1 tegen 1 met Tim Weijers

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 13:00

Afgelopen seizoen maakte hij een bijzonder seizoen mee: kampioen worden op landelijk niveau met MBCA onder 14. Tim Weijers zit dit jaar in het onder 16 2 team, en zal daarin zich nog meer ontwikkelen.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Tim Weijers, en ik speel dit seizoen bij MBCA onder 16 1 en 2. Ik basketbal mijn hele leven al.”

2.  Hoe is basketbal precies in jouw leven gekomen?

“Op mijn vijfde ben ik door mijn twee buurjongens, die al op hoog niveau basketbalde, gevraagd om mee te doen. De eerste training vond ik gelijk heel leuk, en dus wilde ik er zeker mee doorgaan.”

3.  Wat kan je nog herinneren van jouw eerste training?

“We gingen vooral spelletjes doen, en daarna wedstrijdjes spelen. Ik merkte dat ik vrij snel was, en ook van daaruit kon scoren. Als ik nog meer techniek kreeg, dan zou ik nog beter kunnen worden.”

4.  Hoe was het om in het begin te spelen bij de Basketball’s Cool?

“We waren met een hele grote groep, en we kregen altijd van één iemand training. Dat waren dan vooral dribbeloefeningen. Het was echt zeker leuk!”

5.  De BCool regelt heel veel voor beginnende basketballers toch?

“Zeker, ik train nu ook BCool kinderen. Aangezien ik het zelf ook heel leuk vond, wilde ik het plezier zeker ook doorgeven.”

6.  Je gaat dan op een gegeven moment in de onder 12 van MBCA spelen op landelijk niveau. Hoe was het om daar te beginnen?

“Echt geweldig! Het niveau is heel anders, maar door het seizoen heen merkte ik dat ik met het niveau mee kon komen.”

7.  Afgelopen seizoen werd je met onder 14 kampioen van Nederland. Hoe zou je dat seizoen omschrijven?

“Het was het beste seizoen dat ik ooit heb gehad! We hebben één wedstrijd gewonnen, en we merkten dat we de titel konden pakken, en dat is toen ook gelukt.”

8.  Hoe was het om te spelen in de landelijke finale in Zwolle?

“Tijdens de warming up was ik best zenuwachtig. Als je speelt, dan is het enige waar je je op focust het team en de bal. Dan gaat het goed, als je ook nagaat hoe hard je ervoor hebt getraind.”

9.  Je speelt nu bij onder 16 2. Wat zijn jouw verwachtingen van dit seizoen?

“We staan met onder 16 2 nu gedeeld tweede in de competitie. Ik denk dat dit ook een jaar is waarin we ons vooral moeten ontwikkelen. We hebben allerlei nieuwe spelers, en we moeten nog veel leren. We kunnen veel beter worden, en we hebben een team waarin niemand zelfzuchtig is. Als we op volle kracht spelen, dan kan er veel gebeuren.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.