1 tegen 1 met Kenzo & Branco Wolff

Gepubliceerd op 18 augustus 2023 om 09:00

Allebei spelen ze bij BC Apollo Amsterdam; de één in een vriendenteam en de ander op landelijk niveau. Middels diverse vragen en antwoorden zullen we veel te weten komen over wie Kenzo (rechts) en Branco Wolff (links) precies zijn!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Kenzo Wolff, 17 jaar en speel basketbal bij BC Apollo onder 18 5 in een vriendenteam. Sinds mijn zevende speel ik basketbal.”

“Ik ben Branco, ik ben 13 jaar en speel ook bij BC Apollo. Ik speel in het onder 14 team op Eredivisie niveau. Op mijn vierde ben ik begonnen met basketbal, door mijn broer.”

2.  Hoe is basketbal op jullie pad gekomen?

Kenzo: “Dat is bij mij begonnen op de basisschool, De Amsterdamse Montessori School. Toen vond er een basketbalcompetitie plaats tussen allerlei scholen. Het was altijd enorm leuk om daar met vrienden aan mee te doen. Op mijn 11e ben ik mee gaan doen bij BC Apollo, en van daaruit ben ik steeds verdergegaan.”

Branco: “Via mijn broer keek ik altijd naar wedstrijden, onder meer zijn wedstrijden. Dat vond ik al gelijk leuk om te doen.”

3.  Wat maakt basketbal jullie favoriete sport?

Branco: “Elke keer als ik het speel is het enorm leuk. Dat komt ook vooral door de mensen die daar zijn, en ook als je er zelf steeds beter in wordt is het heel fijn!”

Kenzo: “Je kunt het met meerdere mensen spelen, zoals op straat bijvoorbeeld. Iedereen vindt het ook leuk om het met elkaar te spelen.”

4.  Is er iemand die jullie inspireert?

Branco: “Michael Jordan, zeker! Hoe hij schiet en hij hoog hij kon sprongen was echt fantastisch!”

Kenzo: “Michael Jordan is ook een speler waar ik naar op kijk, maar ook Nicola Jokic is een speler waar ik naar kan opkijken. Zijn basis is geweldig, qua passes, teamspel en dat zoiets goed uitpakt.”

5.  Jullie basketballen allebei bij BC Apollo. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

Branco: “Best spannend, maar ik begon er wel gelijk goed in te worden met een vriend van mij. Op dat moment trainde ik vooral bij coach Tyrone Marioneaux.”

Kenzo: “Ik ben ook bij coach Tyrone Marioneaux begonnen. Hij is een geweldige coach. De sfeer bij onder 12 was echt enorm fijn.”

6.  Branco: Hoe is het om op landelijk niveau te spelen?

“Sinds onder 12 speel ik al op landelijk niveau. Hierdoor ben ik er vrij snel aan gewend geraakt, en van andere teams zie ik veel bekende spelers van de tegenstander terugkomen. Je moet vaardigheden ook snel doorhebben, zoals goed kunnen passen en schieten. We speelden de Final Four tegen MBCA Amstelveen. Ik ging steeds meer groeien dit seizoen, maar ik raakte ook geblesseerd aan mijn enkel waardoor ik minder kon spelen.”

7.  Kenzo: Wat maakt dat je altijd in een vriendenteam wilde gaan spelen?

“Ik zit al vier jaar in hetzelfde vriendenteam. Een paar keer ben ik gevraagd om voor het onder 14 2 en onder 16 2 te spelen, maar dit vind ik echt te leuk om te laten gaan. We hebben veel bijzondere wedstrijden meegemaakt, zowel wedstrijden die we hebben verloren maar ook gewonnen. In het kader van gewonnen wedstrijden hadden we een comeback in het onder 12 team. We kwamen gelijk te staan, en in de verlenging schoot onze center een driepunter. Die had hij dat hele seizoen nog nooit geschoten. Dat hij zo’n schot erin schoot vergeet je nooit mooi!”

8.  Kenzo: Stel je staat met nog vier seconden te gaan twee punten achter, wat zou je dan doen?

“Ik zou safe spelen, en gelijk maken voor de verlenging.”

9.  Branco: Is er een spelregel die je zou willen wijzigen of verwijderen?

“Dat weet ik eigenlijk niet. Als ik er eentje moet kiezen dan is het de no-charge-zone die ik weg zou willen halen.”

10. Branco: Stel je zou de landelijk finale halen met Apollo. Je weet, een landelijke finale speelt zich af op neutraal terrein en is extra intenser. Hoe zou je zoiets voor je zien?

“In een volle zaal, met allemaal mensen met toeters en veel lawaai. Een coach die helemaal aan het zweten is, en dat iedereen op het veld helemaal kapot is na afloop. Hopelijk schieten we dan in de buzzer en driepunter raak voor het kampioenschap!”

11. Kenzo: Wat maakt Branco een goede basketballer?

“Hij heeft een goede courtvision. Hij ziet veel op het veld, en 1 tegen 1 is sterk qua motoriek. Branco is een hele behendige speler.”

12. Branco: Wat maakt Kenzo een goede basketballer?

“Kenzo is fysiek sterk, en gaat altijd hard naar de basket. Hij rent ook snel, en kan het tempo opvoeren. Daarnaast kan hij goede drives afronden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Marina
9 maanden geleden

Wat n leuk interview! Ik kon graag eens kijken naar een wedstrijd bij jullie met Coert en Evien!

Marcella Dijjers
9 maanden geleden

Lieve Bryant,
Heel erg bedankt voor dit ontzettend leuke en sympathieke interview met de jongens! Je bent een inspirerend persoon, en wat een passie voor basketbal! Wow! Je weet gewoon wedstrijden van jaren geleden nog tot op de seconde te beschrijven! We waren erg onder de indruk...;). We wensen je heel veel succes met dit mooie platform en gaan je uiteraard op de voet volgen!