Asuman Ozaybar van BS Leiden naar grotere stap bij Lokomotief Rijswijk

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 11:30

Met talent voor basketbal is ze geboren, getuige haar sterke schot en assists aan haar medespeelsters! Dat heeft ze vroeg ontwikkeld. En nu dus door, want voor de volgende stap maakte ze de overstap naar haar huidige club. Asuman Ozaybar (14 jaar) is een talentvolle belofte te noemen, zoals in het vorige artikel over Frederique Smit al naar voren kwam.

Het begin bij HBV The Jumpers

Je moet ergens beginnen. In het geval van Asuman zou dat in haar woonomgeving zijn: Den Haag. “Mijn moeder wilde graag dat ik, mijn zus en mijn broertje een sport zouden uitkiezen. In de buurt waar ik woon wordt gebasketbald, bij HBV The Jumpers in Den Haag. Toen ik zeven jaar was ben ik proeftrainingen gaan bezoeken. De eerste keer vond ik best spannend, aangezien je niet weet tegen wie je speelt. Ik vond het wel meteen leuk! Ik heb vijf jaar met de jongens bij The Jumpers gespeeld. Ik wilde daarna met de meiden gaan spelen, dus ging ik naar BS Leiden. Dat was een enorm leuk jaar, maar helaas hebben we door corona de Final Four niet kunnen spelen. Wij zouden ook met de jeugd naar een wedstrijd van heren 1 Zorg & Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal kijken, maar ook dat ging vanwege corona niet door.”

Eerste keer landelijk tegen haar huidige team

Bij BS Leiden stond Asuman met haar team voor de coronastop op de eerste plek in de onder 14 competitie. Voor haar was dat de eerste keer dat ze landelijk speelde. “Ik vind het wel leuk! Het is natuurlijk anders dan bij The Jumpers, want op landelijk niveau wordt sneller gespeeld en dat maakt het niveau dus uitdagender. De eerste keer landelijk spelen is echt een hoogtepunt! We speelden toen tegen mijn huidige team Lokomotief, en daar wonnen we met 20 punten verschil van. Om nu te spelen met Frederique Smit en Rosalie de Groot is extra bijzonder!”

Sterke chemie bij Lokomotief onder 16

En zo ging Asuman van BS Leiden naar Lokomotief Rijswijk. Ze zit in een sterk team waar veel talentvolle beloftes spelen “Het is een super leuk team! De meiden zijn ook erg leuk en aardig, het klikt enorm goed in het team. Dat maakt ook dat we tot nu toe erg goed van start zijn gegaan. Van de vier wedstrijden winnen we er drie. In het team speel ik op de point guard of shooting guard positie. Ik zorg voor het opbrengen van het spel, en het geven van goeie assists. Naast dat kan ik ook voor de drives naar de basket zorgen. Wat ik wel zou willen verbeteren is mijn driepuntsschot.”

Verdere doelstellingen

Of het nou een team bij Leiden onder 14 of Lokomotief onder 16 is; Asuman behaalt met deze twee de top van de competitie. Zij is dus bij welk team dan ook een belangrijke schakel. “Ik versterk het team met het opbrengen van het spel, en van daaruit hoop ik dat ik mijn teamgenoten kan aansturen. Tot nu toe lukt dat zeer goed, getuige onze eerste overwinningen. Maar ik wil mijzelf nog veel meer ontwikkelen. Ik zou graag uit willen komen voor het Nederlands team, te beginnen bij de jeugdteams daarvan. Ik heb één keer eerder meegedaan met selectietrainingen bij de nationale jeugdclubs. Maar ook dat ging door corona niet verder. Maar wat nog niet is kan nog komen, want de laatste jaren bij BS Leiden en nu bij Lokomotief gaat alles mij steeds beter af.”

Nieuw avontuur bij Lokomotief, met alleen maar opwaartse ontwikkelingen!

Reactie plaatsen

Reacties

Jeff de Vlugt
4 jaar geleden

Wederom een mooi interview geschikt voor plaatsing op de Loko-site