Inside view

Warmte, spontaniteit en glans; muziek geeft Susanne de Rooij vleugels

Stralende ogen, een geweldige uitstraling en het uiten van een geweldig warme zangklank! Susanne de Rooij brengt met haar stem een bijzonder mooi geluid naar buiten, en maakt het waar dat alles wat zij qua muziek performt en zingt volledig uit haar hart komt. Ze is onder andere musical artiest en geeft ook zangles aan kinderen. Met haar bedrijf Heart4Music realiseert ze enorm veel dromen, niet alleen voor haarzelf, maar ook voor vele anderen. Muziek stond altijd centraal binnen haar familie. Ze ging naar dansles toen ze vier jaar was, en op haar zevende op pianoles. “Mijn eerste ensemble-ervaring kwam op mijn tiende toen ik naar een kerkkoor ging,” vertelt Susanne, “waarna ik uiteindelijk op mijn vijftiende in twee bandjes speelde; één op school en in een vluchtelingenband. Een aantal van deze mensen zie ik vandaag de dag nog steeds.” Susanne is gek op musical, dus ze ambieerde het om daarin verder te gaan. Van haar 24e tot haar 28e heeft ze de musicalopleiding gedaan aan het Nederlands Musical Ensemble.

Lees meer »

Marina van der Bij is zowel op als buiten het veld een belangrijke schakel binnen de basketbalsport

Vanaf haar zevende heeft de 35-jarige Marina van der Bij gebasketbald. Ze speelde onder andere met Rachel Roubehie-Fissa en had Patrick Frimpong en Klaas Stoppels als coaches. Halverwege haar basketbaltijd hield zij altijd de statistieken bij tijdens de wedstrijden van Aris Leeuwarden. Dat heeft ze ongeveer 13 jaar gedaan, waardoor ze ook veel eredivisiewedstrijden en veel verschillende spelers de afgelopen jaren heeft gezien. “Dat was vrij intensief,” herinnert Marina zich, “ook dat we tijdens weekenden in de oefencampagnes soms naar Luxemburg, Duitsland of België gingen.” Het teamgevoel beschouwt Marina als een zeer belangrijke schakel, en dat belangrijke element heeft ze altijd op een prachtige manier met haar meegedragen. Hierdoor is ze steeds meer opgegaan binnen deze sport, en ook namens Aris waarvoor ze heel veel moois heeft betekend!

Lees meer »

Stapels mooie boeken uitgebracht door Ineke Kraijo

Vroeger heeft Ineke Kraijo al veel gelezen, maar destijds had ze nog niet de ambitie om schrijfster te worden. Het liefst werkte ze met mensen. Ze is Nederlands recht gaan studeren en is later een aantal jaar advocate geworden. Na het volgen van een aantal cursussen zei de docente tegen haar dat ze talent heeft, en zie nu eens, inmiddels zijn we 39 boeken verder; met haar naam erop!

Lees meer »

Babette Jane beschrijft haar brede passie voor muziek

Babette Jane is saxofonist en muziekdocente. In haar lespraktijk streeft zij ernaar het leven te verrijken van mensen van 0 tot 100 jaar met alle aspecten van muziek. Naast het lesgeven treedt zij veel op met o.a. Amsterdam Funk Orchestra, saxofoonkwartet Double Espresso en BachZonderPruik. Babette is een veelzijdig muzikaal talent! Foto: Frank Kouws

Lees meer »

GESTRAND: een veelbelovend filmproject met pakkende verhalen

Eind augustus is een projectplan voor een film ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Zeven ambitieuze acteurs hebben zich gemeld voor deze film, genaamd GESTRAND: Reno Seegers, Dick Keulemans, Jip Schwering, Emmy Zeetsen, Zola de Leeuw van Weenen, Tamara van der Loo, en Andrea Noske. Dit filmproject is onder leiding van regisseur en scriptschrijver Luis Jorge Mujia Duarte. GESTRAND heeft een achterliggende boodschap: mensen die het zwaar hebben een schouder en hulp aanbieden voordat het te laat is. Om dit project te kunnen lanceren is er een crowdfunding campagne opgezet waarbij voor 5 november € 5.000 gerealiseerd dient te worden. Er is al € 2.910 gerealiseerd, en doneren kan nog steeds via deze link. Andrea Noske, naast actrice ook de executive producer, zal in dit artikel meer vertellen over GESTRAND.

