Belangrijke winst voor Midland College tegen Temple College

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 10:00

Midland College, spelend in het wit, moet deze wedstrijd winnen om door te kunnen gedurende dit basketbalseizoen. De tegenstander is Temple College tijdens deze 2022 NJCAA Region 5 Basketball Tournament. Na rust ging Midland College er als een haas vandoor, en won met ruime cijfers; uiteindelijk met 64-82.

Aan het begin van de wedstrijd verloopt het moeizaam aan beide kanten. Kansen worden over en weer niet benut, hoewel de eerste score voor Temple College is via een drive van Jordyn Carter. Midland College is niet zuinig met het balbezit, getuige de steal en de score van opnieuw Carter aan de andere kant. Qua schoten wil het niet lukken bij Midland, maar in de rebound is het Bella Green die de tweede kans wel benut en na drie minuten voor de eerste score zorgt. Midland is weer in de verdediging, maar moet een driepunter incasseren van Imani Mitchell. Een gewenste opening dus aan de kant van Temple College. Op dat moment komt namens Midland College Kim Schrama binnen de lijnen. Schrama is bezig aan een imposant seizoen, afwisselend met mooie scores, assists en het opzetten van het spel. Gelijk geeft ze een mooie pass op Makayla Escue die middels een mooie fade-away jumper afrondt. Escue is een veelvraat op scorend gebied, iets wat ze de afgelopen wedstrijden vaak heeft laten zien. Temple College gaat ondertussen door met het sterke aanvalsspel, die opnieuw wordt afgerond met een driepunter. Deze keer is Leilani Wimbish-Gay goed voor een exemplaar: 10-4. In plaats van dat Temple College doorgaat met het sterke spel slaat Midland College gelijk toe. Eerst via een jumper van Escue, waarna Brooke Galvin een driepunter afvuurt en Dana Thompson die met een drive Midland College op een voorsprong zet. Temple College stelt orde op zaken in de laatste minuten. Carter en Kennedi Green zetten Temple College op een 15-12 voorsprong na het eerste kwart.

Gelijk bij het ingaan van het tweede kwart schiet Temple College opnieuw raak vanaf de driepuntslijn. Kennedi Green zorgt voor een goede opening. Ze willen doorgaan met waar ze zijn begonnen in het eerste kwart, en dat lukt als ook Jozelyn Washington raak schiet. Midland College kijkt dan tegen een achterstand van zeven punten aan, maar weet toch iets terug te doen. Teanna Huggins dribbelt vlug naar de overkant en rondt op een mooie wijze af onder het bord. Schrama verdeelt opnieuw het spel, en bereikt middels opnieuw een prachtige pass Huggins die deze keer een and-1 verzilvert. De bonus vrije worp gaat er niet in, maar dan is er altijd nog Escue die vanuit de rebound opnieuw scoort. Midland College komt opnieuw terug in de wedstrijd, en deze keer vroeg in het kwart. Nog is Escue niet klaar. Als ze eenmaal scoort zit er geen uitknop op. Opnieuw is ze goed voor twee punten vanuit de hoek. Het verschil wordt kleiner en kleiner, helemaal als Schrama toeslaat. Moet het een assist zijn? Het hoeft niet, want vanuit de hoek schiet zij ook succesvol raak: 24-23. Temple College begint moeite te krijgen met de verdediging van Midland College, en dat geeft laatstgenoemde de gelegenheid om op voorsprong te komen. Thompson bezorgt Midland College de voorsprong. Ze hebben de flow te pakken, en gaan door. Schrama was even daarvoor al goed voor een mooie jumper, en gaat vervolgens met een driepunter verder: 31-33 bij rust voor Midland College.

Na rust gaat Midland College door. Makayla Escue had al acht punten voor rust, en schiet gelijk haar tiende raak. Na een sterke verdediging is Escue opnieuw aan de bal, en een mooie stepback shot zorgt voor een grotere voorsprong voor Midland College: 31-37. Temple College scoort niet meer makkelijk, en loopt zichzelf klem in de verdediging van Midland College. Als Escue even niet scoort is het Thompson die het wel doet. Wordt het nog erger voor Temple College? Het wordt inderdaad erger als ook Galvin scoort en Midland op een voorsprong van 10 punten komt. Ruim zes minuten lang weet Temple College niet te scoren, maar dat verandert dankzij een and-1 van Washington. Vervolgens is het Jade Studamire die een driepunter erin gooit en het verschil weer verkleint. Het verschil blijft aan de kleine kant als ook Kennedi Green goed is voor een driepunter, maar Midland College heeft opnieuw Escue die weer toeslaat. Twee jumpers van haar zorgt voor een verschil van 11 punten: 40-51 en dat zal het ook zijn na het derde kwart.

Ook in de laatste 10 minuten is het Makayla Escue die de score opent. Midland College lijkt afstand te nemen van de tegenstander. Temple College moet het hebben van de driepunters, maar die gaan er in mindere mate in. Daar maakt Midland College gebruik van om langzaam maar zeker weg te lopen. Escue is niet te stoppen, en haar inbreng zorgt voor een verschil richting de 20 punten. In het laatste kwart krijgen ze een scorende impuls van verschillende spelers. Naast een inlegger van Escue is ook Nikki Sainsbury goed voor een driepunter. Midland College loopt uit, en ziet de halve finale op ze afkomen. Ook is een goed laatste kwart weggelegd voor Kim Schrama die meerdere schoten succesvol verzilvert. Midland College wint met 64-82 waardoor zij vrijdag de halve finale zullen spelen tegen Clarendon College.