Ruime overwinningen voor BV hoofddorp vrouwen onder 14 en MBCA Amstelveen vrouwen onder 16

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 12:00

Ook de tweede wedstrijd is voor het onder 14 team van BV Hoofddorp goed verlopen. Na een goed begin tegen Landslake Lions, welke met 64-21 werd gewonnen, zette de onder 14 meiden een goed vervolg neer tegen BC Apollo vrouwen onder 14 2. Er werden veel steals gepakt, en via diverse drives naar de basket was een verschil al gemaakt, uiteindelijk tot een 18-80 overwinning.

Ook kwam afgelopen weekend een ruime overwinning voor MBCA vrouwen onder 16 tot stand in de onder 16 Eredivisie. Ook deze dames pakten enorm veel steals tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Sterke afrondingen werden beloond met een 93-49 overwinning.

BC Apollo VU14 2 VS BV Hoofddorp VU14 1

Vanaf de eerste minuut is het raak. BV Hoofddorp verdedigend goed, en pakt veel steals. Met name Bo van Ooijen is een verdedigende kracht die het Apollo lastig maakt. Zij pakt in korte tijd al vier steals, en daardoor weet Hoofddorp al vroegtijdig uit te lopen naar een grote voorsprong. Fay Kors is samen met Élinda van Dalen en Van Ooijen goed voor de eerste punten voor de bezoekers. Opnieuw komen er veel steals voor de bezoekers, en daar maakt Tess Somers goed gebruik van middels haar drives naar de basket. Zo pakt Hoofddorp al een grote voorsprong in de beginfase, en kan Apollo daar nauwelijks wat tegenoverstellen. Opnieuw zijn het Somers en Van Ooijen die de steals weten te pakken, en dankzij meerdere schoten van Van Ooijen is een groot verschil al gemaakt: 1-20. Naast de startende vijf heeft Hoofddorp nog andere krachten om te gebruiken. Van Dalen is erg beweeglijk en scoort makkelijk vanuit de dribbel. Ook Anne Prinsen en Lexy Kettmann vergroten het verschil gedurende het eerste kwart, dat uiteindelijk 3-28 wordt voor Hoofddorp.

Diverse drives werden in de beginfase van de wedstrijd succesvol verzilverd door BV Hoofddorp

Gina Rodrigues zorgde voor een goed slotakkoord aan het einde van het eerste kwart. Ook in de volgende tien minuten begint ze goed aan de wedstrijd. Datzelfde geldt voor Bo van Ooijen die al op acht punten komt en al haar tiende steal weet te pakken in de wedstrijd. Verdedigend heeft Hoofddorp het goed op orde, alleen in de aanval begint het moeilijker te worden. Er worden veel inleggers gemist, maar het scheelt dat Apollo zelf niet tot scoren komt. Toch vindt de thuisploeg nog een antwoord, en wel via een mooie and-1 van Grace Mills onder het bord. Dat is het enige verweer van Apollo, want Hoofddorp komt in de laatste twee minuten weer tot scoren. Élinda van Dalen laat haar beweeglijkheid opnieuw zien, samen met meerdere drives van Lisa de Heij. Het is uiteindelijk Bo van Ooijen die voor een 6-45 ruststand zorgt en al op tien punten komt. Samen met het aantal van meer dan tien steals betekent dat al voor rust een double-double voor haar in deze wedstrijd.

Het is dan allang een formaliteit, en het beeld van de wedstrijd verandert niet. Van Ooijen (16 punten in deze wedstrijd) gebruikt haar kracht in de verdediging en naar de ring, en dat doen Van Dalen en Kettmann ook. Er wordt nogal wat gemist onder het bord, maar Apollo maakt daar nauwelijks gebruik van. Het voordeel blijft voor de bezoekers, die met Tess Somers (12 punten) en Macy Ismail sterk doorgaan. Ook de tweede wedstrijd gaat daardoor gewonnen worden, en wel met 18-80. Ook de tweede overwinning is binnen, en volgende week wacht in hoofddorp de andere ploeg met twee overwinningen: Dozy Den Helder.

MBCA VU16 VS Landstede Hammers VU16

Een nieuw seizoen voor het onder 16 team van MBCA, die de kern vrijwel intact heeft weten te houden. Ivy Panka is de eerste die vanuit de hoek haar jumper weet te verzilveren, op de manier zoals ze dat ook in de landelijke finale namens het MBCA onder 14 team deed dat kampioen is geworden. Een andere kampioen uit die lichting is Kensia Roseval. Zij onderschept de bal van de bezoekers, iets wat MBCA in het eerste kwart al heel goed lukt. Wat ook lukt is het scorende werk, dat vervolgd wordt via Adriana Reijnen, één van de nieuwe speelsters. Ze is met haar lengte goed voor een nuttige inbreng onder het bord. Al vroeg plaatst MBCA een grote run, welke door Panka en Reijnen worden geïntroduceerd. Vervolgens is het Annabel Vooijs die haar snelheid naar de basket gebruikt. In eerste instantie levert dat ook een and-1 op waardoor het verschil al 10 punten is. Een andere kracht die geweldige inzet toont is Hannah Mannaerts. Afgelopen seizoen liet ze haar trefzekerheid zien, en doet dat nu opnieuw met een driepunter. Zwolle verliest opnieuw de bal, en Mannaerts pakt vervolgens uit met wederom een driepunter: 20-4. MBCA heeft een 16-0 run geplaatst, en loopt verder uit dankzij opnieuw een jumper van Mannaerts die al op acht punten komt. Het zijn Amina Neefjes en Keslin Visser die de stand na het eerste kwart op 26-9 zetten middels hun inbreng.

Adriana Reijnen is sterk onder het bord

Deed Zwolle dan niets terug? Dat wel, want zij openen via een drive naar de basket van Lian Eisses en maken het MBCA in de verdediging lastig. Hierdoor lijkt het alsof de bezoekers terug gaan komen in de wedstrijd, maar dat is niet het geval. Hannah Mannaerts wordt opnieuw gevonden, en wederom is het raak. Haar derde driepunter treft doel, en MBCA loopt weer uit. Ze pakken opnieuw de steal, en van daaruit kan Kensia Roseval het verschil weer vergroten. Met succes gebeurt dat, ook vanaf de vrije worp lijn waardoor ze voor 39-16 zorgt. Bij Zwolle ios Imke Lambers beter in de wedstrijd gekomen. Haar inbreng zorgt voor 41-22 bij rust.

Kensia Roseval met twee vrije worpen

Een kans op het verkleinen van het verschil doet zich na rust voor bij Zwolle, maar het gebeurt niet. Opnieuw komen er veel steals aan de kant van MBCA, waardoor Hannah Mannaerts haar vierde driepunter erin schiet. MBCA vindt elkaar beter, is trefzekerder en gaat uitlopen dankzij Vooijs en haar driepunters. Ook de rest van de speelsters brengen na rust wat extra's in, waaronder Keslin Visser en Ranya Hnassay. Zij zorgt voor de drive naar de basket, en een andere kracht doet hetzelfde: Pieke Kammeraat. In het derde kwart is haar inbreng erg goed, met meerdere acties onder de basket. Ook Ivy Panka blijft sterk scoren, zowel onder de basket als van afstand. In de verdediging pakt Jill Pinnock veel steals, en speelt MBCA de wedstrijd als collectief klaar. Ze winnen met 93-49 van Landstede Hammers en blijven met vier punten een van de koplopers in de onder 16 Eredivisie.