Sprongen maken met Skye Love

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 09:00

Spelen op het hoogste niveau, en dan ook in diverse jeugdteams. Skye Love (met nummer 6) is bezig met haar ontwikkeling op het hoogste niveau van Nederland, en wel namens QSTA United in Bemmel bij dames 1. Haar effort is te omschrijven als eentje waarin ze kansen pakt en omzet tot optimaal presteren. Dit brengt haar in alle opzichten ver in haar carrière.

Beginnend in Zwolle, met haar moeder als trainster

Bij de mini’s van ZAC Zwolle is Skye begonnen met basketbal, en haar moeder gaf daar ook training. “Mijn zus Luna Love, die nu in Central Maine basketbalt, heeft ook in Zwolle gespeeld,” vertelt Skye. “Hierdoor wilde ik het ook doen, en ik ging altijd mee naar training. Ik ben uiteindelijk doorgegaan naar het CSE in Zwolle. CSE is een goed opgezet project in Zwolle. Veel meiden worden basketballend beter in Zwolle, zie bijvoorbeeld de meidenlijn die ze vorig jaar al hadden bij Landstede.”

“Je ziet dat het bij Landstede één geheel is”

Skye heeft leuke herinneringen overgehouden aan haar periode bij CSE Zwolle. Een periode die haar heeft doen groeien, en sterker laten worden. “Bij CSE organiseerden ze momenten dat we wedstrijden mochten kijken bij heren 1 van Landstede Hammers. Je ziet dat het bij Landstede één geheel is: de jeugd praat met de heren 1, en andersom ook.”

Diverse inspiraties

Afgelopen decennium vonden er prachtige tijden plaats in Bemmel. Een tijdperk waarin Bemmel in de top van de competitie speelde. “In de jaren van Karin Kuijt en de zussen Jill en Loyce Bettonvil was ik echt fan van Lekdetec Bemmel. Het grappige is dat ik zelf nu bij dames 1 van Bemmel speel. Dat team was echt heel gaaf, ook het winnen van de twee kampioenschappen was geweldig! Mijn grootste voorbeeld is mijn zus Luna. Zij is echt een keiharde werker, waar basketbal helemaal centraal staat. Ze is point guard, een positie waar ik steeds meer naar neig. Ik heb denk ik iets meer van gaan op het veld, terwijl Luna de focus erin houdt.”

Eerste ervaring op het hoogste niveau

In 2021 kwam het moment voor Skye om op het hoogste niveau van Nederland te spelen. Martini Sparks gaf haar deze mogelijkheid. “Het was echt heel spannend, om op hoger niveau te spelen. Voorheen trainde ik drie keer in de week, en dat werd ineens twee keer per dag. Ik was wel heel enthousiast om op hoog niveau te kunnen spelen en om door te groeien. De trainingen zijn intenser. Toen ik 14 jaar was maakte ik al mijn debuut in het onder 21 team. In Zwolle bieden ze zulke kansen aan, en dat vind ik fijn. Je keek echt je ogen uit om in het team te spelen, maar het zijn echt hele lieve meiden, waar ik heel veel van kon leren.

Het was echt een hele stap. Bij Zwolle hadden ze nog geen dames 1 op het hoogste niveau, dus hebben ze een traject gestart om talentvolle meiden in Zwolle toch die kans te geven om op het hoogste niveau van Nederland te laten spelen. In het eerste jaar was Martini Sparks geïnteresseerd, dus zijn we daarheen gegaan. Het is een heel ander niveau, maar echt heel gaaf. Spelen tegen speelsters waar je vroeger naar opkeek was een wereld die voor mij open ging. Ik kon op mijn 16e minuten kunnen pakken om beter te worden, dus het was een goede stap voor mij.”

In actie namens QSTA United

Een lange tijd heeft Skye een knieblessure gehad. Eind afgelopen seizoen was het dan zover: spelen voor Lekdetec Bemmel. “Mijn beste vriendin Janiek Wesseling speelde ook bij Lekdetec. Destijds was mijn knieschijf uit de kom, en ik speelde ook in het onder 18 en onder 21 team. We kijken het seizoen aan, en toen het beter ging met mijn knie kwam ik langs bij dames 1. Ik was tevreden over hoe het ging, aangezien ik Jeroen van Vugt echt een goede coach vind. Het was spannend om deze stap te maken, maar om hier in actie te komen is echt geweldig!”

Met een nieuwe coach gaat Skye nieuwe mogelijkheden tegemoet in Bemmel, tegenwoordig geheten QSTA United. “Mark Hooiveld is onze nieuwe coach. Hij stimuleert creativiteit en alles geven. We hebben een jonge selectie, met een paar ervaren speelsters. We werken enorm hard, en dat is iets wat we dit seizoen moeten blijven doen. Uiteindelijk kunnen daardoor steeds beter worden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.