1 tegen 1 met Lesra & Tygo den Dekker

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 11:00

Beide spelers van BC Apollo Amsterdam wonen allebei in Lelystad. Daar zijn ze, bij Flevo Musketiers, ook begonnen met basketballen. Lesra en Tygo den Dekker (links en rechts) zetten koers op een verdere ontwikkeling van hun basketbalkennis en ervaring!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Lesra den Dekker, 16 jaar en ik speel basketbal bij BC Apollo Amsterdam.”

“Ik ben Tygo den Dekker, 13 jaar oud en speel ook bij BC Apollo Amsterdam.”

2.  Hoe is basketbal in jullie leven gekomen?

Lesra: “Via onze vader. Toen ik nog klein was, ben ik veel wedstrijden van mijn vader wezen kijken. Uiteindelijk wilde ik het ook proberen, en inmiddels speel ik op landelijk niveau bij Apollo.”

3.  Want Tygo: Waarom is basketbal jouw favoriete sport?

“Ik vind het heel leuk om te doen, ook omdat je in een team speelt.”

4.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen?

Lesra: “In het begin was het achter een bal aan rennen en lekker scoren. Dat was altijd wel erg leuk om te doen.”

Tygo: “Het was voor mij best makkelijk, aangezien ik eerder al wat van mijn vader en mijn broer heb gezien. Hierdoor kon ik al snel meer trucjes uitvoeren.”

5.  Is er iemand waar jullie naar opkijken?

Lesra: “Voor mij zeker LeBron James. Hij is zeker een van de sterkste spelers. Ook mijn vader is een voorbeeld voor me, ik vind het ook erg leuk om naar hem te kijken. Hij kan goed schieten, maar verdedigt ook sterk om in balbezit te komen.”

6.  Hoe was het om voor het eerst te spelen bij Flevo Musketiers?

Tygo: “Heel leuk! Er waren hele leuke mensen daar, en de trainingen en mini toernooitjes waren heel leuk. We moesten tegen elk team spelen, en als we dan wonnen dan kregen we medailles.”

7.  Lesra: Je ging voor het landelijke niveau eerst naar Landstede Hammers, en speelt nu bij Apollo. Hoe is het om daar op landelijk niveau te spelen?

“Het is voor mij uitdagend om het uit te voeren. Aangezien Apollo geen Academy is, wordt daar in tegenstelling tot Landstede minder getraind.”

8.  Tygo: Ga je aankomend seizoen op landelijk niveau spelen?

“Dat weet ik nog niet. Bij onder 12 had ik dat wel al gedaan. Het was vooral bij de Final Four vorig jaar geweldig; met allerlei mensen die naar onze wedstrijd kwamen kijken. Dat maakte het wel spannend.”

9.  Lesra: Afgelopen seizoen speelde je in het onder 16 team van Apollo. Hoe was dat seizoen voor jullie?

“We hadden eerst Ferry Steenmetz als coach, tot na de kerst. Ik heb veel geleerd van hem. In de play-offs moesten we tegen Leiden spelen. In onze eerste wedstrijd in de Apollohal wonnen we met drie punten verschil, maar in de return waren ze veel beter.”

10. Tygo: Wat doe je als je met nog vier seconden twee punten achterstaat, maar jullie hebben balbezit. Zou je dan een driepunter schieten voor een overwinning of twee punten voor een verlenging?

“Ik denk twee punten, om het makkelijker af te ronden. Daarbij, je kunt een fout meekrijgen als je scoort en heb je misschien toch nog je drie punten.”

11. Lesra: Welke spelregel zou je willen aanpassen of verwijderen?

“Oeh, ja, dat is best een lastige. Ik weet het niet, maar misschien wil ik de no-charge-zone eruit halen. Basketbal wordt daardoor nog een stukje leuker.”

12. Tygo: Is er een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Ik heb ooit de bal door de benen van een tegenstander gedribbeld en zelf weer opgevangen. Ook de laatste wedstrijd van het seizoen tegen MBCA hebben we met vijf punten verschil gewonnen. De sfeer maakte het vooral heel spannend!”

13. Lesra: Wat maakt Tygo een goede basketballer?

“Zijn kennis. Hij weet wat hij op bepaalde situaties moet doen. Hij kan van alles wel goed: dribbelen schieten en verdedigen.”

14. Tygo: Wat maakt Lesra een goede basketballer?

“Hij kan goed drives maken naar de basket, en ook goed schieten en springen. Ook in de verdediging is hij sterk, en pakt hij veel steals.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.