Kim Schrama jaagt droom na in Amerika

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 10:00

In 2019 won ze de Leiderdorpse Talentenprijs. Al gauw kwam men tot de ontdekking dat Kim Schrama zoveel potentie heeft en er alles aan gelegen is om beter te worden. Al deze ontwikkelingen betaalt zich anno 2020 uit in een droom die ze najaagt: spelen in Amerika, en wel voor Midland College in Texas.

Inspiratie via Maurice Watson

Kim bewijst al op jonge leeftijd dat ze een grote talentvolle belofte is. Haar inzet en motivatie heeft ze gekregen van een speler van Zorg & Zekerheid Leiden. Hij heeft haar recentelijk nog meer gemotiveerd. “Toen ik ongeveer drie jaar was vertelde ik aan mijn ouders dat ik heel graag wilde basketballen. Ik begon met trainen bij BV Leiderdorp toen ik zeven werd, waarna op mijn achtste mijn eerste wedstijden plaatsvonden. Tot het onder 14 team ben ik bij Leiderdorp blijven basketballen. Daarna ben ik met een teamgenoot van me, en mijn coach bij Leiderdorp, naar BS Leiden gegaan. Als vereniging ga je ook vaak naar wedstrijden van Zorg & Zekerheid Leiden. Een speler die ik daar heb gevolgd, en die mij enorm heeft geïnspireerd is Maurice Watson. Ik heb veel met hem getraind. Hij is echt een motivatie voor me qua hard werken en hoe ver je kan komen. Hij heeft een vervelende knieblessure gehad, waar hij sterk uit is gekomen. Die mentaliteit motiveert mij om altijd door te gaan. Voor mij is Maurice zeer speciaal!”

Kim ontwikkelde zich al heel gauw als groot talent bij zowel Leiderdorp als in Leiden. © Marja van Tilburg

Prima debuut als international

Met gemiddeld 8 punten en 5 rebounds in maar 24 minuten gemiddeld heeft Kim in augustus 2019 een solide debuut gemaakt namens het Nederlands onder 16 team. In korte tijd bewees ze dat ze een behendige, trefzekere en efficiënte speler is. “Het was een heel bijzondere ervaring! In eerste instantie werden er zoveel meiden geselecteerd waarbij het dan nog maar de vraag was of ik bij de laatste 14 terecht zou komen. Ik was zo trots op mijzelf dat ik het gehaald had. Ik wilde vervolgens door naar de laatste 12. Ik heb alles gegeven wat ik in mij had, en dat werd gewoon beloond met een plek in het uiteindelijke team. Het behalen van een plek in de startende vijf bepaalt natuurlijk niet hoe je speelt, maar zoiets geeft je wel extra motivatie om nog harder door te gaan! Ik vond het echt heel spannend in het begin. Toen ik eenmaal in het veld stond nam de spanning geleidelijk af. We wonnen de eerste wedstrijd heel ruim, dus dat gaf ons nog meer motivatie om te winnen.”

De eerste stappen richting jeugdinternational waren al snel gezet. Er komen zeker weten meer van dit soort toernooien aan voor Kim! © Wim Kulk

Sterker door ervaring

Kim heeft een breder inzicht op het veld gekregen én op haar teamgenoten sinds ze ervaring in het nationaal jeugdteam heeft opgedaan. In het geven van assists is ze ook met sprongen vooruitgegaan. “Hoe we met elkaar buiten het veld om gingen was ook heel fijn! De sfeer zat er altijd goed in. Ik had niet echt een verwachting van dat EK. Ik geef altijd wat ik heb, en dat verwacht ik ook van mijn teamgenoten. Daarmee bouwen we door gedurende een toernooi. Met alles wat ik haal en bereik daar ben ik al trots op. De ervaring die dit mij gegeven heeft zorgt voor meer verrijking. Uitkomen voor jouw land is echt fantastisch!”

Living the dream: spelen in Amerika

In november 2019 kreeg Kim een scholarship aanbod van Midland College in Texas. Haar prestaties namens het Nederlands onder 16 team heeft ongetwijfeld dit succes opgeleverd. “Het is echt een droom die uitkomt! Ik had vooraf een aantal wedstrijden bekeken van ze, en dat was echt heel mooi om te zien. Mooi om te bedenken dat ik voor dat team zou gaan spelen. Ik heb bewust voor Midland College gekozen, omdat ik eerst wilde ervaren hoe het is om in Amerika te spelen. Het is natuurlijk een grote stap om gelijk van huis te zijn en in het buitenland te wonen. Ik speelde voorheen altijd op de point guard positie, maar sinds dit seizoen ook op de shooting guard positie. Bij Leiden speelde ik ook soms op de shooting guard positie. Qua positie speel ik bij Midland College op beide posities.”

Het wachten is op de eerste wedstrijden. Als die gespeeld worden, zal Support by Report daar ook wedstrijdartikelen over schrijven. Wordt vervolgd dus wat betreft Kim haar ontwikkelingen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.