Triple ThreaT onder 21 blijft overeind

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 11:00

Koploper in de dames onder 21 Eredivisie, Triple ThreaT, neemt het thuis op tegen QSTA United. Het verschil op de ranglijst is groot, en zo leek dat in het tweede kwart ook het geval te zijn. Triple ThreaT nam afstand, maar zag in de tweede helft QSTA United steeds terugkomen. In de slotfase bleef de thuisploeg overeind en wist met 64-53 te winnen.

De thuisploeg speelt bewegelijk, met passes van Safa Ramdhani naar de openstaande speelster. Yamaira van der Goes is daarmee goed voor de eerst driepunter van Triple ThreaT. Toch blijven de bezoekers uit Bemmel goed bij. Door Noor Schraven komen ze weer dichterbij, ook als Lola Driessen, Janiek Wesseling en Jill Janssen hetzelfde doen. Zo blijft QSTA United doorgaan, ook als Noor Schraven goed is voor een and-1: 7-11. Het verweer van Triple ThreaT laat niet lang op zich wachten. In de aanval valt het stil bij beide teams, maar via Maya Sirotski en Ramdhani staan beide ploegen weer op gelijke hoogte. Ook in de verdediging is de thuisploeg fel, waardoor de bezoekers balverlies lijkt te lijden. Toch komt de bal bij Skye Love die met een tweepunter de bezoekers op voorsprong zet. Lang zou deze voorsprong niet duren, aangezien Yamaira van der Goes met een driepunter Triple ThreaT op voorsprong zet na het eerste kwart 14-13. Van der Goes gaat door in het tweede kwart, wederom met twee driepunter: 21-13. De thuisploeg neemt afstand. Safa Ramdhani neemt het schot van Van der Goes over, en via een nieuwe driepunter, dit keer via Lois Vrolijk, staat de Triple ThreaT voor met 33-21. QSTA United weet alleen wat te doen via Wesseling en Jill Janssen, maar de thuisploeg neemt afstand via Sirotski en Ama Ofori waardoor ze met 40-22 voorstaan bij rust.

Ook na rust gaat Triple ThreaT door met scoren. Maud Bastiaansen vergroot het verschil tot bijna 20 punten. Wie had gedacht dat QSTA United niet meer in de wedstrijd zou komen, zou het mis hebben. Het reboundende werk van Janssen en Wesseling heeft effect waardoor meerdere kansen worden benut. Triple ThreaT komt totaal niet meer tot scoren. De inbreng van Janssen leidt tot nieuwe kansen voor de bezoekers, die het verschil daardoor ziet verkleinen: 47-31. Een nieuwe steal van Elize van Duren heeft succes om dichterbij te komen. Wederom staat Janssen klaar en scoort Janssen. Hierdoor is het verschil nog maar 12 punten na het derde kwart: 49-37. Het blijft hier niet bij. Ondanks de drive van Ramdhani is het Skye Love en Noor Schraven die het verschil nog meer verkleinen: 51-43, nog maar acht punten. De bezoekers maken het de koploper erg lastig, en nu moet de thuisploeg echt aan het werk om niet tegen een verrassende nederlaag aan te lopen. Er wordt weer balverlies geleden, maar Nicky Hendrix pakt op tijd de steal en scoort op een belangrijk moment. Triple ThreaT lijkt wakker te zijn, ook nu Ama Ofori de oversteek naar de ring met succes weet te verzilveren. Het verschil is weer 14 punten, maar opnieuw slaat QSTA United toe. Een driepunter van Iris Hazelaar is een teken van een nieuwe comeback. Triple ThreaT maakt diverse persoonlijke fouten waardoor de bezoekers vrije worpen mogen nemen. Zowel Janiek Wesseling als Lola Driessen zijn twee uit twee goed voor benutte exemplaren. Nu doet er zich een nieuwe kans voor, een kans die serieus wordt voor QSTA United als Laura Claessen scoort: 59-52. Er zijn nog ruim drie minuten te spelen, en beide teams weten niet te scoren. Echter zijn de Maya Sirotski en Bastiaansen goed voor belangrijke scores die het verschil maken. De koploper blijft daardoor aan de leiding door met 64-53 te winnen. Volgende week zaterdag wacht de bekerfinale voor hun in het Topsportcentrum in Almere, met Dozy Den Helder als hun tegenstander.