1 tegen 1 met Noa Diepstraten

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 09:00

Ze weet wat het is om topsport te beoefenen, maar tegenwoordig zit Noa Diepstraten op haar plek bij Barons in Breda. Haar gedrevenheid is een mooi element in haar spel, en zodoende zullen we bij dames 1 van dat team veel moois terugzien!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Noa Diepstraten, 20 jaar. Ik kom uit Roosendaal, en speel dit jaar voor mijn tweede seizoen bij Barons in Breda.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Mijn vader basketbalt al heel lang, samen met zijn broers en mijn broertje. Ik ben zelf begonnen toen ik 11 jaar was. Ik ging elke zaterdag mee toen ik nog erg jong was. Zodoende kwam steeds meer de drang naar voren dat ik het ook zou willen doen.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben een gedreven en fanatieke speelster. Mijn team probeer ik altijd aan te moedigen om altijd inzet te tonen.”

4.  Is er iemand waar je naar opkijkt?

“De laatste tijd volg ik college basketbal bij de dames. Een langere periode volg ik al Shaylee Gonzales van Texas Longhorns.”

5.  Je bent rond je 11e begonnen bij B.C. Vossenberg in Oudenbosch. Hoe was het om daar te beginnen?

“Eigenlijk kende ik daar al iedereen, aangezien ik daar elk weekend was. Iedereen kent elkaar, en wilden dat ik ook zou gaan basketballen. Zodoende is het er zo van gekomen, en ben ik bij het onder 12 team terechtgekomen. Het voelde daardoor heel natuurlijk om daar te spelen.”

6.  Hoe was het om daarna de overstap naar Blauw-Wit te maken?

“Best jammer in het begin, want het team van Vossenberg was heel hecht. Vanaf onder 16 spelen de jongens en de meiden apart. Blauw-Wit had mij benaderd over dat ze een meisjesteam zouden starten. Hoe ik bij Vossenberg iedereen kende, kende ik bij Blauw-Wit eigenlijk niemand. Toch word je al gauw een team, en het zijn allemaal hele leuk meiden. Ik ben echt blij met deze keuze!”

7.  Hoe was het om steeds meer gehecht te raken met elkaar?

“Het waren echt enorm leuke meiden bij elkaar. Je merkte dat we iedereen wilde meetrekken naar het gewenste niveau. Soms win je, soms verlies je, maar je doet het wel met elkaar.”

8.  Vlak voordat corona uitbrak ging je naar Basketbal Academie Limburg. Hoe was het om daar voor het eerst op landelijk niveau te spelen?

“Ik vond dat zo spannend! Ik was vrij onzeker, want zo lang basketbalde ik niet eens vergeleken met mijn teamgenoten. Toen ik werd gevraagd, was dat zo verrassend voor mij. Toch voelde ik mij daar op mijn plek, maar het niveau is natuurlijk hoger. Ik heb het niet willen missen, zo’n topsportervaring!”

9. Sinds twee jaar basketbal je bij Barons in Breda. Hoe is het om daar te spelen?

“Toen ik terugkwam van BAL ben ik eerst teruggegaan naar Blauw-Wit. Barons is best een grote club. Met alle teams (van onder 16 t/m onder 22) zijn we één geheel. Iedereen kent elkaar, en dat is echt heel leuk. Zo krijg je toch een teamgevoel met meiden die niet in het team zitten. Dat maakt het enorm leuk.”

10. Wat zijn jouw verwachtingen voor aankomend seizoen?

“Ik ga bij onder 22 en dames 1 spelen. Dames 1 wordt mijn prioriteit, en hopelijk gaan we hoger eindigen en nog veel meer knallen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.