaf de driepuntslijn gaat het beter, zoals te zien is aan het schot van Sariya Achthoven. Zo behoudt de thuisploeg de voorsprong, vooral na de vierde driepunter van Den Hollander. Met de 61-43 overwinning behoudt Apollo nog steeds zicht op de tweede plaats in de onder 16 Eredivisie.