Meet Raymian Bucher & Pepijn Wijts

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 08:30

Ze weten inmiddels wat het is om kampioen te worden. Pepijn Wijts (links) en Raymian Bucher (rechts) zullen met MBCA Amstelveen nog meer ontwikkelingen tegemoet gaan!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Raymian Bucher, 14 jaar oud en speel basketbal bij MBCA Amstelveen.”

“Ik ben Pepijn Wijts, 13 jaar en speel ook bij MBCA Amstelveen, bij onder 14 1 in de Eredivisie.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketbal?

Pepijn: “Toen ik drie jaar was, omdat mijn hele familie op basketbal zat. Ik vond het ook enorm leuk dat ik er niet meer van af ben gegaan. Mijn zus Sophie speelt ook basketbal. Zij is meer van het schieten, en ik meer voor de drive naar de basket.”

Raymian: “Toen ik begon met basketbal was ik vijf jaar. Mijn vader speelde ook basketbal, en daar keek ik ook erg naar op. Ik ben gecoacht door mijn vader, best streng maar hij weet er wel erg veel van.”

3.  Zijn er spelers waar jullie naar opkijken?

Raymian: “Er zijn wel een paar NBA spelers, zoals Stephen Curry , Kyrie Irving en Luka Dončić. Dat zijn voornamelijk hele goede schutters.”

Pepijn: “Wie ik erg goed vind is Worthy de Jong. Later wil ik ook in het Nederlands team spelen. In de NBA vind ik Curry en Ja Morant ook hele leuke spelers.”

4.  Pepijn: jij hebt, in tegenstelling tot Raymian, niet altijd bij MBCA gespeeld toch?

“Klopt, ik speel nu drie jaar bij MBCA. Daarvoor speelde ik bij BV Hoofddorp, en toen ik drie jaar was speelde ik bij BV Oegstgeest. Bij Hoofddorp heb ik goede vrienden gemaakt. Toen ik naar MBCA ging was het wel leuker om meer uitdagingen te vinden.”

5.  Raymian: hoe was het om voor het eerst bij MBCA te basketballen?

“Het was soms ook een uitdaging, maar gelijk enorm leuk. De hogere teams waren voornamelijk een uitdaging, maar ik kon het toch wel aan.”

6.  Afgelopen seizoen speelden jullie bij MBCA onder 14, en werden daar ook kampioen. Hoe was dat seizoen voor jullie?

Pepijn: “Heel leuk! Toen we tijdens de finale uit de kleedkamer kwamen wisten we wat we moesten doen om van Apollo weg te komen. Het hele seizoen hebben we niet verloren. Toch was het anders om na het kampioenschap dan toch tijdens een toernooi in Denemarken te verliezen.”

Raymian: “De finale was erg spannend, en we gingen steeds gelijk op.”

7. Hoe voelt zo’n beker in jullie handen?

Pepijn: “Dat is wel iets waar je het hele seizoen voor werkt. Zo’n beker is echt het kroon op het werk.”

Raymian: “Bij onder 16 hoop ik het nog eens zoiets mee te maken. Hard blijven werken is het belangrijkste om zelf ook beter te worden.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.