Roos Hof straalt haar passies uit

Gepubliceerd op 16 januari 2021 om 10:00

Basketbal zit bij haar in de familie. Hoe kan het ook anders. Haar ouders hebben allebei in Utrecht gebasketbald, iets wat zij ook lange tijd heeft gedaan en weer van plan is. Haar zus Emese Hof is momenteel een zeer belangrijke schakel bij het Nederlands team. Kortom, in de hele familie en dus ook bij haar draait het veel om basketbal. Roos Hof is ook een zeer goede speelster met een erg sterke inbreng. Naast basketbal is reizen een andere passie van haar. In 2019 heeft ze met haar vriendin Zera Butter diverse mooie plekken in de wereld bezocht. In het dagelijks leven is zij recruiter.

Terug bij Utrecht Cangeroes

Het is vrij vanzelfsprekend dat Roos in Utrecht is begonnen met basketballen. “Ik was zeven toen ik begon,” aldus Roos. “Mijn vader en moeder zagen het zitten als ik een basketbaltraining zou bezoeken. Zij kenden elkaar via de Cangeroes in Utrecht, dus daar ben ik toen ook heen gegaan. Ook mijn zus is begonnen bij de Cangeroes. Je zou kunnen zeggen dat de Cangeroes een hechte organisatie is. Ik ben sinds dit seizoen daar weer teruggekomen om te spelen. Je ziet dat iedereen elkaar kent en begaan is met alle teams. Ik heb altijd heel veel plezier gehad in de wedstrijden. Ze doen veel aan breedte- en topsport. De eerste vier damesteams van de Cangeroes spelen op landelijke niveaus: Eredivisie, Promotiedivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie.”

Trots op Emese

Zoals gezegd, haar zus Emese Hof is al een tijdje international. Ze heeft vier jaar in Miami gespeeld en speelt momenteel voor het Spaanse Perfumerias Avenida uit Salamanca. “In mijn herinnering wilde Emese vroeger altijd doen wat ik ook deed. Soms trainde ze vroeger ook met mij mee. Des te mooier het eigenlijk is te beseffen waar ze nu staat. Uiteraard vind ik dat echt fantastisch! Ze heeft ook duizenden uren in geïnvesteerd om haar huidige niveau te behalen. Toen ze in Miami speelde heb ik haar vaak opgezocht. Ik ben ook zeker onder de indruk van het team van Salamanca, want die zijn echt enorm goed! Echt prachtig om te zien.”

Roos haar handelsmerk; het schieten van driepunters

Van Cangeroes naar diverse clubs en weer terug

Veel clubs hebben kunnen zien hoe sterk Roos is geworden in de tijd. Niet alleen in de provincie Utrecht. “Ik ben dus begonnen bij Cangeroes. Na een aantal jaar was ik overgestapt naar Uball en Amazone in Utrecht. Bij laatstgenoemde heb ik best wel lang gespeeld. Tussendoor werd dat opgeheven en werd dat A.U.B., Amazone Utrecht Basketball. Daar werd helaas best wel veel verloren. Toen ben ik één jaar naar William Jewell College gegaan in Amerika. Ik ben ook nog in Duitsland geweest. Toen kwam ik in actie bij Korfdorf Knights. Daarna kwam ik terug naar Nederland, bij Loon Lions en na een wereldreis ben ik weer terug in Utrecht. In Amerika hoorde ik als allereerst dat we om vijf uur moesten trainen! Ik wist niet wat ik hoorde. Ik had ook geen visit bezocht. Het was in het begin dus erg wennen, maar het was een super mooie ervaring! In Duitsland was het ook geweldig. Qua basketbal was het een hele andere ervaring. Toch vind ik dat basketbal voor mij een hobby is. Het is niet echt mijn droom om professioneel in het buitenland te spelen. Ik heb het in elk geval meegemaakt en gezien.”

Wereldreis met Zera Butter

In 2019 is Roos met Zera een wereldreis gaan maken. Het was een ‘living the dream’ ervaring die beiden nooit meer zullen vergeten. Zera en ik zijn bijna zeven maanden weggeweest. We waren in zuidoost Azië, en van daaruit begonnen in Maleisië en Thailand. Vervolgens bezochten we Laos, Cambodja, Sri Lanka en als laatste zijn we naar Indonesië geweest en Java. We wilden nog verder doorreizen, maar vanaf dat moment brak corona aan. Maar wat nog niet is gaat zeker nog komen!”

Fantastische herinnering! Dit worden er nog meer in de toekomst!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.