Verschillende winstpartijen in de Apollohal

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 08:30

Zondagmiddag vonden er diverse wedstrijden in de Apollohal plaats. In de onder 16 mannen Eerste Divisie betrof het BC Apollo Amsterdam tegen MBCA Amstelveen, in de onder 12 mannen Eredivisie BC Apollo tegen Basketball Academy Utrecht en in de onder 20/22 Tweede Divisie BC Apollo tegen Flashing Heiloo. Alle drie de bezoekende teams wisten in de Apollohal te winnen. Onderin een toelichting over deze drie wedstrijden.

BC Apollo mannen onder 16 2 VS MBCA Amstelveen mannen onder 16 2

Bij de tip-off nemen de bezoekers meteen een voorsprong. Shawn Mikels Tache opent sterk met een drive naar de basket, gevolgd door meerdere steals van Lean Rouwhorst en Liam Benjamin, die ook tot scoren komen. De thuisploeg kan een grote achterstand niet vermijden. Er worden veel schoten gemist, waardoor Tache de bezoekers op een 0-10 voorsprong zet. MBCA heeft een snelle start, maar Apollo probeert te reageren. Fonz Oomen scoort succesvol, maar MBCA blijft snel antwoorden. Liam Benjamin maakt een driepunter, waardoor MBCA op 4-17 komt. Een snelle rotatie maakt het verschil in aanval en verdediging. Nieuwe steals resulteren in scores van Sael Olaciregui-Castineiras en Stijn van den Akker. De thuisploeg kan hier weinig tegenover stellen, behalve het schot van Oomen voor 11-27. Tache domineert aan het begin van de volgende periode met drie opeenvolgende drives naar de basket. MBCA staat zowel aanvallend als verdedigend sterk. Een driepunter van Tim de Boer vergroot de voorsprong, wat het beeld van de wedstrijd bevestigt. Apollo blijft aanvallen, maar MBCA is beweeglijker en preciezer. Verschillende spelers komen in actie. Matteo Taal verovert een steal, gevolgd door een score van Tim Weijers, wat de ruststand op 26-51 voor de bezoekers bepaalt.

Apollo komt na rust beter tot een goede aanval met diverse schoten. Jermaine Heesbeen scoort een and-1 en geeft Apollo enigszins weerstand. Heesbeen raakt in zijn element, maar MBCA gaat door via Tache, die op verschillende manieren sterk speelt onder de basket. Voor MBCA is de voorsprong comfortabel, ondanks een driepunter van Vlad Balla voor Apollo. MBCA heeft meerdere opties, zoals Pepijn Wijts die snel naar de basket gaat en scoort. De wedstrijd is dan eigenlijk al gespeeld. Apollo scoort nog een driepunter via Oliver Nagarkar, maar MBCA behaalt een ruime overwinning met 47-89.

BC Apollo mannen onder 12 VS Basketball Academy Utrecht mannen onder 12

Utrecht leidt in de onder 12 Eredivisie en begint de wedstrijd sterk met een scherp schietende Abe Kiros. Met twee drives en een driepunter staat het 7-7 gelijk. Aan de zijde van Apollo is er ook iemand die scherp schiet, namelijk Nikita Fajfric. Hij scoort negen punten aan het begin van de wedstrijd. Beide teams houden elkaar in evenwicht. Pelle Schilders zorgt voor een voorsprong voor de bezoekers, maar de thuisploeg neemt het over met Daniel van der Walle. Met een jumper zorgt hij voor een stand van 20-17 na het eerste kwart voor Apollo. Apollo is sterk bezig onder het bord. Danilo Bucher en Maximilian Fecchio vergroten het verschil naar vier punten, maar Utrecht brengt hier verandering in. Soriba Bayo neemt het sterke spel van Kiros over. Ook hij is beweeglijk en sterk, en zorgt voor een stand van 29-30 door een and-1 te verzilveren. Het verschil blijft heen en weer gaan voor beide teams. Als Jura Los en Keet Steffken aan beide kanten weten te scoren, staat het bij rust gelijk: 37-37.

Het zijn de bezoekers die sterk aan de tweede helft beginnen. Opnieuw zorgt Bayo voor een groter verschil in de tweede helft. Verder dan dat wil Apollo het voorlopig niet laten komen. Hanna Groeneveld pakt de bal af, en van daaruit is het Fecchio die de thuisploeg weer dichterbij Utrecht laat komen. Toch kan niet worden voorkomen dat de bezoekers een groter gat slaan. In de slotfase van het derde kwart is het Ikenna Cerew die voor een verschil zorgt met een driepunter: 41-49. Apollo weet in het derde kwart tot vier punten te komen, wat het verschil in het voordeel van de bezoekers maakt. Kiros was sterk in de beginfase, Bayo nam het in het tweede kwart over, en in het vierde kwart is het Ikenna Cerew die het verschil vergroot. Dat verschil kan Apollo niet meer overbruggen, en zodoende winnen de bezoekers met 50-63, waardoor ze de koppositie behouden in de onder 12 Eredivisie.

BC Apollo mannen onder 22 2 VS Flashing Heiloo mannen onder 20

In de beginfase van de wedstrijd laten de bezoekers uit Heiloo een sterke prestatie zien. Max Groeneveld opent het duel met een driepunter, wat de toon zet voor Flashing Heiloo. Samen met Ilian Wesselius zorgt hij voor een 0-9 voorsprong. Deze voorsprong wordt verder uitgebreid. Na een driepunter van Nasim Riahi namens Apollo, zet Flashing Heiloo een nieuwe reeks in. Lev van Oers opent deze reeks, gevolgd door diverse scores van Fabian Dulmers en Bram Mulderij, wat resulteert in een stand van 3-25. Apollo slaagt er alleen in om vanaf de driepuntslijn te scoren. Via Rayvione Blokland weten ze dichterbij te komen, vooral aan het begin van het tweede kwart. De bezoekers hebben moeite met scoren en Apollo krijgt verschillende kansen. Klaas Bolkestein brengt met een jumper de stand op 20-35. Flashing Heiloo behoudt echter nog steeds een grote voorsprong, uitgebreid door Dulmers en Wesselius tot 23-40 bij rust.

Terwijl Flashing Heiloo een comeback van Apollo wist te stoppen, gaat Apollo in de tweede helft door. Via Jeremy Rea komen ze dichterbij, terwijl de bezoekers moeite hebben om te scoren. Een uitdagend moment voor de bezoekers volgt wanneer ook Giovanni Tels goed is voor een jumper. Het verschil dat eens 22 punten was, is nu nog slechts zes punten: 35-41. De bezoekers moeten een plan bedenken om de ommekeer te stoppen. Fabian Dulmers lijkt dit te realiseren en scoort meerdere keren met drives naar de basket. De bezoekers breiden hun voorsprong weer uit naar 35-47. Naast Dulmers is het opnieuw Groeneveld die goed presteert, met meerdere driepunters die Apollo op afstand houden. Dankzij zijn schoten loopt de voorsprong van de bezoekers uit tot bijna 30 punten. Ook Bram Mulderij en Luuk Kamerbeek dragen bij aan een sterke slotfase. Hierdoor komt Flashing Heiloo niet meer in gevaar, en Mulderij zorgt voor de eindstand in het voordeel van de bezoekers: 55-84.