1 tegen 1 met Rosalie Vooijs

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 12:00

We zien diverse talenten groeien binnen MBCA Amstelveen. Eerder spraken we over Pleun Emmelot, Janna Vogelaar en Shanté Vermeulen binnen het onder 16 team van MBCA. Vandaag krijgen we vragen en antwoorden van Rosalie Vooijs.

1.  Introduceer jezelf eens, wie is Rosalie Vooijs?

“Ik ben Rosalie Vooijs, 14 jaar. Ik speel nu vier jaar basketbal. Ik ben begonnen in Amstelveen met kleine trainingen. Van daaruit ben ik doorgeschoven naar Landsmeer, en daar speel ik nu op landelijk niveau.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“De vriend van mijn moeder speelde op hoog niveau basketbal. Hij heeft ons meegenomen die wereld in, waardoor wij nu ook spelen. Overigens komen we verder niet uit een basketbalfamilie.”

3.  Wat maakt basketbal voor jou een fantastische sport?

“Het is puur dat je alles kan vergeten, maar ook omdat het een teamsport is. Met z’n allen ga je voor de overwinning.”

4.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik speel meestal op de forward of de center positie. Het pakken van rebounds is wat ik veelal doe, en waar ik ook sterk in ben. Rebounden is sowieso een belangrijk element binnen basketbal.”

5.  Waar zou je beter in willen worden?

“Ik ben nu vooral trainen op mijn fysieke kracht. Ik zou op mijn dribbeltechniek beter willen worden. Verder kan er altijd wel wat beter, hoewel schieten mij steeds beter af gaat.”

6.  Je bent met MBCA onder 14 begonnen met spelen in de landelijke competitie. Waar heb je hiervoor gespeeld?

“Om eerlijk te zijn in geen competitie. Ik ben na trainingen gelijk doorgestroomd naar de landelijke competitie.”

7.  Hoe was het voor jou om voor het eerst gelijk landelijk te spelen?

“Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik zat in een heel leuk team waar iedereen heel open naar elkaar was. Het was super leuk en een hele gave ervaring om dat voor het eerst te beleven!”

8.  Hoe heb je afgelopen seizoen 2019-2020 ervaren?

“Dat was bij onder 14 van MBCA, het laatste seizoen daar. Ik vond dat een leuk seizoen met Harvey van Stein als coach.”

9.  Wat zijn jouw verwachtingen voor seizoen 2020-2021?

“Ik zou eerlijk gezegd niet durven zeggen dat we in 2020-2021 competitie zullen spelen. Zou dat wel het geval zijn dan zouden we als team enorme sprongen maken en op elkaar ingespeeld raken zodat we nog meer kunnen bereiken.”

10.  Wat zijn jouw verwachtingen op lange termijn?

“Het zou voor mij heel gaaf zijn om door te kunnen stromen naar onder 18 Tweede Divisie en daarna met Landsmeer onder 20 Eredivisie te spelen. Hoger op komen is mijn doel.”

11.  Hoe denk je over 3x3 basketbal?

“Ik vind 3x3 echt leuk basketbal. Het is een andere manier van basketballen, maar daardoor zeker niet minder leuk. Het geeft je meer inzichten in de sport.”

12.  Zou je zelf de wereld rond willen gaan voor toernooien binnen 3x3 basketbal?

“Dat lijkt me geweldig! Heb er weleens over gefantaseerd. Het lijkt me mooi om met meiden de wereld rond te gaan, nieuwe plekken bezoeken en ontdekken en natuurlijk winnen van alle teams.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.