Lees meer »

Zangeres Micheline Van Hautem over haar (vocale) groei en volgende concerten

Micheline Van Hautem weet wat het is om met orkesten op te treden en als zangeres steeds weer groei en progressie maken. Dat maakt dat haar potentieel bereik, in het kader van nog meer nieuwe optredens en nieuwe uitdagingen, oneindig groot wordt. Micheline heeft nieuwe projecten op het oog, projecten als Shaffy & Brass, Brel & Brass en Micheline & Erwing. Open deze link voor de speellijst van haar concerten! Foto: Marie-José Eldering

Lees meer »

Rosalie Wagenaar leeft zich volledig uit in dans

De 30-jarige Rosalie Wagenaar is dansdocente Ierse dans, en tevens eigenaresse van haar eigen Ierse dansscholen Rose Irish Dance School en Rose World Dance Centre. Bij dat laatste huurt ze ook andere mensen in die lesgeven in andere dansstijlen, zoals Spaanse en Schotse dans. Voor haar Ierse dans treedt ze op door het hele land en geeft ze workshops op bijvoorbeeld festivals en bruiloften. Rosalie is bevlogen, en bijzonder gepassioneerd van dans. Dat zal ze op een prachtige wijze gaan toelichten!

Lees meer »

United Cheers Cheerleaders bezorgt met volle enthousiasme veel entertainment

Al bijna 20 jaar is United Cheers Cheerleaders onderdeel van het entertainment team van voetbalclub ADO Den Haag. In dit artikel zullen Jitske en Melony het hebben over United Cheers Cheerleaders. Jitske zit nu ongeveer twee jaar bij United Cheers Cheerleaders; zowel als cheerleader met dansen en als cheerleader met stunten. Melony zit inmiddels 15 jaar bij United Cheers Cheerleaders. Zij is begonnen in de jeugd van United Cheers Cheerleaders, en nog steeds is ze cheerleader in het dansen en stunten. Verder helpt ze ook met de social media en de website van United Cheers Cheerleaders.

Lees meer »

Make way for the Rotterdam Cheerleaders!

Rotterdam Basketbal exists almost 70 years, and is playing on the highest level of The Netherlands since 1988. After a lot of different names for the club, they are called Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball for a while now. They also have some amazing cheerleaders: the Rotterdam Cheerleaders. In this article, Staisy, Priscilla, Jessie and Sam will tell us more about Rotterdam Cheerleaders!

Lees meer »

Bryant Abath brengt vierde basketbalboek uit getiteld: Als de leeuw brult

Na bijna drie jaar lang is het nieuwste project van schrijver Bryant Abath werkelijkheid geworden. Zijn vierde boek genaamd Als de leeuw brult is vrijdag 10 juni jl. uitgekomen en is al meer dan 60 keer verkocht. Dit boek gaat over de prestaties van de Orange Lions basketbalteams tijdens het afgelopen decennium. Alle nationale basketbalteams komen aan de orde: van de Nederlandse jeugdteams, het rolstoelbasketbal, 3x3 basketbal tot aan het 5x5 basketbal. Van al deze onderdelen doen zowel de spelers van de mannen als de vrouwenteams hun verhaal over deze prestaties. Het boek is via deze link te bestellen.

Lees meer »

Benieuwd? Bekijk het maar!

De covid-19 periode is voor iedereen een hele moeilijke periode geweest. Juist in dat soort tijden is het belangrijk om naar creatieve oplossingen te zoeken. Bodine Jeske bevond zich in de theatersector en Starworks Studio in de muziekindustrie, maar dat is vanwege de langdurige lockdown-periodes niet rendabel geweest. Dat zorgde tegelijkertijd voor een nieuw creatief idee: het maken van een kinderserie op YouTube genaamd Bekijk het maar. Hierin speelt Bodine Jeske Madelief; een pubermeisje dat verschillende baantjes aan het uitproberen is. Niet alleen op het gebied van film en theater is dit een mooi idee voor kinderen, maar tegelijk ook de realiteit die laat zien dat hoe het eruit ziet op de arbeidsmarkt.

Lees meer »