MBCA dames onder 16 blijft ongeslagen koploper

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 15:30

De dames van MBCA Amstelveen onder 16 hebben hun negende overwinning oprij geboekt in de Tweede Divisie. Ook deze keer wisten ze met ruime cijfers te winnen. Vorige week werd BC Apollo met 100-53 verslagen, en afgelopen zaterdag moest Peatminers eraan geloven. De bezoekers uit Vriezenveen misten veel belangrijke speelsters, en hadden dus weinig om te wisselen. Dat was gaandeweg de wedstrijd terug te zien, en was een 120-28 overwinning voor MBCA niet te vermijden.

Gelijk aan het begin van de wedstrijd gaat MBCA explosief van start wat betreft scorend vermogen. Mia Lieverst gaat bij het eerste balcontact gelijk omhoog voor een snelle drive naar de basket. Lieverst speelde vorige week een fantastische wedstrijd tegen Apollo met maar liefst 24 punten, en zette de lijnen uit op een fantastische manier. Na twee mooie drives van Lieverst gaan Quintilla Hidalgo en Klaske Miedema verder met het scorende werk. Zowel Hidalgo en Miedema komen naast MBCA ook uit voor Orange Lions Academy, en dat is op het veld terug te zien. De bezoekers, die onder meer Annefleur Meijers en Annika Reuver missen, komen tot scoren via een fraaie rebound en inlegger van Isa Huisman. MBCA begint het wat moeilijker te krijgen met de felle verdediging van Peatminers. Met name Fien Krommendijk en Gwen Peters pakken meerdere steals, en Els van Dooren stelt Imme Kroese in staat om te scoren. De vraag is hoe stop je dit MBCA af? Ze hebben dan Mia Lieverst, dan Klaske Miedema, en schutters als Liv Brouwer en Shanté Vermeulen. Kortom, je weet niet waar je moet beginnen in de verdediging. De thuisploeg gaat dan ook verder met opnieuw Lieverst die weer aalvlug naar de basket dribbelt, en een sterk schot van Isa Pigot. Er breekt dan vervolgens een grote run aan voor MBCA, waarin Hidalgo bijdraagt met acht punten. Meerdere drives en een driepunter van haar tillen het verschil op, net als twee mooie jumpers van Pien Vogelaar en Floor Coolen. Aan de andere kant weet Marit Hopster op een mooie manier af te ronden, maar MBCA staat dan al met 32-8 voor na het eerste kwart.

Gelijk bij het ingaan van de volgende 10 minuten opent de thuisploeg met een driepunter van Liv Brouwer. Vervolgens is het opnieuw Lieverst die ook deze wedstrijd bezig is aan een imposante wedstrijd. Peatminers staat in het begin ook niet stil. Isa Folbert, Isa Huisman en Jasmijn van Sermondt slaan op hun beurt toe met meerdere aanvalsmogelijkheden. MBCA neemt het vervolgens weer over, opnieuw met een jumper van Vogelaar en een driepunter van Rosalie Cok. Op dat moment breekt er een geweldige periode aan voor Ilvy Fahner, die normaal gesproken uitkomt voor het onder 14 team. Gelijk bij haar invalbeurt is ze explosief met meerdere sterke drives naar de basket, op dezelfde manier zoals ze dat vorige week deed namens onder 14. Fahner laat zien ook onder 16 goed aan te kunnen, en laat haar talent en klasse op deze manier uiten. Mede door zo'n fantastische invalbeurt staat MBCA bij rust met 61-16 voor.

Ook na rust blijft MBCA explosief in aanvallend opzicht. Reboundend zijn ze sterk met Hidalgo en Miedema, en beide speelsters gaan de ploeg voor in de strijd. Miedema excelleert tijdens deze wedstrijd met 29 punten en 16 rebounds, en Hidalgo met 23 punten en 13 rebounds. Ook Fahner laat zich zien met een driepunter, en ook deze wedstrijd 13 punten voor Shanté Vermeulen. Voor haar is er een goed laatste kwart weggelegd, waarin ze laat zien een fantastische talent te zijn. Haar spelinzicht, assists en constant schot tillen het verschil op, uiteindelijk tot 120-28 voor MBCA die daarmee nog steeds de ongeslagen koploper is in de Tweede Divisie.