BV Hoofddorp VU14 ontsnapt aan comeback MBCA VU14

Gepubliceerd op 7 maart 2022 om 16:30

In het begin van de wedstrijd leek het erop dat niets een overwinning van de onder 14 dames van BV Hoofddorp in de weg zou zitten. Na een 11-26 voorsprong bij rust kwam MBCA nog sterk terug, zelfs nog tot 34-34 met nog zeven minuten te gaan. Hoofddorp was nog op tijd bij de les om de zege binnen te halen met 39-45.

Na een aantal minuten is het begin van de wedstrijd voor de bezoekers uit Hoofddorp dankzij diverse drives van Bébèl Rodriques en Rosalie Joustra. MBCA kan enkel nog iets terug doen via Ilvy Fahner, maar de bezoekers slaan gelijk toe via jumpers van Isabella Knol en Diora Sas. In het eindsignaal van het eerste kwart is Knol goed voor een verre jumper die voor 5-10 zorgt. Hoofddorp breidt langzaam de voorsprong uit. Na de treffer van Sophie Wijts bij MBCA is het Lotte de Groot die antwoordt en Isabella Knol die samen met Maud van Susteren en Rozy Bange het voortouw neemt. MBCA heeft moeite met de inside verdediging van Hoofddorp, en de bezoekers breiden de voorsprong via Joustra en Sas uit naar 11-26 bij rust.

MBCA geeft zich niet zomaar gewonnen. De thuisploeg is gebrand op een comeback, en iemand die daarvoor zorgt is Ilvy Fahner. Ze benut gelijk drie vrije worpen, en is daarna goed voor een and-1 die MBCA terugbrengt tot 19-28. Hoofddorp heeft moeite met scoren, en kan pas na vier minuten Janiek van Staalduine bereiken. Toch is het de thuisploeg die doorgaat en steeds beter in de wedstrijd komt. Annabel Vooijs verzilvert een mooie drive naar de basket, waarna Binta Nduwayo een driepunter erin gooit: 24-32. Nog is MBCA niet klaar, en pakt meerdere steals in de verdediging. Fahner verkleint het verschil als er meerdere fastbreaks ontstaan, uiteindelijk tot 30-32 na het derde kwart. Beide teams kunnen zich schrap zetten voor een spannende slotfase. Aan het begin van het laatste kwart zet Fahner de ploegen naast elkaar. MBCA krijgt meerdere kansen om de voorsprong op te eisen, maar dat lukt ze niet. Het is Rodriques die op het juiste moment wel scoort namens Hoofddorp. Een cruciale fase breekt aan. Joustra benut één vrije worp die voor een minimale voorsprong zorgt voor de bezoekers: 34-35. Gelijk daarna kan Vooijs met vrije worpen MBCA op een voorsprong zetten. Daarvan wordt er één benut waardoor het weer gelijk staat. Kan MBCA Fahner weer vinden voor een nieuwe tussensprint? Of heeft de verdediging van Hoofddorp andermaal succes? Het lijkt het laatste te zijn, want opnieuw verspeelt MBCA de bal en scoort Bangu een belangrijke treffer, net als Rodriques. Het kan nog alle kanten op met nog drie minuten te spelen. Joustra moet cruciale vrije worpen nemen. De eerste benut zij: 35-40. Krijgt zij de tweede er ook in? Zeker, en daarna komt Hoofddorp op een 35-41 voorsprong. Deze achterstand kan MBCA niet meer inlopen, en zo wint BV Hoofddorp van MBCA met 39-45 waardoor zij steviger op de tweede plek op de ranglijst staan.